Is - ungenes favoritt

På Rhodos kom vi over disse lekre isskålene ;) og hva annet kunne vi gjøre enn å kjøpe dem ;) så idag ble de nå tatt frem fra hyllen i skapet da de små håpefulleså gjerne ville bruke dem;)

Det var plass til mye is oppi disse, så om guttene ikke ble mette etter middag,blir de det iallfall nå :)

Paella - en smak av Spania

I dag bestod middagen av paella, og ettersom jeg har hørt så finnes det utallige måter å lage denne retten på:) min besto av kyllingbiter, ris (off course ) rød og gul paprika, tomat, gurkemeie, paprikakrydder kraft og erter :)

Kokte retten i 25 minutter og hadde vel en
Liten halvtime på tilberedningen av råvarene, så rett å slett en enkel middagsrett på en fredag:)

Jeg kuttet ut sjømaten på variant ;)

Denne retten kommer jeg garantert til å lage igjen, Den var mild og fin i smaken, kanskje jeg hadde for lite krydder i???? men god var den og veldig barnevennlig i smaken :)

Gulasj - Ungarns nasjonalrett

Idag lagde jeg gulasj for første gang og det blir ikke den siste heller :) god å kraftig gryte med masse smak :)

Herlige gryten - den skulle egentlig serveres med baguetter, men siden det var poteter i gryten valgte jeg å utelukke dem, men jeg tror det smaker aldeles herlig med bare sausen/suppen og varme baguetter.

Jeg vil derimot tilføye en ting til neste gang og det er gulrøtter det synes jeg manglet i denne oppskriften.

Oppskriften jeg brukte kan dere finne på vektklubb.no ellers er det nok bare å søke på de norske matforumene som matprat.no eller matoppskrifter.no :)

Gryten anbefales uansett på det varmeste :)

Fiskepanne - overraskende god :)

Idag prøvde jeg en av oppskriftene på vektklubb.no og ble positiv overrasket :) fisk og tomat har jeg aldri vært særlig begeistret for så bacalao har jeg kun smakt en gang og greide aldri å bestemme meg om det var godt eller ikke :) men denne retten jeg prøvde Idag var enkel og lettvint å lage og det tok slettes ikke lang tid!!! ( oppskriften deler jeg dessverre ikke med dere, da det er en betalingsside jeg har funnet den på ) men kan røpe at den inneholdt purre, løk, paprika, bokstomat og torsk og div krydder og litt væske. men er du medlem av vektklubb.no så kan du finne den ved å søke på Fiskepanne :)

Fiskeretten servert med råkostsalat:)


Den skulle i utgangspunktet serveres med grove polarbrød, men siden jeg ikke liker dem kuttet jeg dem bare ut :)

Hva er sunnest ? Potet, Ris eller Pasta ????

har meldt meg inn i Vektklubb.no, og igjen blitt veldig matbevisst... faktisk så matbevist at jeg vil vite hva som er sunnest. og det er ikke lett og vite når man ikke helt vet, og bare tror :)

Derfor lurte jeg jo veldig nå, vi har tidligere hatt nokså mye pastamiddager og det er jo godt, for all del, men hvor sunt er det i forhold til norsk potetmiddag f. eks ??? så derfor surfet jeg litt runt på nettet for å finne ut hva som er sunnest av Potet, Ris eller Pasta ? da kom jeg over denne linken  ja her ser vi på diagrammet at 3 kokte poteter inneholder atskillig mer vitaminer og mineraler og for ikke å snakke om at det er den eneste som har vitamin c i seg ;) 

Hvem sier at grilling bare kan foregå ute ???

Det er lørdag og etter og ha fordøyd både mcdonald lunsj og snop, ja da blir det enkel kvelds for meg og mine små. Og siden været her er veldig ustabilt så blir det grillings inne på min lille gasgrill. Jeg elsker denne lille saken her og den er alltid med hvis jeg skal lage mat ute også:) eller gassplaten min da ;) så nå da skal vi nyte våre grillet pølser, så håper vi at dere også har en fortreffelig lørdagskveld :)

Starbucks kaffe - en absolutt nødvendighet :)

For ikke lenge siden rynket jeg på nesen av de som kommer starbucks kaffe på jobben, men det var jo før jeg hadde prøvd dem selv da :) vi skulle med ferjen og det eneste jeg fikk tak i var nettopp iskaffe med vanilje smak, dermed var jeg frelst, vanilje er favoritten men ellers kommer latte og chocolate Mocha høyt på listen de også :) har du ikke prøvd dem ??? Da bør du. En kollega
Som ikke drikker kaffi, sverger til disse:) så da er det på det rene at disse ikke bare er for koffeinavhengige kaffedrikker :)
Eneste negative med disse boksene er prisen :( en boks koster 24-25 kr noen plasser opp mot 30 kr, og når du først har åpnet en forsvinner den veldi fort, for fort egentlig !!!!men akkurat denne uken finner du de avbildede boksene på Coop obs for 2 for 30 overkommelig pris med andre ord:)

Yammi, prøv den og jeg tror ikke du vil angre :)

Sommerkos/fredagskos !!

Det er Fredag, og sensommeren er her. Som sørlending er det årstiden der rægene er populære, det er ikke få ganger jeg har sittet på bryggekanten og nyt disse herlige små røde skapningene sammen med en kald pils, men Idag smakte de da like godt på kjøkkenet hvor jeg og min 5 år gamle sønn skrelte til den store gullmedalje ( han har lært seg å skrelle selv ) og du og du det smakte godt :)

Disse smakte herlig, til tross for at de smaker best vinterstid ??

Sommeren er over !!

Da er sommerferien over og det er på tide å begynne å komme i rutine igjen! Jeg har ikke skrevet et eneste innlegg på bloggen i sommer, men desto mer har jeg å skrive om :) mat fra Rhodos, viltmat og hjemmelaget likør er noe jeg har stiftet bekjentskap med i sommer og jeg kommet til å skrive fra de forskjellige tingene etter hvert !! senest Idag har jeg laget to glass med jordbærlikør, og lagde et i begynnelsen av uken, har allerede en flaske ferdig, og jeg kan anbefale det på det varmeste :) en smakfull likør som
Minner om sommer !! å for ikke å snakke om hvor enkelt det er !! fyll bare et glass med jordbær, fyll så på med vodka, sett lokket på og la det stå i 4 uker ( jeg gjør iallfall d ) sil så av med hjelp av kaffifilter og tilsett sukkerlake ( 1 del vann/1 del sukker ) voila du har en drikkeklar likør !!

Jorbærlikøren vil bli klar om 4 uker.

Matbloggtoppen Blogglisten
hits