Skoletur til Jangsado

Skolene her i Korea inkl Internasjonal skole har "springbreak" 2 uker vårferie, vi på vår side har valgt å ta påskeferie, og med tanke på at vi har allerede hatt 2 uker i Thailand, så er det nok med påsken for oss, men det hindrer oss ikke i å være med på turer, Siden jeg har hjemmeskole, så faller jeg ( vi ) litt mellom barken og veden med tanke på andre voksen aktiviteter, feks de glade lerker som har turer hver Torsdag, men når Kathrine tilbyr seg å hoppe over en lerketur for å ta ungane med, ja da hiver vi oss med vi også :) Jeg får tur og guttene er glad de slipper skole :) ja da er alle fornøyd.


Båten som førte oss tur/retur MaJangsado
 

Idag tok vi turen til Jangsado, en 40 min biltur og 10 min båttur, ut på en av øyene her. Også denne har mye blomstring av Camellia blomsten, det vil si fra Nov/des og til slutten av Mars, det var lite blomstring når vi var der idag, men heldigvis for oss, så var det ikke det vi var ute etter, Jangsado er en skulpturøy, og masse flotte skulpturer var der også, streken i regningen var at man ikke får god tid, 2 timer har man til rådighet, og vi følte vi løpte den siste halvtimen for å rekke over alt, la nå der være sagt at vi sto i 20 min å ventet på at båten skulle komme, men da tok vi oss tid til lunsjen vår med boller, brus og bananbrød :)


Denne flotte havfruefeen, satt så flott ved ankomsten av ferjen ;) 


stemorsblomst var plantet, flott vårtegn :)


kidsa på en av skulpturene ;)


Kidsa ble kjøpt og betalt med is, for at de skulle stille opp på bilder ;) 


Supre skulpturer av barn som leker, hva annet måtte ikke guttaboys gjøre enn å hoppe opp å leke med :)


fantastiske skulpturer :)


Jeg og Katrine da, må jo være med på litt bilder vi også :D


Og kidsa, med pingviner ;) var uten tvil mye å se på, selv om vi hastet gjennom parken for å få det med oss :)


Denne var jo bare morsom, men jeg lurer jo virkelig på hva det er med guttetisser og koreanere...
Med tanke på at det også befinner seg en egen penispark her i Korea, så kan man jo virkelig lure ?????


Disse skulturene var bare helt fantastsiske, hvert eneste hode hadde vær sine unike detaljer.


Utrolig fasinerende ;)


Steinskulpturer var det også nok av ;) og får ikke å snakke om de vakre damene som så ut til å sveve  i luften ;)


En flotte tur hadde vi til Jangsado Island, selv om vi følte vi sprang rundt, for å få med oss alt,
men glad vi tok turen, og er du glad i skulpturer så anbefales turen. 

For 1 voksen og 2 barn betalte vi 48 000, kanskje ikke rimeliste turen du kan ta, men det var verdt det. Og selv om du har Alien card, er det ingen rabatt å hente :) Idag Mandag var det lite folk, så god tid til å fotografere skulpturene uten å måtte vente på tur ;) så det var også en fordel. Man har 2 timer til rådighet, og turen er en rundtur, det vil si at du kommer av båten en plass og reiser til bake en annen plass, det var det selvsagt ingen som informerte oss om, men vi greide da å lese såpass ut av kartet over området :)

 

Imorgen tar vi fatt på enda en skoletur, da til fjells, men så er det tilbake til skoledager :) 


 


 

Koreansk salamander ( hjemmeskole naturfag)

På turen igår kom vi over noe vi ikke vet hva er, hva naturlig er ville vi finne ut hva dette var.

Med hver sin Mac, satte guttene seg ned å søkte både på norsk og engelsk.

Tobias kom så nærme at han mente det måtte være salamander.

1000 stairs - oepo ( Geoje)

Jaja så ble det skoletur idag også :) vet ikke helt hva guttene tenkte når de fikk vite at de skulle gå 1000 trappetrinn, men alt ser nå ut til å være bedre enn skole, så da var det bare å kjøre ut til Oepo.

1000 trappetrinn, høres utrolig mye ut, men hit ville vi, Jeg med mine gutter og Merete med sine to små, Merete som også bar sin minste på ryggen, hvordan skulle det gå, men opp ville vi. 


Ja, det var da bare å begynne oppstigningen......

I strålende solskinn, deilig vårvær begynte vi oppstigningen, vi tok oss god tid, men 1 time etter var vi på toppen, wow, noe svette, men med en fantastisk utsikt kunne vi se helt til Busan. noe skoddete var det da, men tross alt :)

Nå er disse trappene kjent som de 1000 stairs, men i virkeligheten er det rett over 900, nokså nøyaktig 912 trappetrinn om jeg skal følge en annen expat som har gått samme turen, 


blomstringen er i full gang her på Geoje, og vakre blomster fulgte oss på veien.

 


Noe forskjellig trappetrinn, og vi lurte jo litt på om disse også inngikk i de 912 trinnene.... desverre telte vi ikke :p


trapper sett nedover........


og trappene videre oppover...... Mye trapper med andre ord :D


og der var vi på toppen, mor som pakkesel, og selvsagt peacetegnet som er veldig viktig å få med her i Korea :)


Matpauser er viktig, boller, brus og te til barna, og toppremien en kjærlighet på pinne. 


Fantastisk utsikt, og i bakgrunnen skimter man broen over til Busan.
 

Hit brukte vi 1 time, og vi antok av vi var halvveis, lite visste vi hvordan ruten var videre, på vei ned antok vi vel at det var likt som vi hadde gått, hvor feil kan man ta, men Merete som bar tyngst, gikk med godt mot, og lille Ronja på bare 5 år, gikk uten å mukke, fantastisk

men først hadde vi litt trapper igjen.... da nedover nesten hele veien ;)


Ja disse gikk nedover......men...disse skulle vi opp.... ser jo ikke så gale ut, men sammenhengen med disse trappene var nokså enorm,
og jeg elsker måten Koreanere lager disse "turveiene" er så flotte å gå på :)

Men etter disse trappene fant vi ingen fler trapper og det var bar mark, greit nok det også, men det var uhyrte bratt og nokså glatt ( løs grus/ lauv ) noen plasser, ennå imponert over Merete som bar lille Sivert på ryggen.... trenger ikke trene på ei uke du nå Merete :D


Slik var resten av veien, noen plasser smalere, brattere, og ja til og med steinrøys endte vi opp i, men med litt latter og undring kom vi oss frem. Var vel ikke helt slik vi hadde sett for oss nedturen, da vi egentlig trodde vi skulle gå 2000 trappetrinn, men ut i fra kartet så viste det nå en rundtur.... mente vi iallfall :)


Naturfag fikk vi inn i denne skoleturen på flere måter, her med de blomstrende kirsebærtrærne, som var vanvittig vakre og luktet aldeles nydelig :)


Se her da, og dette er bare begynnelsen på det som skal bli et fargerikt landskap.
Azaliefjellet skal være så og si Lilla i beg. April, så der har vi selvsagt planer om å dra.


på rekke og rad, på denne smale stien, men vi greide det alle med glans :)


Men så kom guttene over dette, Hva i all verden er dette, måtte jo ta en opp og studere, kikke, myke mark-aktige med masse hvite prikker inni...egg ???? 
Vi blir veldig glad om noen forteller oss det ja :)


ser nokså ekle ut, men når man aldri har sett slik, ja da blir man litt nyskjerrig :) Disse lå i en liten bekk som lå noen meter over sjøen, så rogn fra fisker tror jeg neppe det er, froskeegg/paddeegg vet jeg jo hvordan ser ut, og salamander er det lite trolig.... så hva kan det være ????


Enda litt mer kirsebærtrær :) 


vel nede, måtte vi over en liten bro for å hente bilen, og der så vi jammen et par fisker, ikke disse småfiskene du alltid ser ved kaiene, nei disse var 20-25 cm lange, og på meget grunt vann..... stilig :)


Og der var vi tilbake ved turens begynnelse, men torskestatuen i gull, de tre store barna som var kjempeflinke under hele turen :) 

 

Tusen takk Merete for en fantastisk kjekke tur ;) kose meg skikkelig på tur i lag med dere :)

 


 

 

En lørdag i Busan

Tiden vår her nede i Korea begynner å gå mot en ende, 2 mnd igjen og vi har begynt å pakke, idag skulle vi ha noen kasser avgårde til Busan, så da tok vi like så godt dagen også der 😊 alltid kjekt med nye impulser.

Vi hadde en fantastiak lunsj på zi bu kan, enda en ny måte å lage mat på her nede som jeg ikke hadde vært borti, og utrolug godt var det.

Servitøren legger kjøttet på, på grillbollen/platen var det kraft i kantene, løk, sopp og annet grønt ble lagt i kraften, kjøttet lå på toppen og stekte, papirtynne kjøttbiter som smakte himelsk når man dyppet det i soyasaus.

Kjøttet må vendes på, og jeg bare elsker måten koreanere soiser på, alt deles, og denne grillingen med små biter som du spiser etterhvert som det er ferdig, ja grill har vi fått kjøpt med oss hjem, så våre venner og familie kan se frem til koreanske grillkvelder hos oss 😉

Familien Endresen på tur 😊

Etter lunsj, tok vi en liten runde i området der våre venner i Busan bor, fantastisk område☺

Mye folk var ute å gikk i den deilige vårsola:) 16 gr. Og strålende sol ...en perfekt dag.

Man kan ikke annet en å bli betatt av disse høye bygningene, akkurat disse kan man faktisk kalle vakre, etter min mening da 😊

Broen i Busan er nokså kjent, og et hav av bilder finner du nok av denne om du googler,

Stolen måtte vi bare prøve, men det kjentes nå mer ut som du lå enn satt i den ☺

Flotte isbjørner, antageligvis laget som lanterner vil jeg tro!!!? Det så sånn ut iallfall...😋

Jammen kjørte vi forbi Busan Tower når vi kjørte hjem, det var jo litt stas å se det igjen etter å ha vært oppi det 😊

Og uansett hvor mye jeg prøvde å gjenskape bilde jeg så på veien, så ble det ikke likt, men du har garantert sett bilde av den røde asiasolen i solnedgangen, ja den ble vi vitne til hele veien hjem, fra den gule skinnende, og til slutt over i dyp rød farge....fantastisk ende på en flott dag 😍

Baconkjøttkaker med ostegratinerte grønnsaker

Jeg er vanligvis av den formening om at tradisjonsmat tuller man ikke med. Men av og til er det kjekt å "spice" opp den tradisjonelle retten også.

Jeg hadde bacon i kjøleskapet som jeg måtte få brukt, og da tenkte jeg baconkaker med en gang, baconkaker smakte jeg første gang for mange år siden i Farsund på butikken som da het Torvets kolonial,  de var så vanvittig gode at man kjøpte de for å spise de der og da.

Å gjenskape disse baconkakene, trodde jeg nok ikke jeg fikk til, og jeg fikk rett 😊, men smaken var allikevel veldig god, men mektige.

Baconkjøttkaker lager du enkelt ved å kutte baconet opp i biter og tillsette det i farsen.

Stek på pannen slik du pleier, 2-3 min på begge sider.
Ta kjøttkakene ut, lag brun saus og la kakene koke seg ferdig i sausen.

Server med poteter og de grønnsakene du liker best ☺
Kålstuing og ertestuing er jo knakande godt til dette måltidet, men hos oss ble det ostegratinerte rød blomkål, rødkål, løk og romanesco.😊

Skoletur til Jisimdo Island ( Camellia Island )

Skoletur er alltid populært, og når min gode nabo Merete ville over på øya Jisimdo, før hun setter nesen hjem til Norge, hev vi oss med, å ta båt her nede alene er ikke noe jeg har så veldig lyst til selv om det sikkert går bra nok det, men kjekkere er det når vi reiser sammen, hun med sine barn og jeg med mine ;) supert. da var det bare å sette av gårde.  

Jisimdo Island er 500 meter vid, og 1,5 km lang og ligger 5 km fra jangseungpo havn. Øyen er fyllt med tre, 37 forskjellige sorter, og mesteparten av disse er camellia trær. Blomstringen på disse er fra begynnelsen av desember til April, Mars er i følge "visitkorea" den beste tiden å besøke øya på å få med seg blomstringen. Et kort google søk viser at Camellia er en plante som blir 6-9 m høy, disse blomstene som er på Jisimdo er de vanligste, men over 2000 hybrider finnes det.
blomstene har 5 kronblader og har en diameter på 5-8 cm utrolig vakre.

 

På øyen var det stier merket opp, vi gikk rundtturen helt rundt, med unntak av en avstikker som kun var utsiktsplass. ellers var vi overalt, et par kafeer, hvor vi satte oss ned på den ene, og bestille er ikke like lett her i Korea, vi prøvde oss på strawberry smoothie til guttene, men de fikk noe helt annet, smaken greide jeg slettes ikke identifisere, men sterk smak av noe som minnet om tang og parfyme, Merete likte den da ;) Og koreansk pannekake ja det måtte vi jo bare ha, Merete er nok litt mer på koreanske retter enn meg, siden hun hadde smakt dette før, men jeg liker da nye ting, og med den japanske pannekaken jeg fikk på Mathallen i Stavanger for et års tid siden var jo friskt i minne, den var jo god, så da må jo nabolandet også være flinke til pannekaker :) Men selvsagt en helt annen type enn vi er vant til i Norge med bacon til. Her var det squid og blåskjell med en masse vårløk.


Koreansk pannekake med løk, squid, blåskjell og sikkert noe annet jeg ikke vet navnet på, men det var riktig god, veldig mettende da. og for oss europeere, passer det nok best å spise med gaffel og kniv, men vi greide da å få i oss selv med pinnene ;)

 

Det var ingen tvil at minstemann på laget var en populær prins, på et punkt var lille Sivert like populær som om selveste Justin Bieber hadde ankommet øyen, koreanere smilte og stakk til han både slikkepinne, sjokolade, koreansk sukkertøy, og ja litt falt på de tre andre store ungene også, men det var uten tvil denne lille sjarmøren som stakk av med det meste :)


Lille Sivert omringet av Koreanere som vil ta bilde, gi snop og holde på sjarmøren, ved et par tilfellet ble han bare løftet opp av koreanerne og tatt med for å bli tatt bilde av ved den populære skulpturen av hendene som er formet som et hjerte :)


Denne skulpturen var vanvittig populær, og med rette, selv synes jeg den var super, og få bilde av denne alene var en bragd, det strømmet koreanere til hele tiden, og i køer her nede har vi lært å måtte være frekke, her var det bare å stille seg nærmest mulig den som sto bak og forte seg bort så man fikk bilde, litt tålmodige var de nok når de så vi hadde 4 barn med. 


Guttaboys med skulpturen :)

 

Videre var det også en kanon stilling, det vil si det som var igjen, for kanonene var ikke der. her var bare jeg og guttene da Merete og sine to små valgte å vente på oss. så mye gikk de ikke glipp av.


Guttene står midt i kanonstillingen.


jeg prøvde å ta litt fine bilder av litlekaren, men det var slettes ikke lett, her kom det jammen en koreaner og satte seg rett ned med han. 

 

Passerte denne snåle plassen hvor planter, blomster, figuerer ja all slags pynt var satt opp, 


flott blomstring - kirsebærene er i ferd med å sprette over alt, og som vi har hørt hele året, våren i Sør Korea er fantastisk.


Hjerte laget av Camellia blomster


Det koreanske flagget til topps på øya.


innimellom dukket det opp litt andre ting, som jeg vil tro er jomfru Maria !!?


Og en stor og flott marihøne. 


bambustrær i lange baner. 


Fin utsikt til bukta vi bor ;) 

For å komme til øya, tar man båt fra Jangseungpo, billettene koster 12000 for voksne, 6000 for barn, turen tar omlag 20 min og båten går hver time med siste retur 1650.

For å komme seg gjennom hele øyen uten å stresse, med en liten kafepause, bruker du omlag 2-3 timer. stien er laget slik at man kommer tilbake til start.

Vi har planer om Oedo Botania også før vi reiser hjem, dette vil bli når blomstringen er i full gang om 1 mnd tid. samt det som på folkemunnen kalles Azaliefjellet, det skal visst være spektakulært med den flotte blomstringen... 

 


Stay tuned ......  
  

 

 

Dobbel 40 års kalas

Lørdag var det duket for dobbel 40 års kalas for min gode venninne Kathrine og hennes gode venninne Marianne... tusen takk for en strålene, knakende, superkjekke kveld. Koste rauå av meg.

Og i festens anledning var jeg då heldig å kunne hjelpe til med en liten rett, nokså enkelt innbakte pølser, fort gjort var det, men uansett glad jeg kunne hjelpe☺

Men det manglet ikke på godsaker på denne festen, her var det et hav av småretter å velge mellom, og det smakte himmelsk 😁

Vertinnene gjorde sitt ytterste med å underholde de 50 gjestene sine og med glans parerte de seg gjennom taler og sketsjer der gjestene selvsagt måtte være med på.

Deres værre halvdel som de så fint skrev det i innbydelsen sang bursdagssang for damene, med gjester som tilhørere.

2 flotte damer gjennomførte det jeg vil kalle tidenes fest, det var kanonkjekt fra jeg kom til jeg stilt og rolig sammen med min kjære forlot festen med et større antall soju innabords.

Geoje natural art land

Det har vært stilt og rolig her i Geoje i det siste, ingen utflukter, og ja det finnes grenser hvor mye jeg kan legge ut av spiseplasser og middag når vi stort sett velger de samme plassene. 

Igår hadde vi turen til sjømannskirken hvor de hadde basar, mye penger ble brukt på lodd, men ingen gevinster å ta med hjem for mor, men det er slettes ikke nytt.

Idag tok vi turen til Geoje Natural art land, som en skoletur, vi har tilgang til bil nå denne uken og da gjelder det å få brukt den, så Tusen takk til deg Klaus som lot oss låne bilen mens du ferierer :)

Jeg visste ikke helt hva som ventet oss av denne parken, men noe måtte vi finne på, våren er i anmarsj her i Korea, og solen varmer godt, når ikke den sure vinden fra Sibir blåser rundt, noe den selvsagt gjorde idag, men det meste av parken var faktisk innendørs, og guttene hadde en storartet tid.
Guttaboys foran inngangen til art Land.

Jeg visste at det var masse steinskulturer her, men området var større enn vi hadde forventet. masse flotte vekster og skulpturer, lange ganger innendørs som var dekorert med trær/bambus på hver side.


flotte små miniatyrer av trær og steinformasjoner, guttene var uten tvil mer begeistret enn jeg hadde trodd, da er det kjekt å dra på skoletur, men i deres øyner så slår jo det meste matte, Norsk og engelsk :p skjønt de fant ut at de skulle prate engelsk hele tiden mens vi var i parken, så jeg lot dem villig holde på, og tenkte "yess" i mitt stille sinn, da vi kunne slå flere fluer i en smekk :)


flotte skulpturer innendørs, stammen med ansikter var fasinerende, og vi sto å studerte den lenge, og fant stadig noe nytt. Det kan nok sies om hele parken generelt, vi brukte en liten time gjennom, men om vi hadde tatt turen på ny hadde vi sikkert sett mye nytt, utrolig flott laget og fasinerende.


så fantastisk skjell, dette var digert og kunne godt ha hatt dette i hagen hjemme, har aldri sett lignende, det var ca 60 cm fra den ene siden til den andre, utrolig flott. 


en stor flott stamme som dukket opp, her måtte vi jo bare se om begge fikk plass :)


Og jammen greide de ikke begge å komme seg inni :)


og mens jeg fotograferer hører jeg guttene begynne å fnise og le....


 En kunst litt utenom det vanlige kanskje !!!! dette var nok ikke noe hverken jeg eller guttene hadde forventet å finne i en steinkunst park!!


Skildpadder i stein var mer det vi kom for å se ;) 


trerøtter som er lakert, utrolig flotte og mange av de var formet som mennesker og dyr.


disse var det vi visste vi kom til å få se, skulpturer på en lang lang rekke, fantastisk, og enkelte hadde riktig morsomme ansiktsutrykk ;)


begge sider prydet disse skulpturene.

er jo bare fantasien som setter grenser på hva disse ansiktene er, men vi fant både romvesen og sur gubber ;)
romvesen og den blå mannen :)


sure gubber og paddeansikt.....

Geode Natural art land, finner du på Geode Island, den ligger en halvtime fra Jangseungpo, og du kjører mot og passerer Gurora beach,  kjør opp i fjellet og over på andre side, har du gps kan du slå inn telefonnr å kjøre rett på det 055-633 0002. Prisen for oss tre var 10000 KW 2000 for skolebarn og 6000 for voksen.

Det var mye mer å se på Natural art Land, jeg tok godt over 100 bilder mens vi var der, men å legge det ut på bloggen blir lite interesant, er du expat i Korea så anbefales turen, er det utpå våren/ sommeren kan du nok også ta svanebåtene i samme slengen, sikkert en flott tur på innsjøen i flott vær, det var stengt der idag, men tenker at når våren kommer og temperaturen stiger så kan det være koslig for små og sitte i en svane :)


svanebåter på rekke og rad, tenker dette er populært for små jenter :)


en ensom svanebåt utpå vannet :)

 

Følg gjerne facebok gruppen min , når jeg har passert 200 likere vil jeg ha  en give away. :) 

stay tuned :)
  

Matbloggtoppen Blogglisten
hits