Marinert scampi

Endelig hjemme i Farsund en tur:) og min søster fra Oslo disket opp med den mest fantastiske scampi rett :)

Scampi, bruschetta, aioli og faccoccia

En fantastisk rett som passer perfekt som forrett:)
Vi hadde den som hovedrett men uten tvil det beste jeg har smakt av scampi :)

Prøv den og du vil ikke angre :)

Oppskriften fikk jeg  lov å dele :)

Ha en del melange i pannen, ha i brunt sukker, rør det sammen til det er karamelisert. Ha i hvitløk,  limesaft og sweet chilli saus, ta i koriander og basillikum, ha så i scampi et par minutter på hver side.
Server med tilbehør.

Bon appetitt. :)

Marinert kyllingfilet med stekte grønnsaker

Dagene hos oss går mye i pokemonjakt, sikkert som hos de fleste andre. Men det er viktig å få seg litt god mat etter jobb og før  jakten etter disse skjønne vesene begynner :)

Idag var det marinert kylling
Jeg hadde lagt kyllingfilet i marinade igår etter Kos metoden
Krydder-olje-syre

Saften av en sitron
2 ss grillkrydder
2 ss gastromat
0,5 dl olje

Legges i en pose med kyllingen i.
La den ligge minst 12 timer men gjerne opp til et døgn.

Serverte med stekte amandinepotrter, sjampinjong, rød løk og gulrot, og jacobs utvalgte rødvinsaus...

Fantastisk godt.

Etter maten var det bare å fortsette jakten:)
Et genialt spill som gjør at jeg endelug får guttene med ut :)

Hvalbiff

Da jeg så hvalbiff i butikken måtte jeg jo bare kjøpe... Har aldri smakt dette før og ifølge min gamle far så var dette noe jeg absolutt måtte prøve når jeg fikk sjansen.
Som sagt så gjort.

Biffen ble lagt i marinade etter KOS metoden "krydder-olje-syre"

Saften av 1 sitron
Grillkrydder og gastromat etter smak
Ca 1 dl olje

Den ble lagt i en pose i kjøleskapet, lot den ligge i 24-25 t.

Så var det steking da...
Her måtte vi bare prøve oss frem, fant ut på nettet at 42gr medium minus
51 medium og 57 medium pluss

Vi gikk opp til 56 gr. Noe som vi likte kjempegodt. En herlig krydret smak og selv om kjøttet minnet om lever, så smakte det mer som en mørk biff med kraftig smak.
Jeg tror både jeg og min kjære var mer positivt overrasket over biffen enn vi hadde ventet oss.

Hvalbiff var noe jeg regnet med jeg skulle smake og siden fastslå at dette var noe jeg ikke trengte å kjøpe igjen, men der tok jeg feil. Med stekte amandinepoteter, rødløk, aromasopp, gulrot sammen med krydder og 1 ss sukker, servert med Jacobs utvalgte peppersaus så var hvalbiff på høyde med en godt restaurant måltid.

Jeg forstår godt stjernekokkene når de omtaler hval som råvare i verdensklasse :)
Det var ikke siste gang dette ble servert. Anbefales på det varmeste :)

Skalldyraften og kamskjellsuppe

Vi har spist godt av både reker og krabber i det siste, men ingen ting slår den fantastiske kamskjellsuppe som tilberedes på grillen.

Vanligvis lages de som forsetter,  men denne kvelden hadde lyst på suppe, og den lages så utrolig enkelt et selv smårollinger  får det til 😀

Kutt kamskjellsuppe i 2-4 biter, alt etter hvor små biter du vil ha.
Tilsett hakket purre
Gulrot i biter
Fiskekrydder og Citronpepper
Fyll opp med fløte
Legg på en osteskiver

Ha på grillen til osten er smeltet.
5-10 min alt etter hvor  varm grillen er.

Spises i godt selskap :)

Ikke alle tåler skalldyr,  da er karbonader med loff et godt alternativ :)

For alle andre er det bare å hive i seg krabber :)

Pizza på grillen

Det er stor stas for guttene og andre besøkende når vi finner frem grillen og lager pitapizza.

En pizzaplate på grillen er alt som skal til å lage de lekreste småpizzaer.

Og så godt som det smaker, min kjære liker best kullgrillen, men dette greier du fint å få til på en gassgrill også.

Vi pleier å lage små skåler med det vi bruker mest så alle kan lage sin egen pizza. Vi prøvde oss også med feta ost på pizza, og det var fantastisk :)

Herlig  grillet Pizza.

Prøvde meg også på en "calzone" variant, denne smakte også utsøkt, og kan anbefales,  litt enklere for minsten gjerne å holde i handa å spise.

Det er så lite som skal til for å skape hyggelige sommerminner.

Selv koser jeg meg fortsatt på ferie sammen med de beste av familie og venner.

Ha en strålende sommer videre du også.

Peking restaurant - Flekkefjord

Dette blir min første slakt av en restaurant,  jeg hadde aldri trodd eller fantasert om et spisested kunne komme med så elendig service, jeg er direkte målløs.

Vi ville ta det enkelt da vi ankom Flekkefjord for siste rest av ferien i campingvogna.

Det ble Peking restaurant, i Flekkefjord.
personlig har jeg aldri vært særlig begeistret for hele restauranten, men tenkte i mitt stille sinn at det kan jo ikke være så dårlig hver gang :)

Så feil man kan ta :(
Vi kom inn i restauranten og satte oss, der kommer det en forholdsvis ung gutt med meny, og for all del all respekt til unge mennesker som ønsker seg en sommerjobb, men man kan da for pokker kle seg skikkelig,

I joggebukse, en treningsjakke som hang skjevt og en væremåte som virket som han ville være alle andre plasser enn der han var, gav ikke noe særlig positivt inntrykk.

Når unggutten kommer tilbake å tar bestilling, vil minstemann ha svinekjøtt i søtsur saus, vi spurte derfor om det var mulig å lage en barneporsjon til han, unggutten i joggebukse tar bestillingen,  luffer ut for å høre om barneporsjon,  men kommer tilbake med svar, nei man kan ikke lage porsjonen mindre....Nei nei, vi bestiller en full rett til minstemann også.

Jeg bestilte en spesialtilbud, den skulle inneholde vårrull og frityrstekt svin i søtsur saus.

Jeg fikk først vårrullen,  noe jeg undret meg litt over, siden denne egentlig skulle vært med hele retten,  jaja, gikk i gang å spiste, men det var ikke mer enn jeg hadde fått første gaffel i munnen så kom "hovedretten" klaskende på bordet, samt betjeningen satte seg selv ved et annet bord.

Hva i all verden for en service er dette? Er jeg helt ute å kjører eller er dette helt greit?

På vinduene på utsiden står dette,
Peking Restaurant - Flavor of China.

Denne retten tror jeg nok med hånden på hjerte ikke minner om China,

Av den retten jeg spiste, vårrullen inneholdt nesten ikke kjøtt og en mengde kål, og jeg fikk 5 små biter av svinekjøtt på den søtsure retten.
Dette til prisen av 120 kr.

Ikke rart de ikke kunne lage mindre retter og gjøre det om til barnerett.

Vårrullene jeg lager selv synes jeg smaker mer og minner mer om Asia,  og den søtsure sausen minnet veldig om uncle Bens sweet&sour. For all del den er kjempegod, men personlig forventer jeg mer av en restaurant.

Masse saus, masse ris, greit med grønnsaker men 5 stk kjøtt, var absolutt i det minste laget.

Det skal sant sies, vi ble mette, spiste det vi fikk, men den servicen de viste på denne restauranten var under all kritikk, hvis de ønsker å være en restaurant her, ja da må de heve standarden,  få betjeningen til å kle seg opp skikkelig, samt et smil og hyggelige fremtoning skader overhode ikke.

Det vi fikk var lavmål og kunne ikke måle seg med en cafe engang.

Det blir LENGE til jeg prøver meg på Peking restaurant igjen, her må det betydelige oppgraderinger før jeg spiser der igjen.

Frokost buffet fjordline

Vel hjemme i Norge etter å ha krysset skagerak med fjordline.

En herlig frokostbuffet på fjordline fikk vi Idag.

Mye å velge mellom og selv våre smårollinger var fornøyd med utvalget.

Pannekaker, egg, eggerøre, bacon pølsegryte, småpølser og masse pålegg i alle varianter.

Noe pålegg velger jeg bort uansett, ikke fordi det ikke ser bra ut, men rett og slett fordi jeg ikke liker det. Bl.a sild....:)

For første gang har jeg sett porsjonspakke med brunost:)

Dressinger og salater....

Nystekt brød smaker alltid fortreffelig :) og kaffematen smakte fortreffelig .....glad som jeg er i det søte....:)

Det grønne var også på plass :)

Frokostblanding for de som liker dette ...

Juice, kaffe og brus i dispensere, her smakte juicen litt tamt, men alt i alt en fantastisk frokost ombord på fjord cat :)

Denne gangen har vi vært godt fornøyd med turen over til Norge,  de ansatte var høflige og  serviceinnstilte.
Fjordcat er fjordcat og vil alltid være det,  Vær og vind kan ingen gjøre noe med i en slik type båt, men   personale som jeg opserverte, var smilende og imøtekommende i utfordringer de møttes på overfarten.

Matbloggtoppen Blogglisten
hits