Hobbyverksted - slik lager du enkel småoppbevaring til småtrolla :)

SMART OPPBEVARING TIL SMÅTING

Jeg har ett stort privelegium med å jobbe som kokk i barnehagen, jeg lager store kvantum når jeg først lager mat, og dermed får jeg mye tomme bokser, glass og annet kjekt som kan brukes.

Idag har vi malt på tomme fiskebollebokser for å lage småoppbevaring, genialt til småting som fargestifter, jojo, linjaler, blyanter spillefiguerer etc. etc


boksene er vasket og tørket før vi setter igang. 
PS ha en duk under som ikke er så farlig at du søler på, for det gjør du garantert ;P

Vi malte boksene i to omganer for å få dem dekket mest mulig, og fordi de små ikke alltid er så nøye med å få dekket alt, så kan det være greit å gjøre det selv andre gangen. mine gav seg nokså fort, de ble lei etter 3-4 bosker ;)


Boksene står til tørk helt til høyre i bildet, mens minsten jobber med juleoppgaver ;) 

 


Her har jeg limt de fargede boksene sammen, samtidig har jeg tatt en tynn tau, mest for dekorasjonens skyld, men også for sikkerhetsskyld hvis limet ikke er sterkt nok :P


Småting som kan oppbevares i boksene.


skylanders figuerer kan også fint oppevares i disse smarte boksene.
 

Har du mange nok kan du lage julekalender også ;) 

Disse kan du også ha decopage på istede for å male dem, det kan være bra å gi dem en hvit grunnfarge i såfall. før man setter igang med decopage, fremgangsmåte på det ser du nedenfor. :)

DECOPAGE

Jeg har også laget lysglass med decopage, dette kan også brukes til å fylles med julegodt, eller kaker, bare fantasien som setter grense



De mest geniale glassene synes jeg er First Price sine pasta glass, ikke bare er pastaen kjempegod, holder til iallfall 2 gjerne 3 pizzaer og koster knappe 8 kr glasset.
her kan du slå mange fluer i en smekk ;)

Jeg bruker decopagelim og Frostet glasslakk. disse får du kjøpt på Panduro, eller annen hobbybutikk


Jeg klipper opp serviett som jeg vil bruke motivet på, og ta vekk de to andre lagene ( på noen er det bare 1 lag, men de fleste har 2 )


pensle lim på glasset, og legg motivet oppå, pass på at alt blir limt fast.


her ser dere at servietten er litt for stor i forhold til glasset, jeg klipper etter at jeg har limt fast, men det er en smaksak.
 


Pensle godt med lim oppå bildet også, dette fordi det sitter mye bedre og får et styrket lag på utsiden av bildet også.


Her er bildet på og jeg har knyttet et bånd med sløyfe på toppen 



Det blir kjempefint lys i disse lyslyktene, uansett hva slags motiv man har. har man et mindre motiv er det fint å froste glasset.


her ser man at glasset er frostet, en kjempefin glød som passer fint til julen.
Man kan få frostet sprayboks også, det er mer jevnt og blir mye finere enn det jeg har, for da vil du ikke se penselstrøkene ;)

 


Lyslykter kan også males ;) her har jeg malt snømann på, blå himmel, og lagt øyner og munn på, etterpå har jeg brukt snøspray for å få snøeffekt mer naturlig :) Jeg skulle har tegnet armer før jeg sprayet på snøspray, men det gjorde jeg ikke, så om du skal forsøke deg på denne varianten anbefales det ;)

Lykke til med dine juleforberedelser ;)

Karmøy Halvmaraton fullført :)

Tanja the Turtle :p


Her er jeg i grønt, bakerst selvsagt ;) Skillpadden Tanja ( og det er ikke negativt ment, bare tenk på hvor utholden en skillpadde er og ikke minst hvor lenge den lever :D :D )
bildet er tatt av en god venn av familien :) så takk til deg KJ for at du tok dette :D

 
 

Da sitter jeg godt oppi sofan etter fullført halvmaraton på 2t 18 m 58s, og kan se tilbake på enda et løp som ga enda bedre selvfølelse og ikke minst var det en ting som beveget meg veldig i dag.

på vei til Åsebøen stadio tar det meg 20 min å kjøre ( idag nærmere en halv time fordi jeg kjørte løypen til Maraton ) etter bare 10 min så jeg første løper og han kom alene, etter noen minutter kom den ene løperen etter den andre, men det var først når jeg så han mannen som kom løpende med en rullestol at jeg ble veldig rørt. Jeg ser og hører at det går slike program på tv om de som ikke har så lett fremkommelighet får oppleve sine drømmer, men det er liksom på tv, blir liksom ikke det samme, men idag så jeg det med egne øyner, så hvordan hun løp med denne rullestolen, det gjorde noe med meg ;)

Selv hadde vi start kl 1100, og jeg traff 3 andre skudnesbuer som jeg kjenner og vi ønsket hverandre lykkeønskninger med løpet og satte igang når startskuddet gikk, av erfaring vet jeg at de 3 første km går sakt, kroppen er ikke skikkelig varm og det går litt så som så, men det gikk overraskene bra :) kom meg opp i "marsj"fart og holdt det gående. etter 5 km kom en sinnsyk kvalme, og jeg tenkte hva faen gjør jeg nå :-o det var snakk om 16 km til og det er jo ikke halvveis engang :(  heldigvis er første drikkestajson ved første 5 km, så jeg tenkte at jo, litt drikke gjør susen og den etterlengtede bananen som alltid smaker godt, nei hjalp lite og ingenting, følt bananen gjorde det værre, men jeg sa til meg selv, gjør som du leste tidligere ...  jeg leste rett før jeg gikk i ilden så sa jeg til meg selv, du kjenner det ikke, du er god, du kan dette, dette skal gå bra, det hjalp utrolig nok, så de neste km gikk nokså som en lek, helt frem til 17-18 km.


veldig uklart, men det ble tatt fort og gale for å dokumentere været ;) litt sludd ja :D
 

Det er 16 km jeg har hatt som langtreninger og det har fungert meget bra, utenom de gangene jeg har nådd 12 km og man må skikkelig på do :P men dette var heldigvis ikke et problem nå ;) når jeg nådde 18 km telte jeg hele tiden ned kilometerne, jeg kjente det gikk saktere, og på det værste brukte jeg over 1 min mer på km, noe som ikke var bra hvis jeg skulle nå målet med å slå rekorden fra ifjor, jeg regnet meg frem og telte løp så fort jeg overhodet kunne, men været var så absolutt ikke på vår side. sludd og hagl, glatt veibane gjorde at man i tillegg løp litt mer forsiktig, men fra 18 til 20 km gikk forholdsvis fort, den siste km var tung, jeg kjente at dette måtte snart ta slutt, i tilegg viste jeg jo "bare" en km igjen, noe som førte til at nervene snørte seg sammen, den følelsen av å ha fullført, og atpåtil ser det ut som du fullfører med god margin fra året før, lungene snørte seg sammen så jeg måtte si til meg selv, skjerp deg, du kan grine etterpå :P joda jeg greide å fullføre på 2t18m50s ca 5 min raskere enn i fjor.

Du hildrene måne, etter målstreken fikk jeg den etterlengtede medaljen jeg har siklet på i hele høst, iskald, med bein som verket, hofter som verket, bryst som verket, rygg som verket, og jeg kjente at etter å ha sluttet å løpe som kom stølheten, her var det bare å hive seg i bilen og komme seg hjem til et deilig langt bad,

 

På veien hjem, kjørte jeg andre veien via Åkrehamn, så jeg kunne følge litt med om det var mange løpere igjen, og jeg har ikke mer enn svingt ut av stadioen før jeg ser rullestolen igjen. de greide det, de fader greide HEL MARATON, 42 km, fy fader, det er respekt det. jeg håper at h*n som satt i rullestolen koste seg, hadde et kjekt løp og at føreren også hadde en like fin stund. all honnør til dem :)


 

Jeg prøvde å ta en selfie på stadioen rett etter mottakelsen av medaljen, men der sa telefonen nok, heldigvis klarte jeg å høre musikk hele veien, det hadde vært skikkelig demotiverende å løpe den siste km uten min kjærkommen musikk :D

Jeg er kjempefornøyd med løpet, jeg løper som en skillpadde, men jeg løper iallfall. :)

 

Nå tar jeg kvelden med god samvittighet, lørdagssnopet er kjøpt inn, og jeg koser meg stort foran tv, med sjokolade og brus :D

Halvmaraton ☺

Jeg løper halvmaraton for å kunne holde trening vedlike, på mange områder har jeg en vannvittig viljestyrke, men når det kommer til trening så må jeg ha noe som jeg kan prestere i, et mål å jobbe mot for i det hele tatt å gidde å trene.

Men etter fjorårets løp, jo klart det var gøy, medaljen smakte selv om jeg var en av de siste, jeg slo flere perser, og fikk en god selvfølelse, i målgang var nerver så tynnslitt at tårene sto i øynene, både av stolthet over å ha gjennomført og av slitenhet, hofter og knær som værket og bryst som kjentes sprengt ut. Å legge seg på sofan med god samvittighet på kvelden var en deilig følelse 💪

Imorgen skal jeg i ilden igjen:) 1 år etter at jeg gjennomførte halvmaraton for første gang, så er vi igang igjen, etter 14 ukers oppkjøring til denne dagen, så er jeg nå så klar som jeg kan bli.

Målet er som i fjor å gjennomføre, men 2 delmål er jo selvsagt å slå rekorden:) som er på 2 t 23 m

Jeg er bare en enkel mosjonist som prøver så godt jeg kan

💪

På vei inn på stadioen for et år siden 😄

Inn over målstreken etter 2.23.46

Medaljen i boks, årets styrkeprøve var vel gjennomført.

💪

Gleder meg til å dekke julebordet

Idag fikk heg endelig bestikkholdere som jeg synes er megasøte:)

Nissens klær er de ikke søte vel 😄

Det skal bli då kjekt å invitere familie og venner til førjulskos og julemiddager 👍

Hjemmelaget nedtellingskalender til jul

Det er snart advent og med barn i hus, ja da er det pakkekalender som er in☺ + Alexx Alexxander julekalender og sjokoladekakender, ja våre søte små pleier å ende opp med 3 kalendere🙈

Men siden jeg jobber i barnehage, da som kjøkkenassistent, og kjøkkenet ligger i forbi delse med fellesrommet, hva er vel ikke bedre enn å ha en nedtellingskalender til jul.

Denne er laget i papp, i tre deler, nesen skal rotere rundt på datoen:)

Men denne kan løses på flere måter, den kan skjæres ut i kryssfiner, males og mN kan stifte på "stift" for å ha en plass og henge presanger på, eller man rett og slett har fn kurv rett under med tall så barnet selv må finne presangen.

Den fungerer også fint som " lappekalender" der gavene er samvær med ungane i forskjellige form

Her er det bare fantasien som setter grenser, og ennå har du tid til å lage din egen julekalender som ungane kan beundre i adventstiden 👍☺

Kakemenn sprø vs myke

Det er snart jul og juleforberedelser begynner snart for fullt.

Idag har vi laget kakemenn, og diskusjonen er jo alltid et faktum hva folk liker, myke, sprø, tykke, tynne

Her i huset går det i litt sprø, men tykke nok til at de er litt myke i midten, ikke alltid like lett å få det til, så de fleste blir sprø ☺

Oppskriften jeg bruker er følgende

1 kg hvetemel

7,5 dl sukker

2-3 ts hjortetakksalt

4 dl vann

2 ss smeltet smør

2 ts vaniljesukker

Vaniljesukker prøvde jeg for første gang i år, og vi greier rett og slett ikke å slutte å spise kakemenn 😝

Ønsker du myke kakemenn, skal du tilsette melk i stede for vann

👍

Dette har jeg ikke prøvd selv, men skal ha lest det 😝

Farsdagskake

Imorgen er det farsdag, og som tradisjonen tro må far få seg kake:)

Her får du oppskrift på sukkerbunnen jeg lager

5 egg

200 gr sukker

1Ss vann

150 gr hvetemel

50 gr potetmel

1 ts bakepulver

Visp egg og sukker til eggedosis i minst 10 min.

Tilsett 1 Ss vann og visp 5 min til

I mellomtiden gjør du klar mel, potetmel og bakepulver, sikt dette så ungår du klumper.

Når du har dette i eggedosisen så skal du bruke en sleiv å vende det i, for å unngå at luften går ut av røren.

Ha røren i en form (24-25 cm) og stek på 190 gr. I 25 - 30 min.

Jeg har fyllt kaken med Hervig Aprikossyltetøy, vaniljekrem, fløtekrem og valnøtter.

Hos oss blir det maritim kake til far i huset, og siden farfar også er maritim av seg passer kaken godt hos oss.

Skjell og havhest er laget fra en sillikonform:) og sprayet med pearlspray

Kjempeenkelt og ser veldig flott ut:)

Lykke til med din farsdagskake

Ps:) send meg gjerne linken eller bilde til din kake 😄 er kjekt med inspirasjon.

Show med Alexx Alexxander

En gang innimellom prøver vi å gjøre boe ekstraordinært med guttene, og siden Alexx Alexxander var på norske talenter har jeg både jeg og guttene vært veldig fasinert av illusjon. Så derfor tok vi turen dit i går kveld👍😄

På Festiviteten i Haugesund i kveld fikk vi gleden av å se Live show.

Forventningene mine var store, og for en familie på 4 er det mye penger for 2 timers underholdning, men det var verdt hver en krone, og når man så teamet rundt opplegget så var prisen virkelig overkommelig.

På showet er det desverre ikke lov å ta bilder eller filme, men Alexx brukte 30 sek til å la publikum fotografere :)

Supert👍

Og hva skjer😣

Jo det flotte dekselet jeg har på telefonen, gjør alle bildene grå 😔

Så utrolig kjedelig 😣

Men alt i alt en fantastisk opplevelse for store og små

Guttene måtte jo selvsagt få Alexx Alexxander julekalender, storøyde og fasinerte har vi nok to gutter som ønsker at de skal bli berømte illusjonister når de blir store

fiskeboller med melkefri mild karrisaus

Allergier kan ofte bli en utfordring når det gjelder mat, det være seg gluten, melkeintolleranse, melkeallergi eller andre matallergier.

 

Idag har jeg lagt fiskeboller i mild karrisaus uten å tilsette melk.

 

I barnehagen bruker vi First Price sine fiskeboller, disse inneholder 44% fisk, ikke helt optimalt for et fullverdig fiskemåltid ( som skal være 50 % ) men desverre må vi også tenke økonomi, men bollene er gode og feiler ingenting ☺

 

Fiskebollene inneholder melkepulver, så de er derfor ikke helt melkefrie.

Du lager sausen enkelt ved å tilsette bare kraften fra fiskebollene, og får å få litt mer kraft i smaken tilsettes bare litt fiskebuljong og litt karri.

 

Voila du har melkefri saus, vær sikker på at bollene også er melkefrie

 

Det sjekker du selvsagt på innholdsfortegnelsen, men best av alt er å bruke hjemmelaget, da vet du hva som er i

 

Middag til familien på 4 til rundt 100 lappen

Kiwis helgetilbud er geniale, og bidrar til flott hverdagsmiddag til en billig penge.

Til denne flotte retten trengs pr pers:

1 ytrefilet av svin,

En porsjon grønnsaker

1 sopp

1 dl saus

1 potet

Krydder

 

Krydre og stek fileten, kok potet og grønnsaker

Skjær sopp i skiver og stek i litt fett, tilsett krydder og sukker.

Sukker er viktigere enn krydderet i soppen, den får en fantastisk smak,

Bare prøv og du blir ovverasket😄

 

jeg som ikke likte sopp før, men elsker nå stekt fersk sopp med en klype sukker

Har du annen grønnsaker sammen med soppen må du alikevel tilsette litt sukker, det vil fremheve smaken i de andre grønnsakene også😄

 

Tilbereder du denne til familien på 4 så har du middag rundt 100 lappen 😄

Middag til under 50 kr

Ja tro det eller ei, det går ann å lage middag til under 50 kr

Nudler med biff og grønnsaker

1 biff ( First Price) til 17.90

1 sjampinjong

1/2 paprika

1/2 løk

2 pk nudler

Grønnsakene koster ikke mange kronene, og nudlene koster vel 7-8 kr pk.

Nudlene kommer i 5 pk, men ellers kan enn jo kjøpe enkle

Skjær kjøttet i små biter og surr det i panna, krydre litt med salt og pepper, ha grønnsakene i når kjøttet begynner å bli ferdig, tilsett en klype sukker

La dette surre mens du gjør klar nudlene etter fremgangsmåten på pakken

Legg nudler på tallerken og legg en god skje med kjøttblandingen oppå.

Bon apetitt

Denne mengden var nok til meg og min kjære ☺👍

Blomkålsuppe med sprøstekt bacon og villpepper

I forbindelse med lefsebakingen så er vi ansvarlig en gang hver, og igår var det Judit som var ansvarlig.

Jeg blogger vanligvis ikke om foreningsdamene, men hun hadde vært så heldig at hennes mann hadde laget suppen vi spiste, og den måtte rett og slett inn på bloggen

Blomkålsuppen hadde kokt en stund, det var tillsatt både hele blomkål og får å få fyldighet så var det også most blomkål i.

Sprøstekt bacon var jo bare helt fantastisk til suppen, og villpepper som jeg aldri har smakt før, men som er mildere enn vanlig pepper var også kjempegodt.

Villpepper kan kjøpes på villpepper.no

Lefsebaking

Jeg er med i en forening som lager hjemmelaget ting til den lokale julemessen her, vi samles annenhver uke nesten hele året, har det sosialt og er kreative, både med strikking (spøt) hekling, hakking, quilting og sying og julegodt

Igår var vi samlet igjen, og da var det lefsebaking som sto på programmet

Oppskriften vi brukte var helt fantastisk

( jeg må undersøke med kilden om den kan legges ut her)

Smurt med smør, melis, sukker og rømme var det helt fantastiske

I full gang, det var mye arbeid, lefsende skal være flortynne og det skal helst ikke hull i de, i denne deigen måtte man ikke være redd for å bruke for mye mel, i alt jeg baker ellers så skal man bruke minst mulig mel, så det var litt av en utfordring 😝

Vi fikk mange lefser, og disse skal selges på julemessen på bedehuset i Skudeneshavn 13 & 14 nov.

Så da vet du hvir du kan få tak i dem 😄👍

Matbloggtoppen Blogglisten
hits