Halloween i Korea ;)

Mens guttenes klassekamerater sitter på skolen i Norge, har altså vi kveld her nede og nettopp hatt runden med trick or treat på dørene rundt i Leilighetskomplekset.

Flotte foreldre hadde organsisert slik at alle ungene kunne kle seg ut og gå rundt på Halloween som de er vant med, vi trodde at dette kom til å bli en stille og rolig kveld, men hjelpe så kjekke kveld det ble. Masse flotte, skumle, barn og voksne hadde kledd seg ut, og ja skålen med snop sto klar. 

Jeg tok meg den frihet og spurte om jeg kunne ta bilde av dem som kom på døren, og villig stilte de opp foran kameraet. bildene er også derfor publisert med samtykke fra de som er avbildet.

Men en stor takk til Courtney som organiserte dette, har guttene hatt en fantastisk kveld sammen med andre barn. 

While the boys' classmates sitting on the school in Norway, has we this Afternoon down here just had the round with trick or treat on the doors Around the apartment complex.
Great Parents had organsisert, So that all kids could dress out and walk around on Halloween As they are familiar with, we thought this was going to Become a quiet and calm evening, men Help so funny evening It became. Loads Great, Creepy, children and adults had dressed out, and yes.. bowl with candy stood ready.
I took the liberty and asked if I could take a picture of them at the door and willing Asked the Up Front camera. images are also therefore Published with permission from those pictured.
But no stock. But thanks to Courtney that organized this, the boys have had a Wonderful Evening Along With Other children.


flotte unger som har  kledd seg ut :)


herlighet for noen flotte unger :)


litt alvorlig ...


guttenes fangst :) to glade gutter kom hjem :)

Komlemiddag på sjømannskirka

Det er høstferie her i Korea, guttene nyter fri, ja det gjør selvsagt mor også, og når middagen kunne inntas på kirka Torsdag, ja da kaller jeg det virkelig ferie.

Skikkelig komlemiddag disket sjømannskirka opp med igår, og ja det smakte norsk, bare synd man blir så fort mett :)  over 30 mann hadde lyst på herligheten som de disket opp med.
Herlige komler, saltkjøtt, bacon, kålrotstappe og pølse...og ja som den sørlendingen jeg er en skje sukker 😂
Tusen takk til sjømannskirka for herlig middag

Dessert og kaffe var herlig dessert, Gele med hjemmelaget vaniljesaus.

Gode og mette etter denne middsgen, trengte ingen kveldmat etter dette måltidet.

Fjelltur til Oknyeobong

I kuling og med friskt mot startet vi oppstigning til fjellet Oknyeobong idag formiddag. Fra å være snaue 20-25 moh, skulle vi opp til 554,7 moh. Vi ser toppen fra leiligheten vår, og den ser nokså høy ut ja :)


Man kan såvidt skimte masten på toppen av det høyeste fjellet, men dit skulle vi.. det var i hvertfall målet ;)

Allerde med trappen som begynte ved veien rett oppforbi oss, ble vi trøtte å slitne, det var en fort stigning, men hallo hva forventer vi, vi skal jo på fjelltur :)
Guttene hadde fått fri fra skolen idag da dette skulle være skoletur. Tøffe gutter på 9,11&13 år var som raketter i forhold til meg og Tonje. 

Det finnes en legende fra fjellet, som jeg fortalte om på veien opp, men jeg har ikke funnet bekreftelse på denne historien annet enn fra andre blogger, så om dette stemmer skal være usagt. 

Men legenden skal ha det til at Okneyo, datter av den store guden Jade, syndet slik at hun ble sendt ned til dette fjellet for å bli født på ny som menneske. Hennes menneskelige far begynte etter hvert å se på henne på en upassende måte. Hun sa da at han skulle få henne hvis han klatret opp dette fjellet naken som ei ku. Han så gjorde og ropte møø heile veien. Plutseleg kom det eit lyn fra himmelen som traff han slik at han døde. Da steig Oknyeo til himmelen.


Treningsapperater overalt i Korea, og guttene råklare for å bruke de hver eneste gang ;)


Yesss....første skilt vi ser på vei opp med fjelltoppen vi skal på 2,2 km igjen :)


første flotte utsikt vi kom til ;)


Guttaboys med DSME utsikt .... og enda var vi ikke på toppen ;)


Endelig, full utsikt til DSME vreftet og byen Okbo ses øverst til Venstre. 

Rett over 2 timer brukte vi på turen, og det var MYE oppoverbakker, flere plasser var det lagt til trappetrinn, men noe rett terreng,


Høydemeter steinen... viktig å få bilde av så ingen tror vi lyver :)


Selfie er en selvfølge, så her har vi oss, flinke fjellklatrerne, neste gang Tonje, så tar vi Azalie fjellet ;)

 

Turen ned tok halve tiden, en god time og vi var nede igjen, guttene dvs de to mine var noe slitne på vei ned, og selv om det går fortere var det tungt å holde igjen, ved sleipe partier og bratte bakker ned kjente vi musklene jobbe godt da også. 

Men en super tur, og fantastiske turkompiser så tar vi glatt en tur til en annen gang :)
 


 

Stekt and med fløtesaus

Stekt and er bare fantastisk godt, idag laget jeg det med fløtesaus.

Kommentarer fra guttene, mamma, vil du jeg skal spise masse?, da må vi ha brun saus..

Ja det er ikke vanskelig å få til.
Stekte anden som var ferdig oppskjært uten smør i pannen.
Krydret med pepper og urter

Lag saus av fettet, samt en liten klatt smør.
1 ss hvetemel
1 buljongterning
Vann til ønsket tykkelse og en svett fløte eller to

Legg anden tilbake i sausen så den holder varmen.
Server med poteter og de grønnsaker du liker best.

Ett herremåltid uten like 🙄

"Fjelltur" til Geoje skulpurpark


 

Jeg hadde i forrige uke lurt på om Tonje & Marius ville være med på skulpturpark, noe de hadde lyst til. Vi avtalte idag kl. 1100 at vi tok fatt på turen. Planen var jo at vi skulle kjøre, men siden jeg hadde vært så innmari smart å glemt det internasjonale sertifikatet i vår bil, som Magne har på kurs i Ulsan, så ville jeg ikke kjøre i tilfellet noe skulle skje. 

Som sagt så gjort, spreke som vi er med 3 gutter på slep tok vi fatt på turen, min plan var at vi skulle gå gjennom Jangsuengpo og videre opp i neste by Neungpo, som ligger vis a vis, men et sted på veien tok jeg feil retning og vi kom opp på den bratteste og lengste bakken jeg har sett her, med heseblesende pust, røde ansikter og en varme som lå på 22 gr var jo dette easy peasy :D ,vi gikk og vi gikk og vi gikk enda litt lenger, fant vel ut at vi hadde gått 4 km da vi så skilt "Yangjiam sculpturepark 2 km" ....Puh,, pustet lette ut og sa underveis at jeg tror jeg har funnet den lengste omveien som finnes til å komme til denne skultpurparken, og ba i mitt stille sinn at denne skulturparken virkelig måtte være flotte....

Vel fremme var vi tørste, slitne og en smule trøtte i beina, heldig for oss var det en bil som solgte forfriskninger, lemonade, og ice tea ble kjærkomment i skyggen der vi satte oss en stakket stund før vi forsatte. Endelig ved inngangen til skulturparken....Tror vi gikk 300 m innover i parken så 5-6 skulputere, da vi fant ut at nei dette gidder vi ikke............


___________________________


___________________________


________________________


____________________________


___________________________


_________________________
__________________________
 

......Strake veien ned til Neungpo, hyret en drosje som tok oss til Okpo hvor vi inntok et kjærkomment indisk måltid. Vi surret litt rundt på markedet hvor Tonje  fikk tak i noe suvenirer til å ta med hjem, før vi hyret en drosje til å ta oss med hjem til Rio.

Vi fant ut at vi hadde nå gått nærmere mila med 3 gutter på slep, og ikke et vondt ord fra guttene, de var superflinke hele veien, all honnør til dem. og jeg og Tonje fikk oss en super gåtur da vi fant ut at turen hadde slettes ikke vært så kjekke om ikke vi hadde gått feil. masse fikk vi se på veien av natur, og frisk luft var kjærkomment, en herlig sommerdag midt i Oktober var bare deilig.

Imorgen har vi virkelig tenkt oss på fjelltur, målet er Oknyeobong som ligger 554 moh. Lurer på om vi finner frem jeg :D :D

Rødbetesuppe med sprøstekt bacon og foccaccia

Rødbetesuppe var dagens middag, kanskje ikke noe guttene synes særlig om da ordene blod, jordbærsylt og tomatpure ble nevnt da de fikk suppen servert på bordet, selv synes jeg suppen var god, men da med sprøstekt bacon og foccaccia til, suppen uten dette tilbehøret vil jeg ikke anbefale.


varm rød suppe er ikke hverdagskost, og slettes ikke hos oss, første gang vi prøvde oss på dette, og kan gutene bestemme så vil vi ikke ha dette igjen. Jeg for min del synes det var god, og kan absolutt komme til å servere den som forrett i en middagssituasjon. sammen med et glass rødt eller hvit vil den bli fullkommen.
 

Nå er jo rødbeter vidundermiddel for alle, den reduserer blodpropp, hjerteinfarkt og hjerneslag, ønsker du å bli gravid, er det bra å spise mye rødbeter,
Den er rik på folsyre og inneholder mye mineraler særlig jern, kalsium, magnesium og kalium. rødbete alene bør kokes med skallet på, da bevarer du mest av næringstoffene, men jeg skulle ha den i suppe så da skrelte jeg den og kuttet den i biter. Rødbete er kalorifattig, og reduserer også kolesterolet.

Oppskriften jeg brukte på suppen.

1 løk
1 gulrot
1 potet
2 fedd hvitløk
ca 350 gr. rødbete
1 ss smør
1 kyllingbuljong
6 dl vann
1,5 ss sitronsaft
chilikrydder, timian, salt og pepper

kutt alle grønnsakene i biter, ha løken i en gryte og la dette surre med smør i noen minutter, tilsett de andre grønnsakene og la dette surre noe lenger.
ha buljongen i, og la dette koke mørt.

Når det er ferdig mørt, bruk stavmikser til å få suppen glatt, smak til med krydder.

Sprøstek bacon og ha dette på toppen når suppen serveres sammen med foccacciabrød. 

Suppen har klar smak av rødbete, og knaser godt med det sprøstekte baconet. 


klar til servering med sprøstekt bacon og faccocciabrød. 

Geoje Sea World

Det store høydepunktet for guttene når vi reiste til Korea var at de skulle bade med delfiner, det fikk de endelig gjort idag, Jeg har tidligere utsatt og utsatt pga været, hadde lyst på fint vær når badingen skulle foregå, men her i Korea synes det å se ut til at i helger, ja da er det regn. Men nå ga jeg blaffen, hvis det skulle bli nå på sommerstid,ja, så fikk det bli nå.

Vi fikk med oss Belugashow, delfinshow, reptiler og selvsagt på når guttene endelig skulle få svømme med delfinene.

Belugashowet foregikk gjennom et vindu i akvariet, ikke det helt store etter min smak, men for all del, dyrene er praktfulle og flotte å se på.


en dykker som fikk beluga til å gjøre forskjellige triks.

Reptiler finnes også på Sea World Goeje, og vi fikk tatt en rundtur og sett på disse også, og som en stor ekstrabonus, fikk vi holde en øgle, hvor kult var ikke det for tøffe gutter ;)


Gabriel fikk holde denne skjønningen først :) 


Så Tobias tur, tøffe gutter som virkelig koste seg :)


Tobias og Marius sammen med dyrepassere og hver sin øgle på skuldren..

Så var fikk mor plutselig denne på skuldren... 


Iiiik den kysser meg :-o jeg ser absolutt skremt ut, men det var nok Magne som fanget et dårlig øyeblikk :D 

Den var faktisk kjempeskjønn, kunne godt hatt en slik hjemme, hadde vært stas :DDelfinshowet var kjempeflott, og var mye mer etter min smak, flotte dyr som kunne allslags kunstner.


Showet varte ca 30 min, og når dette var ferdig, var det endlig guttenes tur til å leke seg med delfinene.

Det var tre råklare, spente gutter som tuslet ned til garderoben.


Instruktøren med guttene, noe sprut i ansiktet må regnes med når man har med lekne delfiner.


Tobias klar til å ri på delfinen... stort øyeblikk for skjønne gutten ;)

SAMSUNG CSC
koser seg der godgutten ;)
 


Gabriel som suser avgårde på ryggen til delfinen.

SAMSUNG CSC
tøffingen som gruet seg litt, så ut til å kose seg masse ;)

SAMSUNG CSC
guttene avsluttet med å få delfinen til å hoppe.

En fantastisk dag for de herlige guttene våre, og en opplevelse som huskes for resten av livet. 

Prisen for dette er pr barn 170 000 Koreanske won, ( tilsvarende ca 1300 Nkr.)men med Alien card får man rabatt, mente dette var 20% 
Da fikk guttene være med delfinen i 40-45 min. 

For oss voksen å betale oss inn, var dette 22 000, ( tilsvarende ca 170 Nkr ) men også her hadde de alien card rabatt.
 


 
 

Jinju lanternefestival

LANTERNEFESTIVAL

Onsdag fant jeg og Kathrine ut at når ikke mannfolka brydde seg særlig om lanternefestivalen, etter at de hadde hørt på jobb at det tok lang tid å finne parkering, lang tid for å få billetter til festivalområde og maten de hadde i Jinju var bare ål....jaja, da tok vi damer saken i egne hender, vi ville på lanternefestival, så da samlet vi sammen damer og fylte opp Kathrines bil og avgårde med oss.

bilturen til Jinju hadde fortjent et blogginnlegg alene, for når du har 5 galne Koreadamer på tur, ja da må det blir lott og løye. Et kjærkomment innslag til kjøreturen var når Linda spanderte vin på alle oss som ikke kjørte, med vin i pappglass som vi bare kunne fylle halvveis pga hard gass, og humpete veier så måtte vi prøve så godt vi kunne å ta vare på de dyrebare dråpene. 

Vel fremme i Jinju, var jeg så inni granskauen trengt, å måtte finne et toalett, fikk damene til å skjønne at det første vi måtte finne etter parkering var et toalett, tror jeg peste så om det toalettet at de ble litt lei til slutt .... sorry damer :p.

Men parkering var ikke vanskelig heldigvis, og trengt som jeg var fikk Birgitte meg til å spørre damen som sto i døren rett utforbi en liten restaurant der vi fikk parkering, ..." Excuse me, do you have a toilett here" ? ...hvorpå damen svarer ...." yeaahh... Can I please borrow it" ?...... " No noooo.......  ( akkurat da bannet jeg inni meg :-o, men Ok engelsken min er ikke alltid perfekt, og ordvalget kunne uten tvil vært bedre), men når man omtrent går med bena i kryss for å slippe uhell, da blir det sånn.

Heldigvis for meg er Birgitte min kjekke nabo, god til å kommunisere med koreanere, så da ordnet hun at vi fikk komme på do på en annen restaurant...Tusen takk Birgitte, vet ikke hva jeg skulle gjort uten deg :)

vel fremme ved festival området, kjøpte vi billetter med det samme vi kom inn, ingen halvtime å vente for billetter....  da var det bare å vente på å se hva de serverte, heldigvis hadde jeg spist før vi gikk, og proviant hadde vi i bilen, ingen fare med det ;)

Men her var det heller ingen fare, herlig mat i masse forskjellige varianter, vi gikk for en kyllingkebab, og det smakte kjempegodt :) .... så faktisk ikke ål i det hele tatt på området .


Det første som møtte oss da vi kom inn på festival område, hele område var borgen og soldater, og dette var fra historien som var begynnelsen på hele festivalen. Historien som går tilbake til 1592, der japanere invaderte slottet i Jinjuseong, Da brukte det koreanske militæret å sende opp vind lanterne fra slottet for å signalisere til byen utenfor.

Ikke mer en 3.800 av General Kim SI-min`s tropp forsvarte og slo mer enn 20.000 japanere som invaderte slottet i Jinju, som har blitt registrert til å være 1 av 3 store seire under Japansk invasjon i Korea.
 


Praktfulle bygning.

 


Lanternefestivalen har mange koslige figurer også, og alle lyste flott inne på festivalområdet. 


Siden jeg sjeldent er å se på mine egne bilder, da jeg selv er bak kamera, og en smule dårlig til å spørre andre om å ta bildet, måtte jeg tigge fint hos Kathrine om jeg kunne kopiere hennes bilder jeg var på... det kunne jeg selvsagt, Så tusen takk Kathrine :)


Lanterner, det var et rimelig vakkert syn når vi ankom denne tunnellen med lanterner, tunnellen rakte mange hundre meter for ikke å snakke om nærmere 1 km. 


Hva er vel korea uten drage, selvsagt må den være med ;)


Når 5 damer er på tur, ja da er det som regel vin vi er på let etter, her måtte vi ta til takke med øl, men øl smaker godt det også, og siden jeg er å se på bildet så er det selvsagt Kathrine som er fotograf her også ;)

Vi fikk med oss en flott vannfontene show.

video:mvi4227

Hadde det ikke vært for at Kathrine absolutt skulle ha Churros, ja da hadde vi mistet dette :D 

 


rene himmelporten, dette var lystunell som førte til den andre siden av elven/festivalen med matteltene og lanternetunellen. Denne gikk på den vakre broen som du ser nedenfor.


 


Og ved enden av lanternefestivalen, sto denne vakre broen, og bak den begynte en ny festival, dramafestival, ja selvsagt vi er damer, klart vi tok turen inn på den også ;) må jo ha med oss det vi kan når vi først er på tur :)

Tusen takk for en flott opplevelser damer, Tusen takk til deg Kathrine som uten å nøle tok på deg oppgaven som sjåfør, ( kan aldri love noe, men kanskje jeg kan kjøre neste gang :) 


 

POW camp Korea

Søndag var vi innom et lite marked som lå rett ved siden av Historic park of Geoje P.O.W. camp, vi fikk selvsagt med oss historie fra Koreakrigen.

HISTORY PARK OF GEOJE P.O.W. CAMP

P.O.W park ga et innblikk om hvordan forholdene var i leiren under korea krigen. Parken lå i Geoje, og var den eneste krigsfangeleir i Sør Korea under Korea krigen.


Guttene synes denne militærbilen var veldig spennende... og tøfft var det med tanks, helikopter og fly så interessen for selve krigsleiren var heller laber.


Angivelig slik fangeleiren skal ha sett ut..

Kort fortalt om Koreakrigen så startet den i juni 1950 og varte frem til våpenhvilen i 1953. Krigen foregikk på Koreahalvøyen mellom sør og Nord.
Nord Korea fikk støtte fra Kina og Sovejetunionen, mens Sør Korea på andre siden fikk støtte fra en USA ledet FN styrke.
Våpenhvilen foregikk i to år, først i den gamle Koreanske hovedstaden Kaesong som ligger i det sørlige Nord Korea, Det store problemet var hjemsending av krigsfangene, da en rekke fanger nektet å reise tilbake. Det ble opprettet en nøytral kommisjon for å håndtere dette spørsmålet, og først i Juli 1953 ble Indias forslag om våpenhvile akseptert av alle parter. Det ble enighet om delelinje rundt 38. breddegrad, videre ble det opprettet en demilitarisert sone som har blitt bevoktet av deltaktere i krigen. ( den demilitariserte sonen går på tvers gjennom hele landet, grensen er 248 km lang og omtrent 4 km bred.)
Det er pr dags dato ennå ikke signert Fredsavtale, så teoretisk sett er de to landene ennå i krig.


---------------------

---------------------

----------------------

-----------------------

-------------------------------------------

 

Mer av Korea krigen finner du på Wikipedia

Indiskinspirert kyllinggryte

Å finne variert kost her i Korea er kanskje ikke det letteste, det går mye i kylling, og kjøttdeigretter.

Jeg har ikke prøvd meg på indisk vri enda, men kan ikke helt kalle det helt kndisk da et par av krydderene uteble, nettopp fordi jeg ikke hadde det på hus.

Og istedefor chreme fraiche måtte jeg bruke fløte, så derfor indisk inspirert 😁

Oppskriften jeg brukte:

500 gr kylling
1 gul paprika
1/2 løk
5 fedd hvitløk
1 stk koreagulrot ( tilsvarer 2 vanlige)
7 champinjong
1/2 ss chilipaste
1 ts malt ingefær
1 ts salt
2 ts smør
1 dl fløte

Kutt kyllingenog de andre grønnsakene i små biter, stek kyllingen
Ha kyllingen over i en skål
Stek grønnsakene og løk
Ha dette over i en skål
Begynn på sausen
Ha smør i panna, tilsett ingefær og ha kyllingen i. Tillsett chilipaste
Ha i vann og fløte la det surre litt
Ha så i grønnsakene og la dette småputre i 4-5 min

Server med ris &  foccacciabrød

Rester går i en passelig beholder:) og varmes til lunsj dagen etter😁

Stay tuned.....

Fucking awsome bbq

Det har vært stilt å rolig på bloggen i de siste dagen, og det har vel med å gjøre at jeg endelig fant ut vi faktisk skal være her en stund, alt trengs ikke oppleves på en gang😊

Men lørdagskveld med gode og nye venner, tok vi turen på enda en barbeque restaurant, jeg hadde slettes ikke tenkt at jeg skulle blogge om enda en barbeque, men jeg måtte jo bare, maten her i seg selv var enda bedre enn de andre plassene, og ikke bare det, men her grillet personalet for oss, hvor digg er ikke det da😊

Vi hadde bestilt bord på restauranten, og da vi ankom sto bordet klart dekket med diverse sauser, krydder og salat.

Menyen som står som en diger plakat på veggen- bare å velge :)
Her hadde de et personale som snakket nokså godt engelsk....puh..
Så valget falt på svin og okse....nam..endelig litt okse igjen, ikke hverdagskost her nede...og da snakker vi pga pris og ikke tilgjengelighet.

Personale som griller for oss, når kjøttet var ferdig fordelte de det ut over kanten,da var det bare å hogge innpå 😊

Kjøttet er klart - vi bestilte ris til, og med flate stålpinner...ja, som vestlig kan man jo knote mye med trepinner, men stål er det værste man bruker når man er nybegynner i pinnespiserland.
Men bank i bordet, det gikk veldig greit, litt uhell må man regne med, men kjøttet forsvant.
Og det var himmelsk, selv svinet som jeg ikke er i overkant begeistret for frafør av, forsvant som dugg for solen, deilig mykt mørt kjøtt, det sklei rett ned med den deilige sterke røde sausen som vi dyppet det i....nam 😊

Hele gjengen samlet i en bukett 😊 Tusen takk for en herlig kveld til dere alle 😊

Dinosaurpark - Sangjogam County park

Dinosaurparken vi besøkte søndag, anbefales på det varmeste, Parken er bygget rett på siden av verdens største fossiler av dinosaurenes fotavtrykk.
Den åpnet november 2004. Parken ligger i et flott naturområde og her har de laget flotte dinosaurer i faktiske størrelser.


 

Før vi kom til selve parken, gikk vi langs bryggepromenade, her hadde de lagt til rette for at vi kunne både se og gå ned til dinosaurtråkk, Guttene synes derfor det er ekstra stas at de har gått og stått på samme plass som dinosaurene gjorde for millioner av år siden.


Magne viser dinosaurtråkkene, mellom Gabriel og Tobias ser enn klart i de små dammene hvor dinosaurene gikk.


Dinosaurtråkk som er forsteinet.


------------------


Dinosuarene var både store og skumle.


guttene var imponert over de flotte dinosaurene.

Magne synes også parken var topp - det viser tumps up han greide å få med på bildet :D


hadde blitt rimelig redd hadde jeg møtt på denne karen :-o


En vanlig hverdag i en dinosaurs liv ???

Guttene posere villig i kjeften på en av de største dinosaurene...

 
guttene sammenlikner foten sin med dinosaurer... 

 
Fosiler av dyr og tenner fantes det masser av.

 

Og selvsagt måtte de få sitte på dinosaurene...skulle jo bare mangle ;)

 

Alt i alt en fantastisk park som imponerte både store og små, Nå er ikke sør Korea eneste plassen de har Dinosaurpark, så det anbefales om det finnes om du er ute på reise, en kjekke opplevelse for store og små, og ikke minst litt historie er ikke å forakte når man beveger seg millioner av år tilbake..

 

Stay tuned.. 


 

 

Vaniljeboller med hjemmelaget vaniljekrem

Glem kanelsnurrer og skoleboller, skal du virkelig smake en liten bit av himmelen lager du vaniljeboller, vil du ha de ekstra søte og gode har du melisglasur og kokos på toppen.

For et par dager siden gikk Magne igang med hjemmelaget vaniljekrem, og etter å ha smakt den, ja da skal det være hjemmelaget heretter.

Magnes vaniljekrem tilpasset korea

5 dl fløte
1 ss vaniljesukker
1 dl maisstivelse ( maizena/corn starch)
1 dl sukker
6 stk korea egg

-Kok opp kremfløte og vaniljesukker.
- I en annen bolle piskes eggeplomme, maisstivelse og sukker
- ha eggeblandingen i kjelen
-varm opp på nytt under stadig omrøring til den tykner, men kremen må IKKE koke, da skiller den seg.
-ta kjelen av og la vaniljekremen avkjøles i romtemperatur.
Sett vaniljekremen i kjøleskapet til den er helt tykk (gjerne over natten).

Vaniljeboller lager du enkelt ved å kjevle ut passe tykke rundinger, ha en spiseskje med krem på som på bildet, og pakk kantene godt sammen form som en bolle og sett skjøten på hodet.

Stek på gass i øverste rille ved 180gr. I ca 10-20 min alt etter ovn.
Ha grillen på de siste minuttene til de er gylne.

Bolleoppskrift

11 dl mel
1 dl sukker
1,5 ts kardemomme
3 ts koreagjær ( 50 gr norsk)
5 dl melk
150 gr smør (smeltet)

Ha alt det tørre i en bolle, smelt smøret i en kjele, nåralt er smeltet,
Ha i melken, pass på at tempen er mellom 37 og 40 gr.
Ha melkeblandingen i melet
Elt til en smidig deig, hev i 30-60 min
Elt deigen igjen og lag bollene som anvist over.

La etterheve 10-15 min

Stek og nyt.

A little taste of Norway

Da vi kom over Storfekjøttet på tilbud i butikken, følte jeg meg som verdens heldigste, jeg må ærlig riste på hodet av meg selv av og til, for det som er en selvfølge hjemme i Norge er ingen selvfølge her ;)

Man skulle neste tro at man ikke fant normal mat her nede i Korea, men vi gjør altså det ;) men når man har spist mye av det byens restauranter og fastfood kjeder har å by på, av kylling og svin, grillet og fritert, ja da er det kjærkomment å få smaken av norsk kjøttsuppe, med poteter og gulrot. løksausen ble utelatt da vi som vanlig mangler en ingrediens, nemlig eddik, men en god kraftig kjøttsuppe gjorde susen allikevel :)


kjøttsuppe - her uten suppe, men den ble spist med andakt etter dette var inntatt ;)

Det var Magne som sto for søndagsmiddagen, og som vanlig tryllet han frem fantastisk god mat, og denne gangen var det smaken av Norge ;) 

 

 

Jangseungpo en søndags ettermiddag

En søndagstur i Jangseungpo ble det idag.

Brygge promenaden var preget av kunst av forskjellig slag da jeg tok turen ut i ettermiddag.

Uten å vite hva som skjer eller hva som står på de forskjellige merkene på kunsten rundt forbi, var det alikevel et flott skue der jeg gikk forbi.

Aner ikke hva meningen med disse dukkene i garnet, men man trenger ikke alltid forstå kunst.

Flotte sjøstjerner i garnet.

Helheten av garnkunsten, trodde først at noen hadde hengt garbene til tørk her, men forsto fort at der tok jeg skammelig feil.

Langs hele kaikanten trodde jeg at noen hadde hengt klestørken sin her :) men det var noe koreansk - ordtak eller småfortellinger....ja hvem vet :) og ja det ligger en mann og sover der 😮

Kule skulpturer formet som løpende mennesker, foten de sto på var formet som fargerike piler i retningen de løp.

Fantastisk flott denne elefanten, den var litt av et skue.

Denne holdt de fremdeles på å jobbe med, hvorvidt det skal bli en hval eller delfin vet jeg ikke, da jeg ikke var der lenge nok til å se det ferdige resultatet, men flott var den.

Koreanerne legger virkelig sin flid i flotte fortau, ikke som hjemme hvor man klatter en haug med asfalt, men belegniningsteiner stort sett over alt.

Som den fiskerdatteren jeg er, finner jeg alltid ro med å gå labgs fiskebrygger, denbe var intet unntak.

Fiskebåter på rekke og rad, og det luktet nostalgisk. Ro i kropp og sjel etter en tur her.

Det var mange familier ute å fisket fra kaikanten, og enslige, denne karen her så ut til å sitte i egne tanker mens han fisket.

Fyrlyktene som ligger på hver sin side på innseilingen til havnebassenget.

Fiskebåtene ser slettes ikke ut som i Norge, men de gjør nok jobben de skal, og det er nå stas å se noe annerledes også.

På vei hjem tok jeg turen gjennom kunstsenteret, her ogdå hadde de dekorert med flotte flagg/bannere med ordtak/dikt.

Oversiktsbildet av fyrlyktene og innseilingen til havna.

museumsdag med 4D kino - Geoje

Det har vært mye regn her i Korea i det siste, noe som har innebært mange dager inne, men Lørdag var været såpass bra at vi tok turen ut, planen var en 6km tur ut til en fyrlykt på moloen her vi bor, men vi avtalte med guttene at først og fremst skulle vi ta ting på sparket.


På sparket ble det da vi stoppet opp med museumet ved det Koreanske " turtleship" vi tok turen inn på  shipbuilding Marine Museum.

Dette var en interesant tur for oss alle, og guttene var ivrige når Pappen forklarte om båter og plattformer.


pappa forklarer hvordan ting var før i tiden for Gabriel :)


Tobias studerer hvordan båter blir til fra de sager treet....


her ser guttene på hvordan verftskranen virker.... kuuult var vel beskrivelsen demmes :)

 


Le Superbe / Norway - hva et Fransk skip med stedsnavn Norway betyr er usikkert, da jeg ikke kunne finne noe mer info om dette, men noe gøy var det nå å tro at Norsk skipshistorie også er å finne i Korea :)

Et av verftene i miniatyr var stas for guttene, hvilket av de to store verftene som befinner seg her på øya det er, skal være usagt, men ivrige var de når pappen fortalte og forklarte.


som minitary ser det ikke særlig stor ut, men når man ser disse digre verftskranene, ja da føler man seg veldig liten :-o

På museumet var det også en 4D kino, selv om alt foregår på koreansk, tenkte vi at vi skulle prøve. man trenger ikke alltid språket for å forstå bilder og film, så vi heiv oss inn i kinosalen, og da med stor andakt både av mor og barn, som aldri hadde vært på 4D kino før.

4D kinoen var fantastisk, dette er noe av det kjekkeste jeg har opplevd på kino, selv om jeg ikke forsto en døyt, så var man så med i filmen, Med Hai som så ut til å sluke deg, liten søt blekksprut som leker og blåser luft og blekk på deg, ubåt som blir angrepet av en gedigen blekksprut. Guttene var snåle da de prøvde å fange små fisker i luften ;) En stor opplevelse som virkelig anbefales... så 5D kino i Haugesund kommer absolutt til å bli besøkt når vi kommer hjem :)


bildet er bare en illustrasjon - men det kom faktisk en hai med åpen munn og spiste oss nesten :p

 

På turen hjem bar det innom et lokalt supermarked og handlet litt for en på sparket piknikk -  boller og brus og kaffe til mor og vi satte oss ned på vei hjem med litt bensin for kropp og sjel.


Åmmmen mi kose åkke sammen ;)

  

Julepresang tips

*sponset*

Tidvis har jeg vært innom coolstuff.no og ønskelisten har vært lang, Coolstuff har nemlig tassenserien som er høyt på ønskelisten min. Disse fantasiske morsomme skålene og koppene som har forskjellige ansiktsformer. Coolstuff har sponset dette innlegget.


bildet hentet fra coolstuff.no

Disse herlige koppene finner du på her på coolstuff

Nytt er det også i farger, så her kan du nå få fargene som passer inn hos deg, Det er høst, vinden har allerede sust rundt hushjørnene, og hva er ikke bedre enn å sette seg i godstolen, med litt fyr i peisen en god bok og en skål eller kopp med det beste du vet og nyte høstens stormfulle vinder i en varmt og koslig hjem.

farget skåler finner du her


bildene hentet fra coolstuff.no

skålene med farget innside finner du her
 

Disse skålene gjør det uten tvil i et godt humør, en skål fylt med godis og en kopp med varm sjokolade toppet med marshmallows og krem, kan det bli bedre en mørk høstkveld.

fantastiske gaveideer, og nå når julen snart er rundt hjørnet er det en flott gave å gi og få ;)

 

Som den glade matlager jeg er, så er det også viktig å ha riktig utstyr på kjøkkenet, en ting jeg har som jeg virkelig anbefaler er denne rørefordeleren


Denne er bare fantastisk til lapperøre, muffensrøre og pannekakerøre, man slipper søl og gris rundt brett og gryter, og heller enkelt med å trykke inn på håndtaket. så hendig at til og med guttene synes den er gøy.

denne er perfekt i ethvert hjem.

Coolstuf.no har mange hendige, smarte og kjekke artikler. har du ikke vært innom siden deres anbefaler jeg den på det sterkeste :) og om du rett og slett er på jakt etter gaveideer så er dette en perfekt plass å finne det meste som passer de fleste ;) akkurat nå har de tilbud på kjøp 3 og betal for 2 ;) og hvem liker ikke når vi får ting på tilbud da ;)  

 

 

 

Hvordan skaffe sponsor til bloggen?

Jeg har registrert meg på sponsetblogg.no

Jeg har lenge tenkt tanken at jeg burde skaffet meg sponsorer til bloggen, men har ikke hatt noen peiling på hvordan man går frem, hvordan skaffe seg sponserer, hva gjør alle de store bloggerne? hvordan i all verden får de det til, jeg har jo lest meg til at jo flere blogginnlegg du legger ut, jo flere lesere.

Men hvordan i all verden skal man greie å skrive bortimot 3 innlegg til dagen for å skaffe lesere, for så å få sponsorer, man vil da ikke kjede leserne heller da :-0

Men så datt jeg over sponsetblogg.no, her registrerte jeg meg, og her vil jeg tidvis få tilbud om sponsing på bloggen, jeg har allerede fått en sponsor og venter i spenning på fler. 

Har du blogg og ønsker sponsorer til din, registrer deg på http://sponsetblogg.no og du vil motta sponsorer du også ;)

Matbloggtoppen Blogglisten
hits