hits

Thanksgiving i Korea

Ikveld var vi så heldige å være invitert til de amerikanske familiene som bor her på komplekset til å feire thanksgiving, de ordnet med sine tradisjonelle retter, kalkun, stuffing, eplepai, gresskarpai, all verdens godsaker hadde de med, mens vi nordmenn stilte med våre tradisjonelle retter og de...

Juleverksted på sjømannskirka

Idag var det duket for juleverksted på sjømannskirka for våre søte små håpefulle . Baking av pepperkaker, pynting av jultre og kongler med glitter, snømenn og flotte glasslykter var aktivitetene de kunne velge mellom Herlig blomkålsuppe varmet godt på en kald dag 🙂 Masse barnehende...

Ploffer

Som expat i Korea må vi venne oss til mye nytt, mye savner vi fra vårt kjære hjemland og når savner blir for stort må vi prøve å lage tilsvarende til det vi savner. Guttene fant på navnet ploffer, da jeg skulle prøve å lage noe tilsvarende til lapper. Surmelk finnes det helt sikkert her nede, m...

Army soup

Lunsj idag ble inntatt ute, da vi alikevel skulle på sykehuset og fjerne Gabriels sting. Og siden jeg har beklaget meg over til Magne hvor lite koreansk mat vi spiser, tok Magne oss med for å spise armysoup. Jeg er nokså fasinert av koreaneres måte å spise på, her koker vi faktisk talt suppen p...

Lilla lapskaus

Så prøvde vi oss igjen 😏 Lapskaus på menyen Var så sikker på at jeg hadde fått tak i kålrot.. endelig norsk lapskaus 😊 Nåja kålroten jeg kjøpte var lilla og hvit inni, det smakte nå kålrot, om enn noe mildere i smaken, så det var nå bare å forsøke 😂 Det både luktet ...

Sprøstekt kylling med ris og pestosaus

Sprøstekt kylling Krydre kyllingen, ha den i ovnen på 140 gr. I 2 timer sett opp temperaturen til 180 gr den siste timen og ha grill funksjon på 10-15 min på slutten av steketiden Jeg hadde også en gryte med vann stående i ovnen under hele stekingen. Pestosaus Skrell og kutt grønnsaker du v...

Norskmat.com

I slutten av Oktober sendte vi bestilling til norskmat.com. Noe mat savner vi fra Norge, og siden vi skal feire jul her i Sør Korea, ville vi ha noe å kose oss ekstra med i førjulstiden. Nå har vi mye godt til jul og i førjulstiden 😁 Og selv i Sør Korea skal vi ha mine tradisjons små...

Sykehusbesøk i Geoje !

Vi hadde knapt kommet inn døren da guttene begynte å lekesloss, litt mye bilkjøring og litt lite springing på en søndag ble nok litt for mye forlangt, Men hva er vel litt broderlig slossing, som regel går det veldig greit, at mor har gått i 3 dager og kjeftet og smelt om at de må slutte, ja det ...

Windy Hill

Søndag var slettes ikke like varm og deilig som Lørdag, med noe overskyet for vi avgårde, planen var en rundtur på øya vi bor, men vi endte opp på Windy Hill....  Og det var virkelig Windy... Windy Hill var i likhet med German Village, greit å ha opplevd. man kan sammenlikne det med å be...

German Village - South Korea

Lørdag var meldingene strålende, 21 gr. og sol, en kjempedag for utflukt, vi har alle begynt å bli bedre i form, det vil si alle bortsett fra Gabriel som har holdt seg frisk hele veien. Av gårde med oss, bortimot 2 timers kjøring tok vi turen til German Village. Deutscmer Platz - etter mye ko...

Pakke fra Norge.....

Vi har vært syke her i Korea, hosting feber, hodepine og ja typiske influensasymptomer, men til tross for litt feber, greide vi å komme oss ned på Kirken Tirsdags formiddag for å hente en pakke som hadde kommet den lange veien fra Norge til Guttene. Spente var de da ( og mammen ) da vi kjente ve...
mat i dag

mat i dag

43, Karmøy

Hei Jeg heter Jill Tanja, gift med Magne sammen har vi 2 barn på 10 og 12 år, jeg har 2 voksne fra tidligere Lene 24 år og Tor Erik 22 år, og har nå fått 1 barnebarn. Er bosatt i Skudeneshavn på Karnøy. Bloggen er for gøy, og inneholder i hovedsakelig mat i alle bauger og kanter, men hobbyer vil også være sentralt i bloggen.

Matbloggtoppen Blogglisten

Kategorier

Arkiv