Kyllingsalat fra middelhavet - Middagstips

Idag skulle jeg lage en salat som passer til Focaccia brød, søkte litt rundt på nettet og kom over denne  dette skulle være til Personaldugnad på jobb, og da jeg var ferdig med herligheten var jeg nokså sikker på hva middagen min skulle bli siden jeg ikke fikk gleden av å være med å spise salaten jeg allerede hadde laget.

Dette var et frisk innslag fra de tidligere salatene jeg har laget, og det smakte som middelhavet. en glass rødvin til denne retten og selvfølgelig med focacciabrød så har du et herlig måltid du sent vil glemme :D På min egen kuttet jeg ut oliven som også sto i oppskriften da jeg ikke liker det, men det brukte jeg på jobben :) 

Grilling på stranden :)

Tidligere i år fikk jeg en liten transportabel gassgrill av min kjære, og den er jeg umåtelig glad i. Ikke bare kan den brukes på vinteren, men den er ypperlig så man slipper engangsgriller ;)

Idag var det strandvær igjen, og jeg ville ta middagen med meg, Jeg likte så godt det jeg hadde igår, så det ble nesten likt idag, men en litt annen fremgangsmåte ;) 

Jeg hadde denne gangen alt i en engangs alminiumsform, ( ikke fløten og osten da ) løk, paprika, brokkoli og blomkål og en passelig stor torskefilet  pakket alminiumsfolie til lokk  og tok med fløte og revet ost utenom. Når vi kom frem hadde jeg fløte i og drysset ost over og satte det på grillen :D

Hadde alt i formen krydre fisken i formen, slik at krydderet som legger seg rundt i formen, da trenger du ikke ta med krydderet og bruk alminiumsfolie som lokk ( bruk dette også under grilling )

Og mens maten godgjør seg, nyter du utsikten :D




etter 20-25 min har du denne fiskegryten. Den smaker fantastisk godt ;) Istede for fløte kan du bruke vann og en buljongterning !

ungene fikk pølse i brød, men den her karen liker å smake på all slags mat, og mammas fiskegryte likte han veldig godt :D

Lettvindt grillmat i sommervarmen :D

Nå har vi endelig fått et stort høytrykk over hele norge, og her på sørvestlandet kan vi skilte med 25 grader i skyggen, og tro meg det er ikke verdagskost, stranden er like om hjørnet på slike dager, og kjøkkenet desto lenger unna, så idag da vi kom hjem fra stranda var jeg kjempesulten og ikke lysten å stå på kjøkkenet i denne varmen, men jeg ante råd :D engangsformer i alminium er et must i disse dager, sleng oppi litt grønnsaker som du liker, ta en dasj fløte og sleng noe ost på toppen, voila klar til grillen, så kryder du et fiskestykke, jeg brukte Coop sine torskefileter, som var overaskende gode ( ingen transmak ), og krydret dette, tok alminiumsfolie rundt og voila klar til grillen, utenom lagde jeg hollandaisesaus, og 10-15 min etterpå hadda jeg dette måltidet ;)

 


Dette smakte fantastisk godt, og kommer garantert til å bli spiste mye i sommer -  enkelt er det å ta med seg også om man skal ut å grille på stranden ;D

 

Bon appetitt :D

Lønningslunsj med jobben

Idag var det lønningslunjs igjen og vi spiser på Smiå Bistro og pianobar. Denne gangen valgte jeg meg en pastarett, ( og hvis noen lurer hvorfor jeg har tatt meg karb, så er det rett og slett fordi jeg har tatt meg ferie i lavkarbodietten denne uken ) :D

Men pasta, kylling og karri, det smakte virkelig fantastisk, nå er jo jeg veldig glad i karri generelt, det eneste jeg gjerne kunne sette fingen på her, var at pastaen var for mye kokt, var ingen tyggemotstand, men smaksmessig gjorde det ingen ting ;)

Jeg har sagt det tidligere å jeg sier det igjen, Smiå bistro og pianobar er en smakfull opplevelse som jeg anbefaler alle å ta turen til. maten er fantastisk, og servicen er god ;)

Siste konfirmasjonskake

Siste konfirmasjonskake var til sist helg, og det var første gang jeg lagde etasjekake, det gikk veldig bra :)

Kaken er sukkerbunn fylt med bringebærsylt og kremfløte Pynten er marsipan.

Bilder fra Flor og Fjære

Jeg kan ikke annet enn å legge ut bildeen som ble tatt på Flor og Fjære. Dette er jo i utgangspunktet en matblogg, men av og til lister jeg meg å legge ut litt utenom også, bare for å vise denne fantastiske plassen.

 





































Jeg anbefaler Flor og Fjære til alle som er interesert i hager, og som ønsker en litt utenom det vanlige tur med god mat og drikke. Hjemmesiden til Flor og Fjære finner du her

Flor og Fjære

Det har tatt litt tid før jeg har fått ut helgen vi hadde på Flor og fjære, men tiden før 17 mai er vel som hos de fleste, veldig travel når klære skal strykes og henges klar og kaker skal lages og ja tiden går nå, så nå vil jeg da først begynne å gratuelere alle med dagen da, håper dere som jeg har hatt en flott feiring av Norges nasjonaldag. 

Så var det Flor og fjære, besøket var en bursdagspresang til meg fra mannen min, noe som jeg satte veldig pris på, er ikke så ofte det bare er oss, så det var en kjærkommen avkobling fra hverdagen. Vi reiste med to gode naboer og brukte dagen i Stavanger til litt shopping og god lunsj før vi ble fraktet til Flor og Fjære på ettermiddagen ;)

Lunsjen inntok vi i Stavanger, hvor jeg og Kristine ( naboen vår ) benyttet sjansen til å smake på "proffesjonell" sushi 

Sushi er jeg veldig uvant til og jeg kan liksom ikke helt si at jeg ikke liker det  heller, men det er jo ikke kjempegodt heller da, blir liksom ikke helt vant med smaken, men som jeg sa da og som jeg sier igjen, om jeg får det servert i et selskap, vet jeg at jeg kan spise det ;) så da er det avklart ;D

Maten på flor og fjære var en opplevelse i seg selv ;)

Forrett var en fantastisk god fiskesuppe hvor det var alt av fisk og skalldyr oppi ;)

herlig fiskesuppe og ikke minst lekre skåler ;D Suppen het Hidlefjord fiskesuppe

hovedretten besto av

biff bourgogne, klassisk fransk rett av bresert oksekjøtt med rødvin, grønnsaker og sølvløk

røkt ørret servert med kokte blåskjell, agurk, relish og ruccula

thai wok av organiske grønnsaker med fersk ingefær og thai basilikum

sjøtunge

kyllingbryst og -lår (kortreist) kokt med ferskvannsreker og servert med en kremet saus av langoustine

 






Desserten var en aldeles nydelig karamellpudding, med rørte bringebær. Jeg liker opprinnelig ikke karamellpudding, men denne kan jeg med hånden på hjerte si at jeg likte veldig godt ;)

 

Opplegget på Flor og Fjære var fantastisk, ved ankomst ble vi guidet rundt i hagen, hvor det ble servert forrett og hovedrett etterpå, mellom hovedrett og dessert kunne vi ta en runde selv i hagen og valgte selv når vi ville spise dessert, og etter desserten var det ennå litt tid til å vandre rundt blant vakre blomster og rennende bekker :)

Anbefales 

Konfirmasjonskake

I helga lagde jeg årets første konfirmasjonskake, et hestehode, jeg har hatt en lengre pause i hele kakeverdene, men endelig kom gleden igjen med å dekorere kaker ;) så håper det blir litt spennende fremover ;)

Var godt fornøyd med kaken ;) og heldigvis var mottaker også det :)

Matbloggtoppen Blogglisten
hits