Påskelys av eggeskall

I dag fikk jeg endelig tatt meg tid til å lage påskelysene mine, har laget diverse av egg for å samle på eggeskallene.

Jeg hadde 12 eggeskall som jeg fyllte med oppvarmet og smeltet gelelys lot det stivne og la decopage på eggeskallene etterpå.

Det var litt gris og få oppi, men det er rimelig lett å få av om du søler litt utforbi ??

For decopage trenger du lim, pensel og serviett evn bilde du vil ha på, på serviett bruker du kun det ytterste laget og limer på, ha deretter på lim på hele motivet for at det skal sitte skikkelig

Hjemmelaget pizza og pizzabollet

Søndagsmiddagen igår ble rett og slett det som på godt norsk kalles helgemat:) pg søndag er da vitterlig helg det også. :)

 

Når mannen er ute spiser vi ikke en hel langpannepizza, jeg delte derfor pizzadeigen i to og lagde pizza av den ene delen og pizzaboller som guttene skulle få til skolemat av den andre :)

Jeg tok den enkle varianten igår, karbonadedeig, løk og kjøttdeigsaus

Bunnen var selvsagt hjemmelaget

Bunnen der slumper jeg alltid,

Hvetemel, vann, gjær, olje og vann, denne gangen krydret jeg bunnen med gastromat, noe som ga en kjempegod smak :)

Pizzaboller klare til steking

Pizzaen ble fantastisk god, sprø bunn, godt krydret fyll og rett og slett kjempegod :)

Pizzabollene- kjempegode de også:)

Lekre retter på kryss og tvers

gikk igjennom noen av bildene av maten og kosemat jeg har laget bare den siste måneden, og det blir jo litt, ikke alltid jeg legger ut, men når man ser på de rene delikatessene som kan trylles frem på kjøkkenet, ja da blir man sulten

 

 

;

Golden Ink Heart Skål 35cm / Golden Ink Heart Skål 14cm

Våryr - på tide med forandring i garderoben ;)

Sukkerfrie lapper

 

SUKKERFRIE LAPPER - ENDA EN FAVORITT TIL SUNN KAFFIMAT :D



 

 



 

 

Idag måtte jeg prøve ut lappeoppskriften min, det er nydelige lapper som desverre inneholder enorme mengder sukker, 

Så som sagt så gjort, brukte sukkerfri bagemiddel som jeg gjorde på bollene igår, men gjorde desverre en katastrofal feil, da jeg helte alt oppi eggene, og på boksen står det nokså klart at det bør blandes med det tørre ;(, 

Bagemiddelet klumpet seg sammen, så jeg måtte ta alt ut av bollen, jeg vet jo ikke hvor mye som fikk blandet seg med eggene, men ut i fra sødmen så måtte det være noe, jeg tilsatte derfor 2 ss i melet når jeg siktet det i, for å erstatte noe av det som ble tatt ut i klumpene.

så langt så godt, fikk røren til å bli slik den pleier, glatt og passe tykk

Vanligvis lar jeg røren svelle litt før jeg steker, men tålmodighet er ikke min sterkeste side ;)

Oppskriften på røren får du her

6 egg
1 L kulturmelk
240 sukkerfri bagemiddel
4 kopper mel
2 ts natron

la som sagt svelle gjerne i 30 min, ( natron skal da virke best og de hever seg bedre )



Jeg var veldig spent på smaken, og ble postivt overrasket ;)



Lappene smakte faktisk kjempegodt, brukte sønnene og en kamerat av dem som prøvekaniner i tillegg til meg selv, og de synes det var kjempegode

Yngstemann presterte å si, mamma dette er de beste lappene ;)

Sukkerfrie lapper, med sukkerfri syltetøy og sukkerfri saft, En søndag med sunn kaffemat :) finnes ikke noe bedre :)

Endelig går det ann å være sunn på søndagene. Jeg har uten tvil funnet et favoritt bagemiddel som vil gi meg sunne og alikevel gode alternativer når jeg har lyst 
på noe søtt og godt.

 

Sukkerfri bagemiddel kjøpes på apoteket, er mulig noen helsekoster også kan ha dette evnt alternativer ;)

Denne boksen kostet rett rundt 100 lappen for 500 gr. kanskje ikke så veldig billig, men man bruker da fort en 100 lapp i snop og andre ting som

bare blir sløst bort. 

For meg er det verdt det :)


 




 

Boller uten sukker

Før helga kjøpte jeg sukkerfri bagemiddel, litt skepsis i det jeg betalte, men tenkte skitt au, går jo ann å prøve:) det gikk noen dager før jeg fikk mekt meg til å lage noe, og siden boller med rosiner er favoritten så da ble det boller

 

Sukkerfri bagemiddel skal erstatte alt sukkeret og 50 % av fettet i oppskriften

Så jeg tok utgangspunkt i min orginale bolleoppskrift men fjernet 50 % av fettet og alt sukkeret.

Oppskriften ble sånn:

 

1kg hvetemel

5 dl lettmelk

75 gr smør

1 egg

1 gjær ( fersk)

1,5 ts kardemomme

125 gr sukkerfri bagemiddel

 

1 pk med rosiner

 

Bland alt det tørre, smelt smøret og ha i melk, la det bli ca 37 gr. Ha i gjæren og pisk i egget, ha væsken oppi det tørre og elt til deigen er glatt og smidig

 

Hev til dobbel størrelse 30-60 min

 

Bak ut bollene ved å smøre olje på arbeidsplaten, da slipper du å tilsette mer mel og bollene blir saftigere:)

Etterhev bollene i ca 30-40 min

Stek på 220 grader i ca 12 min

Av denne deigen fikk jeg ca 50 boller

Stek bollene på 220 gr til de er gullenbrune ( 12 min i min ovn)

Kjempegode boller:) passer også til smør og ost eller annet pålegg som man liker :)

Matbloggtoppen Blogglisten
hits