Klar for innsats i 2016Idag tok jeg turen nordover som vi sier ;) skulle egentlig bare en tur på Jysk bare for å lufte meg litt, men tok runden da jeg tenkte jeg kunne finne noe nips til å ha i bordet etter nyttår. Det fant jeg aldri, det jeg derimot datt over var salg på Outleten vi har her på Åkra, Jeg har vært ute etter nye løpesko, og har egentlig tenkt å bestille på nettet på runnerinn.com, men når jeg prøvde disse skoene idag, tenkte jeg med meg selv det er jo bedre å kunne prøve enn å bestille noe man ikke vet hvordan er på beinet. så hva gjør man da, når det er halv pris og i tillegg 3 for 2 :-o

Skoene jeg kom hjem med var alle kjempegode å ha på beinet, jeg liker lette sko, med god demping. har hatt forfot tidligere, men har gått litt tilbake på det da jeg sliter litt med en gammel skade i foten. 

første par ut var Adidas Questar Boost med spesifikkasjoner :

-Løpesko med god løpsfølelse
-Passer for asfalt, grus og tredemølle
-Techfit overdel for fantastisk passform
-Mye løpesko for pengene
-Beskytt beina med god støtdemping
-Beskytt beina med god støtdemping

pris for disse er på G sport og Intersport 799,- jeg ga 450 kr

 
 Disse skoene kommer jeg til å bruke på tredemøllen, så har jeg noen som ikke er fulle av grus og asfalt når jeg skal løpe inne :)

Neste par jeg kjøpte er konkuranse sko, jeg har store planer om å delta på ialfall 2 om ikke 3 halvmaraton i år, og da er det viktig med gode sko. Tidligere har jeg brukt Newton forfot i konkuranser, de er kjempegode, men har desverre etter min gamle fotskade, ikke klart å springe forfot lenger, det kan også være pga vekten :o, men med disse jeg fikk nå, gir det god demping noe som er viktig ved lange strekninger.


Sjekk dempingen på disse skoen, fantastiske å ha på foten.

Skoene er lette, og sitter godt på.


Swiss engineering cloud runner det er disse jeg kommer til å konkurrere i :)

Disse koster ca 1500 kr, jeg fikk dem for 800 kr :)

Disse kan du lese mer om http://www.runstopshop.com

 

Og siste par ut var et par Scott :)

 
 


 


 

Scott skoene er de jeg kommer til å bruke til allsidig trening ute, de er lette å ha på, sitter godt på foten og har god demping. gleder meg til å ta dem i bruk :)

Disse skoene fant jeg ikke noe førpris på, men ifølge butikken jeg kjøpte dem på skal de koste rundt om 1000 kr og jeg fikk dem for 500 kr.

Alt i alt var det sko for 3000 kr, og jeg betalte 1300 kr. synes jeg gjorde et knall kjøp

 

Når jeg er ute å jogger, må jeg ha musikk, til jul av min kjære fikk jeg derfor nytt headsett siden mitt gamle var sprengt :o


 

Boston headsett har jeg bare fått testet inne, men jeg var positivt overrasket over lyd og ikke minst at man kan bytte plugger som passer deg, det fulgte med 3 str, og siden jeg er så liten i hodet måtte jeg ha de minste, noe som også passet, tidligere plugger jeg har hatt har det vært vondt å ha lue på, disse virket mykere og istede for å presse andre plasser, så virker det som de presser litt mer inn i ørene, noe som bare fører til bedre lyd.... kan ikke bli bedre.

En annen gullpresang jeg fikk av min kjære til jul var sportsbh med pulsbelte, disse fikk jeg litt før jul da, men det var ment som julepresang. Tidligere har jeg brukt vanlig pulsbelte, men den siste tiden fikk jeg rett og slett sår av beltet, noe som gjorde vannvittig vondt når man svettet og det rant i såret ....au au ...


 

Fantastisk gode sportsbh, merket er pure line, den har også justeringer som vanlig bh, så det gjør ikke noe om man går litt opp og ned i vekt :P 

denne ble kjøpt på www.treningstoy.no de har butikk i kopervik hvis du bor i nærheten og vil besøke den. Sportsbhen kan virkelig anbefales, og heldige meg fikk to så da kan jeg bytte mens de er til vask :)
 

En annen treningstopp jeg også fikk med som julepresang var forholdsvis billig, men kjempegod, jeg digger tynne gensere som sitter godt, og som regulerer temperaturen.

Dette er også merket av Pure Line, den er tynn, sitter godt på kroppen og puster. fantastisk produkt. eneste minuset er at den begynner å nuppe fort, den er brukt 3 ganger og allerede er den nuppete på magen, kjedelig men anbefales alikevell siden tøyet var så fantastisk ;)

Så når er jeg igang, tightsene jeg bruker er 2xu eller asics til vinterbruk, fantastiske de også, nå har jeg ingen unnskyldninger for å ikke løpe, om det så er inne på tredemøllen :) 

så blir det en spennende vår da, og jeg greier å jobbe meg opp til å slå rekorden i halvmaraton i Mai :).......

 

Stay tuned 

Romjul og avslapping :)

Før julen ringte inn, hadde jeg store planer om å lage det ene og det andre, Nordlandskaker, krumkaker, pepperkaker og ambrosiabrød, det ble med planleggingen, før jeg visste ordet av det var julen her, og til tross for at man stadig tenker at man ikke rekker alt før julen er her, vel jul blir det om man er ferdig eller ikke, Jeg har en mann som skulle i Norsdjøen denne julen, så jeg fikk han med et døgn med min familie så han fikk med seg lillejulaften middagen som var Småkomper som vi har kalt det fra barns ben av. Så kom han seg avgårde på ettermiddagen. Så var det meg og guttene som ble igjen hos min søster. Min søster ( som forøvrig driver www.glamweb.no ) fra Oslo var også med sin mann og barn, så det var kjekt å feire med alle 3 søstrene :)

Men juleselskap hadde vi selvsagt, som sagt var det lille Julaften med småkomper hos min mor, Julaften var vi samlet hos min søster i Farsund og det samme 1 Juledag ;) var godt å komme hjem noen dager å få slappet av litt. 

Det nye året vil gå i hardtrening til Halvmaraton i Mai, jeg har planer om å delta i Farsundsmaraton da på halvmaraton, har også lyst til Stavanger Maraton eller Oslo maraton i August/ september, men det får vi se på, Og så blir jeg nok å delta på Karmøy maraton i November. så iallfall 2 Halvmaraton vil jeg gjennomføre men forhåpentligvis 3 :D. 

 

Eggelikør

For første gang iår har jeg laget eggelikør. Og det blir ikke siste gang.

 

Jeg smakte det første gang for mange år siden, og husker det smakte veldig godt.

Iår ville jeg lage dette og ta med en flaske til min søster hvor jeg ig guttene feirer jul, så langt så godt.

Oppskriften fant jeg på nett, og det var slett ikke vanskelig å følge, hell sukkeret i melken og kok opp, ha vaniljesukker i eggeplommene og pisk godt, ha den varme melken forsiktig i eggeblandingen, og pisk det tykkere, la det avkjøle, ha i vodkaen og sil, ha på flasker:) ( jeg brukte kalinka)

 

Lettere kunne det ikke bli:) du finner masse oppskrifter på nettet, den jeg brukte. finner du her Eggelikør

Made with love for christmas ❤

Fløtekarameller

Det er karamelltid, og hvert år må jeg lage karameller 2-3 ganger for de blir oppspist for fort;)

Hjemmelaget fløtekaramell er jo bare kjempedeilig, og veldig lett å lage, jeg triplet oppskriften iår, men vet at jeg må lage 1 gang til 😜

Her har du oppskriften jeg følger, doble den eller trible den, det blir ca 50 karameller pr porsjon.

 

Kok alt i en gryte, så kommer det store spørsmålet, myke eller harde, myke går du fra 120-122 gr, harde 123-->, når massen er ferdig ( sirupaktig) heller du over på langpanne , ( ha bakepapir i bunnen) og vent noen timer til den kjølner, har du valgt harde karameller, må du skjære dem opp mens de er lunket, ellers sliter du litt og du må finne frem hammeren istedefor 😝.

Pakk bitene inn i cellofanpapir, eller du har som meg bestilt ferdig fra ebay eller kjøpt annen plass, ferdig ark.

Vær ops på at mange aldri blir pakket inn, men havner i "spisestuen umiddelbart" 😂😂

Lefser i boks

Tidligere lefseinnlegg var med foreningen jeg er med i, denne gangen var det til meg selv:)

Lefser er godt, og noe alle liker, iallfall i vår familie, det er somregel det første som forsvinner fra kakefatet i selskap.

Jeg brukte samme oppskrift som sist,

Egg

Sukker

Kulturmelk

Rømme

Natron

Hvetemel

Egg og sukker vispes til eggedosis, så haes resten i:)

Enkelt og greit

Til lefser må man bruke mye mel,kna deigen godt sammen, og del opp emnene, mine veide mellom 60-65 gr. Da ble de litt større enn vestlandslefsene,

Jeg kjevler dem så tynne jeg greier, og husk bruk godt med mel, begynner lefsene å bli hullete når du kjevler dem er det gor lite mel.

Stek til dem er gylne på takke eller stekepanne.

Stek dem gylne på begge sider

Underveis i stekingen la jeg noen til bløt med en gang, disse smurte jeg med smør og sukker, la dem i plastfolie og klar til frysing.

Da er det fort gjort å ta den opp i julen når vi får gjester uanmeldt, tint på null komma niks :)

Hele benken + kjøkkenbord går til lefsebaking.

Duken som jeg kjevler ut på er baksiden på voksduk, er genialt

👍

Tørre lefser klar til å legges i esker.

Kjevler og kjevler

Minstemann ville også prøve å kjevle litt.

Eldstemann gikk bare å stjal ferdigsmurte lefser 😂

Lefsene er klar, noen påsmurt og resten tørre.

Annen julebakst som står for tur er

- krumkaker

- serinakaker

- pepperkaker ( pynt til treet)

- Ambrosiabrød

- Nordlandskake

- Fløtekarameller

Mormors rullepølse

Hver år siden jeg var liten pike, har det vært hjemmelaget rullepølse å hanke til jul. Og hvert år tradisjonen tro brukes kraften til å koke kompe/Komle, småkomper som vi kaller det og de skal spises lille julaften, slik har det alltid vært. Og slik vil det alltid være, eneste forskjellen er datoen, jeg har en mann som er ute i nordsjøen i jula og småkomper blir derfor inntatt før han reiser.

Men først må rullepølsen lages, du bør ha 14 dager på deg, da den skal ligge i saltlake 14 dager:) jeg må korte inn litt på dagene, siden vi skal bruke kraften 13 des, så den blir bare liggende 12 før den blir kokt ☺

Jeg hadde 4-5 slike koteletter som kuttes opp i biter. Fjern bein og brusk og evnt harde kanter.

For å lage rullepølse trenger du

- slagside/ vange

- lammekjøtt

- flesk/ fett

- pepper

- ingefær

- løk

Har du en Slakter i nærheten av deg, får du det du trenger hos han.

Skjær kjøttet i biter og fjern gjerne harde kanter og evnt brusk

Kutt opp en løk og flesket.

Strekk litt i vangen, og begynn å legg lagvis kjøtt, flesk, løk og krydder. Gjør så til det er tomt :)

Begynn i den ene enden å sy sammen med bomulldstråd ( husholdningstråd) bruk en spiss nål som er stor nok til tråden

Sy igjen langs hele kanten.

Pass på at det er godt sydd igjen, rull den gjerne litt frem og tilbake for å sjekke at den ikke åpner seg.

Så lager du saltlaken, 2 liter vann kokes opp, tillsett 2 kopper salt og kok opp igjen, la det avkjøle og ha dette oppi en bolle med rullepølsen i, sett i kjøleskapet i 14 dager.

Det er viktig at hele rullepølsen ligger i lake, så pass på å koke nok, doble gjerne for å være sikker, på min brukte jeg 3 l. Og for å holde den under i laken kan man godt legge en talleken over, hvis enn ikke har lokk til bollen en bruker da:)

Rullepølsen kan også fryses etter at den har ligget i saltlake, så den kan lages tidligere hvis det er best:)

Når pølsen har ligget i lake i 14 dager, så kokes den, nå spørs det jo hvor stor pølsen er, men iallfall 2 timer må du regne, lenger hvis den er stor

Og sist men ikke minst det viktigste😋 kraften som du har kokt rullepølsen i, den lager du komler i nå, det er de desidert beste komlene du kommer til å spise:) finnes ikke bedre:) skal du lage til mange sper du på med kraft fra annet saltkjøtt du har, det kan være vanlig salt lammekjøtt, pinnekjøtt eller et oppbrukt fenalår.

Prøv det og du vil garantert få fn ny livrett som du kan ha til hver jul 😄👍

Nb rullepølsen må presses et døgn før du skjærer i den, presse kan du enten få din kjære til å lage til deg ellers får du kjøpt det på Jernia :)

Matbloggtoppen Blogglisten
hits