Lønningslunsj på Smiå bistro og pianobar

Idag var det første lønningslunsj som vi hadde på smia, Hver mnd skal vi ha dette, istedet for lønningspils da... eller jeg kombinerte det da ;) men iallfall. god mat og sunn mat ;) jaja litt karbs var det i den ølen jeg hadde da, men svært litte karbs i maten ;) 

Himmelsk er iallfall rette ordet for maten idag, for den smakte aldeles utmerket. Jeg hadde meg Tapas, og ja da skjønner dere også hvorfor jeg måtte ha øl til Tapas og øl hører sammen ;)

 

Denne herlige tallerkenen kunne jeg nyte idag sammen med mine gode kollegaer ;)

Meg til Venstre :) 

Manchester United - et populært kakevalg :)

for et par dager siden leverte jeg sjokoladekake til en gutt i barnehagen som fylte 6 år, og fotballfavoritten hans er jo Selvsagt Manchester United, så da var det bare å gå igang da, med logoen til denne klubben ;), har lagt den en gang før, men mye pirk ligger bak denne logoen, men fornøyd ble jeg og det gjorde både gutten og hans mor også ;) og da kan ikke jeg be om mer :)

Kaken er sjokoladekake med marsipantrekk, og logoen er også laget i marsipan :)

Kake - FKH

Fikk spørsmål om å lage en kake til en 8 åring, og nå etter å ha hatt en lengre pause tenkte jeg at det passet bra å begynne litt smått igjen ;) så da tok jeg utfordringen da ;) Vanligvis er det Manchester, Liverpool, Chelsea som er favoritten, men denne gange ble det altså Fotballklubben Haugesund ;) 

Kaken er barnas beste sjokoladekake eller også Nesquick kake som den også heter.

Topplokket er Marshmallowsfondant som er kjevlet veldig flatt. så har jeg overført motivet med nål og etterpå malt rett oppå. 

Det blå trekket under er marsipan.

Påsken er over og hverdagen er tilbake :) - klubbmat

Påsken er over, og her i huset har det gått mye på ferdigmat alla thai og kinamat, jeg har tatt helt ferie fra bloggen denne uken og har ikke fotografert en eneste rett, Lammelåret vi hadde på søndagen skulle jeg tatt av, men det glemte jeg desverre, midt i måltidet spurte min svigerinne, tok du bilde nå... og da var jeg allerde på god vei til å bli mett så å dandere en tallerken til ble desverre ikke gjort ;), men igår var det klubb, og klubbmat er jo alltid spennende synes jeg ;)

Jeg serverte wraps med 3 forskjellige vrier 

wraps 1 - var med hvitløksmør, påleggslaks og litt kinakål

wraps 2 - var med kryddersmør, spekeskine og litt kinakål

wraps 3- var med kryddersmør, krydderskinke og salat ( kinakål, paprika og mais ) og noen av dem hadde jeg også hvitløksmør på med samme fyllet inni. 

De smakte kjempegodt og er så enkelt og lettvint å lage, både til klubb, lunchpakke og evnt picknic ;)

 

Vin til påsken !!!

Jeg er ingen stor vinfan, og drikker ikke særlig ofte, vi er faktisk de typene som alltid skal ha full kvote på taxfreen når vi reiser, men drikker det jo aldri opp, men av og til da, så er det godt med en glass vin, til en god middag, eller i godt selskap, så da tenkte jeg jo da at da måtte jeg ha litt vin liggene. På polet igår så jeg skulle ungå køene idag, og kjøpte meg de to siste jeg har hatt, små hendige bokser som du alltid greier å drikke opp, og om du ikke greier det, ja da er de så små at det gjør ingen ting om det blir heve ;) og uåpnet varer de jo lenge ;)

Denne hendige 3 pk utgjør 1 liter, herlig når du skal ut på en fest og ikke vil ha så mye før man går videre på byen ,)
hver boks inneholder 3,33 dl og denne vinen er litt kraftigere i smak en den under, så den passer utmerket til god mat. ( går også som kosedrikk uten noe til ;) )

 


Dette er en 6 pk som utgjør 1,5 liter disse har ikke slike hendige skrukorker, men boksene er jo så små at det har jo ingen hensikt for de utgjør bare 2 glass og det klarer man alltid å drikke opp ;)

Begge disse pakkene med vin kostet rett under 400 kr. så det er absolutt ingen upris for noen gyldne dråper til koselig selskap :)

Saftig entrecoté med tilbehør !!!


I går var svigerfar på besøk kvelden før han skulle reise i nordsjøen, og da måtte vi jo bare finne på noe go mat ;)

Gutta boys ned for å kjøpe kjøtt til grillen og jeg gikk i gang med grønnsakene og sausen. wooket grønnsaker er jo bare himmelsk :) det ble pommes frittes med bearnaise saus sammen med den deiligste entrecotén jeg har kjent på lenge.

Den var bare helt himmelsk :D

Maten smaker også ekstra godt ikke bare når den er grillet, men også når man samarbeider ;) 

Da ønsker jeg dere alle en riktig god påske :)

China House - Haugesund

Idag skulle vi i bursdag med en av guttene på Leo Lekeland, så da fant vi ut av vi likesågodt tok en søndagsbuffét på Kinarestauranten i Haugesund. Herlig mat i et koselig og stemningsfult lokale.

Jeg prøvde meg først fingermaten - Scampi, Vårrull med karrifyll, kyllingvinge, frityrstekt svinekjøtt, vårrull, svinekjøtt og ris til, Svinekjøttet var fantastisk godt, og det kunne jeg absolutt spist mer av, men det begrenser seg litt når man skal smake på alt ;), begge vårrullene har jeg smakt bedre, den med karrifyll ( trekanten ) var uvant i smaken, men god, den andre var rett og slett ikke sprø nok. Kyllingvingen og frityrstekt svinekjøtt derimot var kjempegodt. Scampien var det alt for mye "deig" på, den første biten jeg tok, fikk jeg ikke scampikjøtt med i det hele tatt, og da ble smaken for dårlig til at jeg orket å spise den.

Her valgte jeg oksekjøtt i karrisaus og kylling Chop Suey - etter karrivårrullen kjente jeg at karrigryten ble litt mye, men for den som er glad i karri smaker nok denne fortreffelig ;) - chop Sueyén smakte kjempegodt, 

Desverre orket jeg ikke spise så mye mer enn dette denne gangen, de har også andre ting på buffeén, bl.a en oksestek i peppersaus som min kjære synes var best ;) men også andre ting.

desserten kunne jeg ikke la gå unna heller, og når man har spist seg så stappmett, er det godt med litt søtt/syrlig etter middagen, det frisker litt opp. så her ble det litt frukt, samt sjokolademousse og sitronmousse begge smakte fortreffelig.

Så alt i alt hadde jeg og familien min et fortreffelig måltid på Haugesunds kinarestaurant, en plass jeg anbefaler på det sterkeste, god service, god mat og kjempekoselige lokale som ligger i Haraldsgaten.

Matbloggtoppen Blogglisten
hits