I did IT again :)

Alle gode ting er 3, mitt 3 halvmaraton ble gjennomført i Farsund, 15 grader og bris, under nydelige naturløype.

Til tross for at jeg har vært i min dårligste form, men sykdom i oppkjøring,  allergiplager i pollensesongen og motivering har vært på bånn, men det var aldri aktuelt å droppe løpet.

Frisk til sinns startet jeg nokså langt bak i puljen med andre løpere fast bestemt på at jeg ikke skulle presse kroppen for mye i starten.

Første mil gikk ganske greit,  mye oppoverbakker, gjorde kroppen sliten og varm,

Jeg løp i en gjeng på 6 personer, og jeg var overbevist om at vi var sist
2 par, en mann og meg selv, vi løp tidvis forbi hverandre, og da jeg løp oppover bakken mot Grimsby, var jeg trøtte sliten, dehydrert ( til tross for at jeg hele veien løp med sportsdrikke) og rimelig fesen, tanken slo meg at dette kom jeg nok ikke til å greie :-o men da jeg nådde toppen kom den deilige kjølige brisen som kjørte kroppen såpass ned at jeg fikk ny giv.
Her kom konkurranseinnstiktet og jeg skulle ikke komme sist inn, kom meg forbi det ene paret foran meg, løp så jeg fikk en god margin foran,  holdt et jevnt tempo, og kjente den deilige kalde brisen. Tusen takk til værgudene Idag ;)

Skiltene som viste hvor lenge det var igjen, da begynte regnskapet i hodet, anslagsvis tanker om når jeg kom til å klare det på.

Til familen hadde jeg sagt rundt 2t 30 min +- og jeg løp i mål på 2.25.

Og jeg var ikke sist :)

Utrolig fornøyd med gjennomføring å tid.

Et stort pluss, det var mange drikkestasjoner, med vann saft og bananer, fantastisk det gjorde susen.

På vei inn i mål :) formen var overasket bra etter å ha løpt 21,1 km.
Om jeg kommer til å løpe Farsund Maraton ?  Man skal aldri si aldri, men løypen var mye verre enn det jeg har løpt, store deler på grus, mye oppoverbakker enn det jeg er vant til. Så ikke med det første, men kanskje engang i fremtiden :)

Er du glad i naturopplevelser mens du løper, så anbefales denne ruten.

Takk for at du leste ;)

Førskole på overnatting

Jeg har i natt vært så heldig å få være med førskolen når de skulle overnatte i barnehagen.

En tradisjon som har vært lenger enn jeg har vært ansatt :)

Ikke bare er det overnatting inne, men de som våger kan få være med å sove i lavo.

I natt var vi 8 barn og 2 voksne i lavaoen,  og det var en fantastisk spent gjeng med unger som skulle sove ute.

Overnattingen startet i går kveld

Klokken 1800 begynte barna å komme, spente å råklare for å mestre det å sove uten mamma og pappa.

Opplegget var fantastisk, været var nydelig så det meste av kvelden ble tilbringt ute i solen, med fyr i bålgruve, grilling av pølser på bål, pannebrød og noe helt nytt for meg, bananer med melkesjokolade ☺

Fyr i pålgruva,  i det deilige været vi fikk, var det en helt fantastisk kveld.

Råklare for grilling av pølser og pinnebrød.  Er fantastisk å se hvor flinke og forsiktige barna er rundt bålet. All skryt til personalet som jobber med å sikre og lære barna om farene med bål og ild.

Mange sultne skrotten etter mye lek og jobbing.

Banan og sjokolade har jeg aldri smakt før, men det var nokså godt, og noe jeg uten tvil kommer til å gjøre igjen :)fremgangsmåten: kutt bananen som på bildet, putt sjokoladen midt i, pakk folie rundt å legg på glørne, etter ca 3-5 min er sjokoladen smelter alt etter hvor varme glørne er :)

Greit å sjekke litt underveis hvor mye sjokoladen har smeltet.

Klar til spising:) litt gris, men det Gjør jo ingenting :)

En aldeles knallkjekke overnattingstur med ungane i barnehagen.
Tøffe, blide barn som har mestret å sove borte fra hjemme,  og så glad jeg er som har fått lov å være med å gjøre dette til et minne for livet.

Vafler og dessert til kvelds.

Jeg Hadde noe Chreme fraiche som hadde gått ut på dato, og siden jeg helst vil bruke ting opp i stede for å hive, så heiv jeg meg rundt for å lage vafler.

Oppskrift

4 egg
1 dl sukker
1 pk Chreme fraiche
5 dl mel
Melk til ønsket tykkelse
 

Jeg og minsten hadde lyst å lage en deilig dessert,
Med is i frysen, jordbær i kjøleskapet, ananas og fersken på boks gikk vi i gang med å lage  tricolordessert x 2

Kuttet fersken i biter, blandet med ananas i biter samt kuttet jordbær i biter blandet dette sammen og hadde oppå tricoloris

Toppet med caramelsaus som ble kjøpt på fem høns på Randaberg.

Denne caramelsausen anbefales, den er kjempegod og kan brukes i kaffe, smoothie, desserter og is.

Mathallen - Ostehuset , Stavanger

MATHALLEN

Mathallen hadde jeg aldri vært på, men en nye opplevelse er jeg alltid med på. Mathallen var en butikk med fokus på gode ferske råvarer og ikke minst lokalt.

Her fant du alt hva hjerte kan begjære, safter, krydder, cips, sjokolade, til og med Kimchi datt jeg over, noe som var litt spesielt siden vi skal bo i Sør Korea en tid fra høsten av ;) 


Mathallen finner du i Ryfylkegata 13. Så er du i nærheten slå inn på gps og guide deg rundt en tur.

klar for nye opplevelser.


safter og eplemoser i alle varianter


Pasta og oljer Service fra Figgjo 


Økologisk Kaffe i alle varianter


Produkter fra Trine på gården


Trine på gården hadde flotte glass med kake og brød ingredienser


Potetgull eller cips som vi sier på sørlandet ;)


I ølbryggeri hjørnet fikk du kjøpe kjekke flaskekasser


liker du å brygge selv, her finner du et godt utvalg i smakstillsetninger.


Mange varianter av smaker til hjemmebrygging.

Alvens godteri var også å finne i Mathallen


En liten oversikt fra det ene hjørnet i mathallen.


Kjekke hummergiljotin, nå er jeg så heldig å har en mann som har laget slik til meg, så den brukes ikke bare til skalldyr, men også kutting av grønnsaker og karameller ;)


Liker du tomatsyltetøy, her kan du få kjøpe det. ;) selv har jeg aldri smakt det, men kanskje en gang.


Oliven i mange varianter.


Oster for den som er glad i den slags ;) jeg foretrekker de mindre smakfulle som norwegia, jarlsberg og kremoster ;) pyse som jeg er :)


Kimchi, jeg trodde ikke jeg så rett da jeg oppdaget Sør Koreas nasjonalrett, Men jammen selger de ikke dette i Mathallen ;) nå er det eimealt som produserer disse, men smakt det har jeg ikke, skjønt nå har jeg kimchi stående i kjøleskapet her hjemme ;) uten fisk da vel og merke ;)

Mathallen var en fantastisk opplevelse, og jeg kommer defintivt til å komme dit igjen. Det var skiltet flere plasser at de holder på å bygge om, og gjøre det større, så når det er klart vil jeg definitivt ta turen igjen.

 

OSTEHUSET - JAPANSK PANNEKAKE
Det er 2 Ostehus i Stavanger den ene ligger midt i Sentrum i Hospitalsgata 6, den andre ligger på østkanten I Ryfylkegata 30

Her var det masse å velge på mellom  på menye, men jeg var fast bestemt på å ikke velge noe som jeg alltid velger, så da jeg så de hadde Japansk pannekake, ja da måtte jeg jo bare slå til ;) Spennende rett med mye smakt

De andre damene hadde andre ønsker, og fikk selvsagt lov etter å ha spurt fint om jeg kunne fotografere maten demmes før de spiste, måtte jo dokumentere hva som selges på Ostehuset øst ;)


Her serverte de club sandwich

Pai (quiche ) med  grønn salat


Okonomiyaki ( japanske pannekake ) Dente var det mye smak i, Den inneholder gulrot, kål, bacon, reker og sriracha. Den virket liten, men jeg kan love at den mettet, de siste gaflene kjente jeg at konsistensen var noe jeg ikke var helt vant med, og det vokste litt i munnen, men alt i alt var det godt ,og jeg kan godt spise japansk pannekake igjen. prisen på pannekaken var 149 og for en 330ml brus 45 kr. så rett under 200 kr for middag. 


kyllingburger med søtpoteter.Damene vet å kose seg med god mat :)
 

 

Tomater i selvbetjeningsbu !

Som bonde i byen er det et kjærkomment syn når man kan komme til slike selvbetjeningsbuer hvor de selger tomater agurk og andre grønnsaker. her stoppet vi opp og damene fikk handlet seg litt tomater som ble med i posen hjem ;)  

prisen for tomater var slettes ikke gale, 15-25 kr og betaling skjer i en liten boks på siden. så her gjelder det å ha litt småpenger liggende, 


En bu full av friske flotte grønnsaker


Fantastisk flotte tomater fra Rennesøy


 

Tusen takk til deg som har lest, og mange takk til mine reisekamerater for en uforglemmelig tur. dette kan jeg uten tvil gjenta ;)

En fantastisk tur, med fantastiske damer, fantastisk mat, fantastiske varer og ikke minst fantastiske minner.

En kulinarisk dag forts. - Olivers - Farge gata ( Ø. Holmegate )

Videre inn i stavanger sentrum bar det til Magasin Blaa, der hadde vi hørt at det skulle være kakekonkurranse, dette måtte vi jo se :) men før det begynte hadde vi god tid til å ta en tur gjennom fargegata, kaffehuset, Olivers & co samt sjokoladepiken.


Først bar det til Kaffehuset, fantastiske lukter, og sjarmerende butikk,
Jeg fant en delig lakriste, som jeg bare måtte ha. 


Denne måtte bare bli med meg hjem - den luktet aldeles nydelig for deg som elsker lakris da :)


 


Dette var bare et lite utvalg av te på Kaffehuset, er du en som liker å smake forskjellige kaffe/te, *
Da anbefales kaffehuset i stavanger. Adr. er Østervåg 14.

 


til drikke må man jo også ha kopper, og her hadde de et utvalg i engelsk produserte krus, 
flotte farger og motiv, her finner du garantert en som du vil gi i gave ;) 


OLIVERS & CO

Olivers har jeg hatt snuten innom en gang tidligere i hui og hast for å kjøpe loccitanekrem, men denne gangen hadde vi all verdens tid, og jeg fikk tid til å kikke rundt, lese på produkter, tenke, fundere, teste, og ikke minst smake.

Mye kjekt på Olivers, og mange kjekke gavepakninger, det var her jeg endte opp med det berømmelige pistasjpålegget. 180 gr. og 109 kroner, ja da skal det jammen smake godt. ( det gjorde det defintivt også, så den anbefales virkelig )

En av damene anbefalte også aioli, og heldig som jeg var, var det prøvesmak fremme, en liten bit med brød og litt aioli, og jeg var frelst. den var så inni granskauen god, at det måtte jeg jo også bare ha. denne var ikke så gale i pris, men ikke noe du kjøper hver uke, og den spises med andakt, og absolutt før holdbarhetsdatoen går ut ;) denne anbefales på det sterkeste.

oljer og kremer


et stort utvalg av oljer, salter og krydder

prøvesmaking på olivenHjemmelaget Aioli, som du ser, skålen er tom, og det forstår jeg godt. 
Peri Peri sausen som står på siden, fikk jeg også smakt, og selv om den ikke ble med denne gang,
anbefales den også ;)Et rikt utvalg på Oivers.

 

Er du innom stavanger, så anbefales både aioli, og pistasjpålegget, Det ser kanskje ikke godt ut, men er du en liten sjokoadepåleggfan, ja da må du prøve :)


Det ser ikke særlig godt ut, men jeg kan love at det smaker himmelsk,
dette er ikke noe hverdagspålegg, men et du nyter fordi du fortjener det :)

Fargegata 

Idet vi skulle opp i fargegata, kom jeg over dette beddet med de vakreste stemorsblomster, det måtte jo bare foreviges, fantastisk flott å se på når man vandrer rundt i Stavanger by.

 

Fargegata er hus i flere forskjellige farger, alt fra sprekeste lilla, til varmere farger som røde, rosa og gule - et farvespekter til å bli glad av ;)

Det regnet når vi gikk igjennom gaten, men alikevell så kom man i en sprudlende humør av å se på de lekreste farger, flotte resturanter og cafer var på utsiden, så her kunne man fint ta seg en kaffe eller matbit og se på det herlige folkelivet som travet forbi.


Det ser ikke ut som det er mye liv på bildene, men jeg var faktisk veldig heldig å fikk tatt hver gang noen hadde gått eller skulle til å gå forbi. 


Sykler er også mulighet å få lånt i stavanger by ;)
Litt av resturantene på begge sider av fargegata, man skimter faktsik litt folk her ;)
Rosa, lilla, turkis, kan man bli i bedre humør av å se på disse snåle husene ;) 

Et absolutt verdifullt besøk i fargegata i Stavanger og denne finner du i Øvre holmgate, om du er på besøk i Stavanger.


Klar for sjokoladepiken, her var vi så heldige å få litt prøvesmaking av sjokolade, men det var ingenting som ble med meg hjem, denne gangen, men jeg anbefaler turen innom, det er masse fristelser, men det koster også litt.


masse fristelser i disken på sjokoladepiken.


Flotte gavepakninger til noen som er glad i det søte liv :)

Kakekonkurranse
 

Så var det tilbake til Magasin blaa, og overvære kakekonkurransen, vi var noe forsinket da turen inn til Olivers tok lenger tid enn beregnet, men vi fant ut at det gjorde slettes ingen ting.


flotte kaker på konkurransen - alle typer

 


noen kaker flottere enn andre, tekanner, og sommerfugl gikk igjen på flere kaker

 


flotte kreasjoner som kan spises ;) fantastisk


herlige kaker som absolutt fristet.

Vi hadde anledning til å smake, men det var så mye folk da vi kom, at vi rett og slett bare tok oss i å kikke på alle de flotte kreasjonene, og lot magen bli sulten til vi skulle innta middag på Ostehuset.

Neste innlegg er fra Mathallen og Ostehuset i stavanger.


 

En kulinarisk dag - Fem Høns & Jordbærpikene

Lørdag var jeg og halve foreningen "nabodrøs" på en kulinarisk dag i Stavanger - Med avgang fra Skudeneshavn kl, 0800 var vi råklare for god mat, nye inntrykk og spennende varer.

Programmet vårt var klart

 Randaberg - Fem Høns,
Videre til Tasta senteret for å innta en deilig lunsj på Jordbærpikene.
Stavanger sentrum der vi skulle innom Olivers & co, Sjokoladepiken og en tur i øvre holmgate ( fargegata )
Mathallen
avslutningsmiddag på Ostehuset 

Det ble tatt så mye bilder og var så mye inntrykk på de fleste plassene, så for ikke å få blogginnlegget så inni granskauen langt, har jeg valgt å dele dem opp, så i dette tar jeg føre meg Fem høns og Jordbærpikene.

 


Butikken Fem Høns på Randaberg var en koslig og kjekke butikk, en skikkelig krimskrams butikk, med masse vareutvalg fra Green gate, Kahler, Willow Tree, og masse annet. små og store ting til alt fra en billig penge til litt dyrere alt etter merke.

Selv fant jeg meg godt til rette i butikken og har meget lyst til å besøke den igjen ved en anledning.Et flott og koslig inngangsparti til Fem Høns :D


Råklar til handel :D


Valgets kval :D


Mye å kikke på i vinduene også, mye fristende, så tar du turen hit, sørg for å kast
mye som ikke blir brukt hjemme, så du har en unnskyldning for å kjøpe nytt ;)


Masse valg i krydder, salter, syltetøy, safter, te og kaffi.spennende smaker.

Denne butikken anbefales virkelig, har du en gave du skal kjøpe, eller ønsker du deg noe selv, så er dette plassen å stikke innom, her kommer du ut med en pose enten du vil eller ikke :D

 Jordbærpikene var en fantastisk opplevelse, Et fantastisk utvalg, om med en sulten skrott så var det ikke lett å velge av alt det fantastiske som sto utstilt i hyllen.


Salater, piroger, ostesmørbrød med ost og skinke og kylling og bacon


Aldeles nydelig utvalg i lunsjretter

baguetter med massevis av pålegg

herlige ostesmørbrød som ble stekt i ovn og servert med salat og dressing


tortilla og paier Dette falt mitt valg på, hvem kan vel motstå deilig bacon når kroppen skriker etter mat. 
Det tok litt tid før vi fikk maten ( 5-10 min ) men det var absolutt verdt det.Maten min servert - Ostesmørbrød med kylling og bacon, salat og dressing.
fantastisk god og absolutt verdt hver en krone, ble god og mett og det holdt helt til vi skulle spise middag 4-5 timer senere.

prisen for denne retten var 155 kr. og med drikke kom det i underkant av 200 kr. ikke gale når man skal ut å kose seg, men absolutt ikke noe man gjør vær uke :)


Damer på tur :) vet å kose seg :D
 


 

17 mai kaker

Årets 17 mai kake ble rosa:) mer sommerpreg en 17 mai preg, men er det ikke det vi vil ha etter 17 mai 😊sommer og sol, fugler som kvitrer og sommerfugler som flakser så vakre blant blomster.

Ganske enkelt var denne pynten igjen fra konf kaker jeg lagde for en uke siden.

Kaken er gulrotkake som jeg lagde til min nevø tidligere, forskjellen her  er at jeg hadde røren i 2 runde former og ikke langpanne,  genialt når du skal ha 2 kaker på kort tid.

Kaken er klar til den store dagen imorgen, og imorgen er det de superenkle wienerbrødene som står får tur😊

Oppskrift på både gulrotkake og wienerbrød finner du under alt av kaker og dessert 😊

Festfint jentebord - konfirmasjon

Idag var det min nieses konfirmasjon, og festbordet var vakkert pyntet med rosa roser og diamanter. 
Dus rosa farge til en flott fantastisk jente ;)

Oversiktsbildet av dekorasjoner, rosa roser, rosa lys og blanke vaser, staker og annet pynt.
 


bordkort passet godt inn i fargene på lys og annet dekoarsjon.

fantastiske roser i små blanke vaser, gjordet seg dekoratict på bordet, og den duse rosa løperen gjordet bordet perfekt.


fantastisk flotte serviettholdere. fargen på serviettene var lekre.


speilflis som var som et lysfat. fantasikt å se gjenspeilingen.


bordet litt bortover, bordkort, servietter, roser og lys går i samme farge. fantastis
små diamanter på speilplaten ga en fantastisk effekt ;)
 

Sommerfugl kake til konfirmant

Glutenfri marsipankake pyntet med sommerfugler.


 

Å lage sommerfugler kan være en liten utfordring, for å få den flyvende effekten må de tørkes et par dager, gjerne opp til en uke, gjør jeg det for å være sikker på at de er tørket godt nok, farg de i den fargen du vil og stikk ut, legg på en bok som er foldet opp og ha bakepapir over får å få effekten. eller bruk en tom eggekartong og ha plastik over, for så å bøy dem i den fasong du vil ha og la dem ligge der. Sommerfuglutstikkere får du kjøpt på kake butikker eller ebay, og du får dem i 3 forskjellige størrelser. Jeg har bare brukt 2 på denne kaken.

Kaken er gluten fri og er disse ferdig toro posene du får kjøpt i butikk, oppskriften som står på baksiden er fulgt. så jeg har beveget meg litt utfor komforsonen :) 

kaken er fylt med bringebærsylt og fløtekrem. 
marsipanlokket er farget i en veldig dus rosafarge, ( rosa blandet med hvit. ) sommerfuglene er rosa og hvite og sprayet med pearl spray.


Kaken måtte i frysen etter ferdig fylling, da den ble laget 4-5 dager før den skulle leveres, jeg ser da at topplokket har fått ujevnheter, noe som irriterte fettet av meg, men jeg kan desverre ikke gjøre noe med det :, det er ulempen med får få timer i døgnet og 2 konfirmasjoner  2 dager etterhverandre hvor den ene er på sørlandet og den andre er hjemme på Sørvestlandet. Men begge konfirmanter fikk kake fra tante, så da satser vi å at det er det viktigste :)

Jeg var veldig usikker på navn på kaken, jeg er litt fan av det spesielt på konf kaker, men på denne med de duse fargene, var jeg veldig i tvil, Det hjalp jo absolutt ikke at jeg hadde glemt den hvite fargen på sørlandet, og dermed var dus farge utelukket, fargen ble litt for sterk til at jeg ville ha den på kaken, jeg løste det med å legge bokstavene utforbi kanten på kaken, så kaken fikk være i fred, men samtidig så ser man at det er til kofirmasjon. 

jeg ble fornøyd med kaken og tror den ble godt motatt av konfirmant og foreldre ;) så da har jeg gjort jobben godt iår også med mine tantebarns kaker :)

  

 

Pynt til konfirmasjon

I min nevøs konfirmasjon var jeg nokså ydmyk av beundring, fantastisk flotte dekorasjoner, på flotte måter.

jeg måtte ta litt bilder av pynten, rett og slett for å dele litt inspirasjon med dere. så har du fotballkonf snart ;) ja da finner du litt røff tips her.


Har du en fotball gutt i hus, ikke kast gamle fotballsko, de er suverene til å bruke som blomsteroppsats i en fremtidig konfirmasjon.


ved å bruke  tørket lerkekvister, får du et røft preg som ikke virker for "jentete" på gutter, og ikke for søtt, men et litt røffere preg på " guttejenter" 

 
blomsteroppsatser i norgesglass, og her er det blitt brukt blomster som skal ut i hagen etter konf. 
Så har du et stramt budsjett er det gull å ta blomsterbudsjettet på våren inn i konf budsjett, for blomsteene er klare til brukt til 17 mai.
du tar derfor 2 fluer i en smekk. 


Lerkekvister og stemor om enn annen. enkelt, men utrolig vakkert.


hvite kubbelys er genialt, man vet at de aldri blir brent opp i løpet av en kofirmasjon ta disse med hjem og sett dem hvor som helst. de er hvite og passer over alt :) Så slipper du å kjøpe nye lys, fordi de lyserosa eller blå passer for dårlig til pynt og stas hjemme ;)


Flott bretting av serviett ;) jakke og skjorte ;) 


 

Fotball kake til konfirmantgulrotkake med trekk av marsipan og fotballpynt.

skoene er laget ut ifra form, fotballen er laget ved hjelp av skåler som har vært avrundet og lignet formen på en fotball, samt markert sømmene ved hjelp av utklippet form. :P

oppskrift gulrotkake

6 dl sukker
4,5 dl smeltet smør
6 egg
7,5 dl hvetemel
3 ts natron
3 ts bakepulver
4 ts kanel
1 kg revet gulrot 

Ostekrem

400 gr philadelfia
250 gr. romtemp. meierismør
2 ss vanlijesukker
500 gr. melis

Denne gulrotkaken er saftig, mye smak, og smaker nydlig. du kan lage den flere dager i forveien og oppbevare den i plast, den holder seg like saftig :)

Verdens enkleste hjemmelaget wienerbrød

Jeg elsker wienerbrød, faktisk så mye at jeg jeg vet det er det jeg legger på meg om sommeren,  herlige nystekt wienerbrød fra bakeren.
Nammmmm  ;)

I går til klubben lagde jeg dette selv, etter inspirasjon fra nettet, dette måtte jo bare testes ut.

Og elsker du wienerbrød? Ja da vil du enten elske eller hate .Eg for å ha gitt deg denne ideen :p

Kjøp deg en bx frossen butterdeig i butikken
1 bx vanilje krem
Melis

Kutt hver butterdeig i 2, knepp de litt ut, eller kjevle dem litt større, brett hjørnene inn  så de danner en "rund ring"
Ha på vanilje krem

Stek midt i ovnen på 200 gr. I 15- 20 min.
Ta brettet og sett øverst i ca 10 min.
( til de har litt farge)
Voila herlige wienerbrød ferdig.

Ha glasur på, den beste glasuren får du ved å bruke eggehvite, men vann fungerer godt det også.

En annerledes fiskesuppe

Jeg har alltid laget ordinær lys fiskesuppe, kraft, purre, gulrot og løk, hvor minstemann hver gang har påpekt, "mamma jeg liker bare Orange  fiskesuppe, det lager mormoren til Isac.

Ja heldigvis for meg få jobber jeg med mormoren til Isac, så da måtte jeg jo spørre, hva har du i suppen din? For Gabriel liker ikke min ;)

Joda annanasjuice og tomatpuré,  aaha, det måtte vi prøve :)

Jeg skulle ha klubb i går,  og tenkte at dette var muligheten til å servere min nye "hemmelige" oppskrift på fiskesuppe, 
Men i tillegg tilsatte jeg også mine to nye favoritt ingredienser,  chilli og ingefær.

Min oppskrift ble derfor slik
ca 8 porsjoner

2 l kraft
4 vårløk
2 løk
4-5 gulrot
1 bx ananassaft/juice
1 bx liten tomatpuré  ( 140 gr.)
1 chilli
3 fedd hvitløk
20-25 gr. Fersk ingefær
Salt/pepper etter smak
Fløte
Ca 1 kg fiskefilet ( jeg brukte torsk)
Hvetemel
Melange

Fremgangsmåte

Kutt løk og gulrot i små biter
Finhakk hvitløk, chilli og ingefær
Smelt 2 ss smør og mel i, la det surre litt og tilsett kraft.
Tilsett løk og gulrot.
La dette småputre godt i ca 30 min.
Ha i chilli og ingefær tomatpuré og annanasjuice , la det småputre enda bortimot 30 min
Ha fisken  i skjært i passelige biter.
Til slutt ha en god fløte skvett i og la godgjøre seg frem til servering.

Jeg serverte suppen men nystekt baguetter.

Jeg var fryktelig spent på suppen, en ting er når du liker det selv, men her var det andre også som skulle spise,  men suppen ble godt mottatt, og for meg selv kommer jeg garantert til å lage den igjen, hadde en perfekt kraftig konsistens som også med litt justeringer hadde passet perfekt til skalldyr 😀

ANBEFALES :p


 

Matbloggtoppen Blogglisten
hits