Thanksgiving i Korea

Ikveld var vi så heldige å være invitert til de amerikanske familiene som bor her på komplekset til å feire thanksgiving, de ordnet med sine tradisjonelle retter, kalkun, stuffing, eplepai, gresskarpai, all verdens godsaker hadde de med, mens vi nordmenn stilte med våre tradisjonelle retter og desserter, jeg hadde derfor med riskrem med jordbærsaus, samt komler, kålrotstappe og bacon. Kathrine stilte med Dronning Maud, og Merete en herlige tomatsalat.


saftig kalkun, med stuffing, brun saus og grønnsaksgrateng, mine små komler, med kålrotstappe, samt Meretes tomatsalat... fantastisk mat, det er sjeldent jeg spiser meg så mett, men jeg måtte smake på alt, kunne ikke la denne sjansen med tradisjonell Amerikansk mat gå fra meg. og konklusjonen min var at Amerikanerne absolutt kunne lage mat de også :)


mine små komper, som er halve størrelsen av det vil pleier, men for at alle skulle få en smak måtte det bli sånn, og amerikanerne synes riktig om disse små kompene ;) sammen med kålrotstappe og bacon var de faktisk nokså gode :)


Riskrem, ble servert med mikset jordbær


disse fantastiske kanapeene med syltagurk, ost og saltpølse, var fantastiske, dette anbefales.


langbord dekket for anledningen. 


herlige frukt og grønnsaksfat.


Denne eplepaien var helt fantastisk, og uten tvil skal jeg lage eplepai når jeg får en anledning.


Kathrines Dronning Maud, denne falt også i smak hos amerikanerne, kjekt å vite at norsk dessert faller i smak i det store utland også ;)


dette var tortillacips med noe varm dip, fikk egentlig ikke med meg hva det var men det smakte fantastisk ;)


Meretes fantastike tomatsalat.


fantastisk grønnsaksgrateng og kalkun


Courtny hadde pyntet fantastisk flott til Thanksgiving ;) flotte lys og gresskarpynt.


En fantastisk flotte kveld har vi hatt sammen med amerikanerne på thanksgiving, ser jeg ikke har fått bilde av den fantastisk gode pumkinpay, men dette anbefales. kjempegodt.

En ny samling er planlagt til jul, da blir det nok enda fler godsaker ;)

  

Juleverksted på sjømannskirka

Idag var det duket for juleverksted på sjømannskirka for våre søte små håpefulle .

Baking av pepperkaker, pynting av jultre og kongler med glitter, snømenn og flotte glasslykter var aktivitetene de kunne velge mellom

Herlig blomkålsuppe varmet godt på en kald dag 🙂

Masse barnehender ville pynte lekre lyslykter til jul

Litt strev med å lime 😊

Flinke guttene mine 😍

Juletreet ble også pyntet av ivrige barnehender 😊

Pepperkakebaking  var  populært 😊

Og til slutt ønskes det en flott førjulstid til alle mine lesere 😊

Her på bygget blir det litt travel førjulstid, tidlig ute som jeg alltid har vært både med julegaver, julekort, kalendergaver og julepynting i hus og hjem.

Her har vi nå hatt temperaturer opp i 20 gr. Frem til nå nylig, så all julefølelse har vært gjemt godt, nå er det på tide å begynne litt når varmen forsvant og vi sitter tilbake med 10-12 gr. ( sikkert varmt for de som er hjemme, men synes det er skikkelig surt ute nå )

Kakebakst begynner vi med neste uke, juletrepynting av vårt lille 90 cm  tre 😂 og masse førjulskos..
Men først er vi invitert på amerikansk thanksgiving middag til noen amerikanske familier som også bor på anlegget, det er imorgen,  sammen med andre norske skal vi kose oss med denne amerikanske tradisjonen.

Stay tuned.......

Ploffer

Som expat i Korea må vi venne oss til mye nytt, mye savner vi fra vårt kjære hjemland og når savner blir for stort må vi prøve å lage tilsvarende til det vi savner.

Guttene fant på navnet ploffer, da jeg skulle prøve å lage noe tilsvarende til lapper.

Surmelk finnes det helt sikkert her nede, men vi har funnet det ennå, men naturel yoghurt er det og det var det jeg brukte i mine ploffer.

Oppskrift

3 egg
1 dl sukker
1,5 ts natron
Ca 2 dl naturell yoghurt
1,5 dl fet melk
4 dl hvetemel

Stek som lapper/pannekaker

Server med syltetøy,

Riktig gode og super til lunsj, kaffimat, trøstemat, harlystpånoegodtmat 😁

Army soup

Lunsj idag ble inntatt ute, da vi alikevel skulle på sykehuset og fjerne Gabriels sting.

Og siden jeg har beklaget meg over til Magne hvor lite koreansk mat vi spiser, tok Magne oss med for å spise armysoup.

Jeg er nokså fasinert av koreaneres måte å spise på, her koker vi faktisk talt suppen på bordet.

De kommer med en gryte med pølser, spagetti, makaroni og ja det meste du kan tenke deg av "rester" fyller kraft på og lar det putre på bordet ( gass) til det er klart.

Vi fikk servert ris til samt noen skåler med diverse salatstyr.. det pleier å bli liggende fint igjen.

Suppen var helt grei, ikke noe wow slik dom med barbeque, men helt ok.

Nudler får vi også til å ha oppi suppen mens den koker...

Er jo en opplevelse da😁 og si noe annet vil være løgn.

Men nå har vi prøvd armysoup, og som jeg sa til Magne, vi trenger ikke gå her igjen, men det gjenstår å prøve bulgogisoup og meatbone soup.

Lilla lapskaus

Så prøvde vi oss igjen 😏 Lapskaus på menyen

Var så sikker på at jeg hadde fått tak i kålrot.. endelig norsk lapskaus 😊

Nåja kålroten jeg kjøpte var lilla og hvit inni, det smakte nå kålrot, om enn noe mildere i smaken, så det var nå bare å forsøke 😂

Det både luktet å smakte godt.

Guttenes første utsagn....uææh jeg vil ikke ha det lilla greiene....men pølsene var gode 😄

Og når jeg truet med at ingen fikk smake nye ting innen snop og kaker gikk nå Gabriel med på å smake, joda var godt, men vil ikke ha mer 🤔

Men når Magne spiser maten , og ber meg ta vare på restene, ja da vet jeg at den var godkjent.... 🙄

Sprøstekt kylling med ris og pestosaus

Sprøstekt kylling

Krydre kyllingen, ha den i ovnen på 140 gr. I 2 timer sett opp temperaturen til 180 gr den siste timen og ha grill funksjon på 10-15 min på slutten av steketiden
Jeg hadde også en gryte med vann stående i ovnen under hele stekingen.

Pestosaus

Skrell og kutt grønnsaker du vil ha i.
Jeg brukte
2 gulrøtter
4 hvitløksfedd
1 liten løk
1 chili

Fres grønnsakene i panna, tilsett 1 boks kokosmelk og 3 ss pesto
La dette koke til det tykner litt, krydre litt med salt, pepper, ingefær, chilli..
Smak den til.

Gi den et oppkok rett før servering

Server med ris eller pasta

Bon apetitt 😊

Norskmat.com

I slutten av Oktober sendte vi bestilling til norskmat.com.

Noe mat savner vi fra Norge, og siden vi skal feire jul her i Sør Korea, ville vi ha noe å kose oss ekstra med i førjulstiden.

Nå har vi mye godt til jul og i førjulstiden 😁

Og selv i Sør Korea skal vi ha mine tradisjons småkomper, dette året kokt i pinnekjøtt kraft og ikke rullpølsekraft 🙂 men gjett om vi gleder oss 😊

Til andre expat bosatt i Sør Korea eller andre land.

Bestilling fra norskmat.com var kjempe, man bestilte enkelt fra hjemmesiden, og fulgte pakken fra den ble sendt i Norge til den ankom Korea.

Vi hadde en liten uheldig hendelse da vi så at avsender hadde "glemt" å skrive selve gateadresse og nr på leiligheten....

En smule stresset så vi at pakken var forsøkt levert, men at avsender var blitt kontaktet..

Vi sendte straks selv rn mail til avsender, og om det var vår mail eller posten her i Korea som ordnet opp, ja det spiller ingen rolle...pakken fikk vi allerede dagen etter at vi oppdaget dette, så alt ordnet seg til det veste for alle.

Kjempefornøyd med handelen hos norskmat.com, og kan anbefale det på det varmeste om man øndker seg noe ekstra godt norsk til jul.

Vi sendte bestillingen 24 okt og 7 nov. ble den levert.

Sykehusbesøk i Geoje !

Vi hadde knapt kommet inn døren da guttene begynte å lekesloss, litt mye bilkjøring og litt lite springing på en søndag ble nok litt for mye forlangt,

Men hva er vel litt broderlig slossing, som regel går det veldig greit, at mor har gått i 3 dager og kjeftet og smelt om at de må slutte, ja det har gått hen for døve ører, helt til idag, da slo bomben ned, det vil si Gabriel smalt i gulvet så det sang, med et hyl som fikk meg til å reagere... å la det være sagt, jeg reagerer sjelden på guttene, de er gutter, og som gutter flest går det mye hyl og skrik her i huset, men her var det alvor.

jeg fikk omsider hendene til Gabriel vekk fra ansiktet og tenkte i mitt stille sinn, Ok legevakten neste, 2 cm sår som blødde og sprikte godt, her var det bare få sko på seg, Alien Card og Helsekort gravd frem fra lommeboka og av gårde med oss.

Vel fremme på sykehuset ble jeg med Gabriel, mens Magne og Tobias fikk registrert han inn. all honnør til sykehuspersonell som jobbet så effektivt og fort, knappe 10 min etter vi var kommet inn, ble han plassert på benken for å sy. 


Gabriel i ferd med å bli sydd, kjempeflink lege som tok seg god tid for å få et minst mulig arr.


En skikkelig snusleppe, men om noen dager er det nok bra igjen.

Fra vi kom til vi gikk fra sykehuset med all slags remedier som skal skylles, gurgles, smøres og plastres så tok det 1 time. til tross for det kjedelige uhellet, er vi kjempefornøyd med helsetjenestene her i Sør Korea, måtte dette være første og siste gangen vi opplever å måtte besøke sykehuset, men godt å vite at man er i gode hende hvis uhellet først skulle være ute :)

 

Windy Hill

Søndag var slettes ikke like varm og deilig som Lørdag, med noe overskyet for vi avgårde, planen var en rundtur på øya vi bor, men vi endte opp på Windy Hill.... 

Og det var virkelig Windy...


Windy Hill var i likhet med German Village, greit å ha opplevd. man kan sammenlikne det med å besøke et fyr, men flott utsikt, og veldig vindig.


Herr og Fru matglad poserer foran Vindmøllen ;)


Det var overaskende mye folk på Windy Hill, det var nesten som at vi gikk i kø her :)


noe sjø også på Windy Hill


Vi fortsatte turen opp i høyden, i bilen på den værste veien man kan tenke, en sammenlikning på burmaveien og de smaleste veier i Spind hvis man skal ha noe å sammelikne med, men koslig var det å se litt av øya vi tross alt bor på.

Hvorfor bilde av kuer ?? ....Jo her har det gått diskusjoner om hvor alle bondedyrene er, altså her springer katter uten ører og med halve halver, vi ser lite til hunder, og kuer, sauer, og griser, ja det har vi ikke sett, vi har arbeidsfolk som har kjørt fra Geoje til Ulsan, fra Geoje til Seoul, og ingen har sett noen dyr, men nå har vi altså dokumentert, at det finnes kuer her på øya, hele 4 stk så vi, kanskje ikke rart at det koreanske kjøttet er svindyrt :) :) men godt å vite at det finnes kuer her også :D

en flott dag har vi hatt, dvs helt til vi kom hjem og jeg var klar for benken, da skjedde det, Gabriel ramlet i gulvet etter litt broderlig slossing, mer om det kan du lese om i neste innlegg :)

 

German Village - South Korea

Lørdag var meldingene strålende, 21 gr. og sol, en kjempedag for utflukt, vi har alle begynt å bli bedre i form, det vil si alle bortsett fra Gabriel som har holdt seg frisk hele veien.

Av gårde med oss, bortimot 2 timers kjøring tok vi turen til German Village.


Deutscmer Platz - etter mye koreansk var det greit å se noe europeisk også, vi hadde fått med oss at de solgte bratuwurst her, så det var jo absolutt noe vi ville få med oss.


koselig utsalg av drikke og souvenirer..


Tobias og Gabriel poserer....


ølvogn dekorert med vakre blomster ;) kunne vært fin å ha på fest denne :)


vanvittig god mat, 3 forskjellige pølser, med potet, melon, tomater, surnet kål, rundstykke og sennep blanding med sweet chilli sauce ( utrolig godt btw)

her var det vanvittig mye mat, og vi gjør visst samme feilen, bestilte hver sin tallerken til meg og Magne, der det uten tvil hadde vært nok med 1 på deling. 

Guttene fikk spagetti bolognese, også her kunne de uten tvil ha delt en rett. utrolig mye mat, og koreanere har altså den skikken at de bestiller og deler, det gjaldt altså også her.


Guttene likte maten kjempegodt, og ifølge Magne var dette en bolognese som han godt kunne laget selv, så god var den ;)


Gabriel ved en "tinnsoldat"


Tyske stil på restauranten vi spiste.


guttene poserer med en tysk Buddybear :)

German village var en kjekke utflukt, men ikke noe wow, det er greit å ha vært der, maten var fantastisk, men dyr, men utover det er det nok for spesielt interesserte. Men igjen greit å ha vært der for å vite hvordan det er der;) 

Det jeg kommer til å huske best fra German Willage, var den fantastiske blandingen av sennep og sweet chille saus... det skal kopieres til andre retter.... 


 

Pakke fra Norge.....

Vi har vært syke her i Korea, hosting feber, hodepine og ja typiske influensasymptomer, men til tross for litt feber, greide vi å komme oss ned på Kirken Tirsdags formiddag for å hente en pakke som hadde kommet den lange veien fra Norge til Guttene.

Spente var de da ( og mammen ) da vi kjente vekten på pakken, hjelpe. Hva i all verden gjemte seg i den..

Men spenningen måtte vente, vi skulle spise lunsj, og handle litt før vi for hjem igjen. so far so good.


Endelig hjemme, Her måtte jeg virkelig sette min flid i å soppe guttene før de rev hele esken fra hverandre, alt må jo dokumenteres må skjønne :D


i hver sin ende begynte de å åpne med selskap fra lekekameratene som vitner :) like nyskjerrig :D


Hakeslepp..... Dette skulle være en avskjedspresang til guttene fra en klassekompis av Tobias, her var det stappet til randen av norsk etterlengtet snop.


Blader, selv om vi har flipp, så er det ingenting som er så deilig som å holde et blad i hendene, en stille stund ;) og genialt for guttene å kunne holde blader fremfor Ipad når det er leggetid ;)Begge guttene kunne lese brev fra klassekamerater og lærere hjemmefra, fantastisk koselig å se alle hilsnene guttene fikk, og hvor glade de ble når de ser de er savnet. det styrker gutters selvtillit :) Tusen takk til alle klassekamerater og lærere. Fantastisk :)


Gabriel fikk også en spiselig hilsen fra klasse, noe han synes var veldig kjekt. 


Selv mor fikk etterlengtet varer, nå er julebaksten sikret så da blir det kakemenn i korea også ;) Tusen tusen takk for alt sammen.


Guttene fikk nugatti på skiven til kvelds og nøt smaken av Norge :) 

Tusen takk til alle klassekamerater, lærere og alle dere andre som fikk pakken frem til oss, Vi har satt så stor pris på denne pakken. og skal nyte den stort så lenge den varer ;) Små øyeblikk hvor vi kan mimre litt om hjemme mens vi nyter norske varer :)
 


 

Matbloggtoppen Blogglisten
hits