kamskjell - min måte å servere havets delikatesse :)
Da var det fortært, kamskjellene som min kjære hadde med til meg, de ble anrettet på sine respektive skjell som er blitt vasket godt.

Du bør regne 2-3 muskler pr skjell, mer hvis de er veldig små

Disse skjellene er vasket i oppvaskmaskin - jeg behandler dem som tallerkner :)

Legg passelig med kamskjell i skjellene ....

... ha så på kuttet gulrot og løk, samt sitronpepper .....

 

muskel, gulrot, løk, sitronpepper


ha fløte så det dekker nesten alt i skjellet og ha derretter på ost her velger du selv om du vil ha raspet eller skivet

skjellene klare til å stekes i ovn, en sommersdag tar du dem selvfølgelig på grillen :)

Kamskjell klar til spising :)

Skjellene er stekt på 225 grader i 10 min.

minstemann i huset er glad i reker, og jammen likte han ikke kamskjell også ;)

Kamskjell - Havets delikatesse

Idag har min kjære kommet hjem med nærmere 50 kamskjell til meg, så da har jeg hatt et stykke arbeid på kjøkkenet - Jeg valgte å fotografere underveis så du også kan lære å rense kamskjell. Det er litt knot til å begynne med, men snart kommer man inn i det ;)

Fangsten jeg fikk i vasken min ;)


De lever i vasken også, så da måtte jeg jo bare fotografere når de løfter seg ;)

Her har jeg snudd den, føler liksom at dette er rette veien, men det er det visst ikke, den svømmer med den avrundet siden ned ;)Da var det rensingen da, nå kan det være at du renser på en annen måte, eller at du finner din egen vri på det, men dette er måten jeg synes var best ;)

Først tar du en tynn bøyelig kniv og lar den gli inn i sprekken, press den mot det "flate" siden altså ned, og skjær frem og til bake til den åpner seg.

De første gangene jeg gjordet dette kuttet jeg halve muskler, shitt happens, om man ikke skal bruke musklene hele, har det ingen betydning ;)

Når du merker at skjellet åpner seg kan du nå knekke av den flate delen.

Så sitter du igjen med den avrundet, her tar du tak i kanten på "vevet"

Her er det best å holde i skjellet når du gjør dette, grunnen at jeg ikke gjør det på bilde er pga kameraet :)
Riv over først litt til siden og så oppover ( om du skjønte det ) 


Du kan kikke litt innunder mens du drar for å se at muskelen ligger igjen.


Her er delikatessen, men ennå er det ikke helt ferdig, bruk en tynn kniv og skær så langt opp i "skjellet" som mulig får å få mest mulig av muskelen med.

Voila, muskler klare til behandling. 

Disse skal jeg lage til ikveld, så da får du vente i spenning da.. på oppskriften. og tro meg, det er så enkelt at du vil ikke tro det :)


Samboer disker opp med herlig stroganoff gryte

Ikveld gikk min kjære igang på kjøkkenet etter å ha plukket opp noen biffstykker fra frysen, en liten time senere kunne jeg gå til bords hvor en herlige biff stroganoff gryte med ris ble servert meg ;)
Hva han har gjort vet jeg ikke, men han spurte om vi hadde tomatpuré og rømme, så satte han igang :)

Det smakte himmelsk ;) 

Ha en fortsatt fin kveld :D

Wook til middag

Det finnes så mye godt mat, og det du har lyst på er jo verdens beste mat der og da, så da var det her en kveld da, hvor vi hadde såå lyst på wook, lenge siden hadde det også vært, og biffen som ble tatt opp ble skåret opp sammen med andre typer grønnsaker, samboer elsker Terryaki saus og det var det som ble laget også, så utrolig enkelt for noe som blir så utrolig godt :)

litt terryakisaus, 1-2 dl vann og voila server wooket mat med ris verdens beste mat når man har lyst på det :)

 

Del kjøttet i biter, brun og stek det nesten helt ferdig, så kan du gjøre det på to måter den ene er å ta ut kjøttet og ha grønnsakene i og wook dem nesten ferdig, ha så i kjøttet og terryakisausen og litt vann og la det trekke litt, den andre måten er å ha grønnsakene sammen med kjøttet og la det surre og wooke litt sammen i noen minutter før man har terryakisaus og vann oppi. la alt trekke sammen noen minuter 

Server med ris

Verdens herligest mat - når man har lyst på no godt :)

Siste ukes måltider i barnehagen !

Vi får ta det under et innlegg !!

Som tidligere skrevet har vi varmt måltid ( middag) to dager i uken i barnehagen, og sist fredag var det stekte fiskekaker med potet og grønnsak som sto på menyen.
På tirsdag var det karbonader med potet og grønnsaker, begge kjempegode måltider som gir mye energi til små kropper :)
I barnehagen prøver jeg å fokusere på norskt kosthold, sånn vi selv vokste opp på på 70-80 & 90 tallet, kjøttkaker, fiskeboller, fiskekaker, fiskepudding, karbonader, komler, middag med poteter og grønnsaker. Idag er vi så vant med mexicansk, spansk, tyrkisk,  italiensk osv. og alt dette er jo også kjempegod mat som også er sunn, men det er litt med å bevare den norske tradisjonen, det ville jo vært alt for galt om unger idag ikke hadde forhold til fiskeboller og kjøttkaker slik som vi over 25 har :) og til dags dato har jeg aldri hørt en unge si at han ikke liker kjøttkaker i brun saus :).... har du ???

Nei jeg er helt sikker på at unger idag for nok av all type mat fra andre verdensdeler, men som tradisjonen tro, man skal ikke kimse av norsk husmannskost :)

Ha en fortsatt fin dag :D

Svine indrefilet, med pommes frites, wooket grønnsaker og bearnaisesaus

Lørdagsmiddagen til oss voksne besto av herlig svineindrefilet, med pommes frites og wooket grønnsaker, 

Det er så kjekt når vi ( meg og min mann) lager mat sammen, vi prater og koser oss på kjøkkenet, samtidig som vi lager et herlig måltid til oss selv ;)

Mannen min står selvsagt bak indrefilet, mens jeg alltid havner med grønnsakene, men da får jeg dem slik jeg vil ha dem også ;), saus og pommes frites lager vel egentlig seg selv ;) Maten smakte utsøkt, og indrefilet bare smeltet i munnen ;)

Fremgangsmåten for den var å brune den på pannen, for så å helsteke den til ca 70 grader. ta den ut og la den hvile før du kutter den opp ;)

Grønnsakene er også enkle, gjør klar alle grønnsakene  i ca like store biter ;) wook dem på sterk varme i 5-6 minutter her brukte jeg fettet som kjøttet var stekt i for å få litt kjøttsmak på grønnsakene ;) kjempegodt ;) grønnsakene er ferdig når det er litt tyggemotstand :) 

YAMMI ;) dette smakte virkelig godt, for min del så var pommes frites overflødig, må innrømme at det meste av det gikk i bosset, er ikke så glad i poteter når jeg får så gode grønnsaker til maten ;)

Bon Apetitt :)

Reker best vinterstid :)

Selv om jeg som sørlending mener at reker tilhører sommeren, med sol, varme, sjø, reker og øl, så er det ikke til å stikke under en stol at rekene faktisk er best vinterstid, faktisk nå på denne tiden når de er fulle av rogn :)

 

Store herlige reker med nystekte baguetter, og selvfølgelig med majones ;)

Finnes ikke noe bedre i hele verden ;) Enkelt, lettvindt og kjempe kjempegodt :) 

Du da!! liker du reker ?

Pizza- Middag i barnehagen

Idag var det siste dag for dagelig leder i barnehagen, og da måtte vi jo ha noe godt å spise som avslutning på hennes siste dag. Jeg hadde fått spørsmål og jeg kunne lage Pizza til denne dagen og selvsagt måtte jeg jo det :)

13 av disse pizzaene ble laget med pastasaus og kyllingkjøttdeig - noen hadde jeg også pepperoni, skinke, paprika og mais.

Pizzabunnen var selvsagt grove og den ble laget med

1 liter Sammalt hvete fin
1 liter hvetemel
1 liter væske
1 gjær
salt

( dette er nok til 3 langpanner )

Jeg kaldhevet deigen, dvs, jeg brukte kald væske og lot den stå i kjøleskapet til dagen etterpå, tok den ut og lot den stå på benken ca 2 timer før jeg begynte å bearbeide den ;) ( husk å etterheve )

 

 

Gevita - Jungelbrøl Vitaminer *uten overflatesukker*

Fikk prøvesmak i posten idag, på Gevita Jungelbrøl. gjennom LikenShare så nå skal jeg få guttene på 4 & 6 til å prøve ut disse, smakte på en selv og den var riktig god på smak, De finnes i variantene med 11 vitaminer og 3 mineraler og en annen type uten vitamin A & D, altså for de som tar mye tran. og det beste med disse var at de er uten overflatesukker, dvs Aspartam og annet søtningstoff, for de som kjenner til det :)

Spennende boks som nok frister de fleste  unger også ;)

De små fruktgeleéne var formet som små elefanter, og begge mine gutter synes det smakte veldig godt.

Disse fåes kun på apotek, kanskje ennå en grunn til å velge disse fremfor andre typer som inneholder søtningstoffer ;)

 
 

Kom hjem til ferdig middag ;)

Av og til, så har man den dagen hvor man ikke kunne tenkt seg å gå hjem å begynne på middagen, idag var en sånn da, og da jeg på jobben fikk melding av mannen om at han hadde ordnet middagen, ja da var jeg lettet ;), spilte ingen rolle hva det var, alt ville smake idag ;)

mannen hadde disket opp med stekte komler, bacon og "kanuttapølser*" og gjett om det smakte da :) idag var det akkurat perfekt ;)

 

* Kanuttapølser er en lokal pølse som lages her i Skudenshavn. :)

Nye kokebøker på hus ;)

Igår kom jeg over noe kjempelekre kokebøker til bare 39 pr stykk, de måtte jeg jo bare ha ;)Det var masse godt i de, og mange forskjellige oppskrifter alt fra vegetar til kjøtt, fisk og desserter ;) 

Disse ble kjøpt på Coop prix, men de har de helt sikkert på andre coop butikker også ;)

Hjemmelaget vårruller - Fantastisk godt + Fremgangsmåte :)

idag var det vårruller som sto på menye hos oss, det er bare helt nydelig ;) og det beste du kan spise så mange du vil uten å måtte gå lenger enn til ditt eget kjøkken ;)

Vårruller servert med ris, salat og sweet chillisaus

Arkene jeg bruker er dise som er kjøpt på en "utenlandsk butikk" sånn finnes sikkert der hvor du bor også og de er kjempebillige, finnes i 3-4 forskjellige størrelser

VIKTIG !! Denne er alfa og omega i fyllet :)

En del hodekål, gulrøtter, og karbonadedeig - 

Begynn med å steke karbonadedeigen, når denne er stekt har du i gulrøtter og kål, bland det litt før du heller i noe "fond for kjøttretter"

La det steke og godgjøre seg til kålen er helt myk.

Legg et rent vått håndkle rundt "filoarkene"

Her begynner fyllet å bli ferdig.

Ta et filoark, og legg fyll på, jeg brukte på disse arkene er "god" spiseskje med fyll .

Rull sammen ...

brett inn kantene, og pensle "vispet" egg for å "lime" sammen rullen .Med røren jeg lagde fikk jeg ca 25 vårruller


Nystekte vårruller ....Yammi

 

Når du steke vårruller så kan du enten bruke frityrkoker, el du har en jerngryte med flott matfett og da er det passelig å steke i ca 2 min for hver vårrull. Du ser selv hvor mange det er plass til av gangen, jeg bruke på min 4-5 vårruller på en gang i frityrkokeren min ;)

Måltidet er klart og servert :)

Bon Apetitt ;)

Hjemmelaget hamburger !! + oppskrift

Nå måtte det bli noe hjemmelaget, etter å ha vært toro og fjordland tro i et par dager.. Jeg og eldstemann bladde i kokebøker og fant ut at hamburgere var det vi ville ha til middag ;)

Ja ned på butikken og handlet det vi trengte og hjem igjen, igang med deig til hamburgerbrød og hamburger"deigen" begge ble satt til "heving og hvile" og etter 30 min var det inn med hamburgerbrød i ovnen og hamburgerne på pannen.

Saftige hamburgere klare til steking, jeg kunne klappet dem enda flatere og enda "større" for de krympet veldig i pannen.

Hamburgerbrødene kunne jeg også hatt litt "lavere" før steking, med de har en tendens til å gå tilbake til opprinnelig størrelse... men gjerne gjøre de "mye" større enn det man skal ha de så de har litt å gå på ;)

For å lage disse blander du bare fibra og hvetemel ca 50/50 med gjær, olje og salt, penslet med melk og jeg har valmuefrø på toppen, sesamfrø er vel det vanligste, men det er smak og behag ;)

Hamburgeren ble fantastisk god på smak. den var saftig og smakte mye ;)

Jeg brukte på hamburgerdeigen :

600 gr. First Price karbonadedeig
1 rød løk
1 fedd hvitløk
2 ss ketchup
1 ss sennep
salt /pepper 
1 eggeplomme

Rørte alt sammen og laget 6 stk runde og flate "hamburgere" lot dem hvile i 30 min før jeg stekte dem. de skal bare være 1 cm høye, om du greier å få dem flatere er det sikkert mye bedre ;) mine ble litt for tykke, men de ble saftige og gode på smak :) 

Server med valgfri salat og dressing ;)

 

Grønnsaksuppe i barnehagen !!

Det er ikke ofte det blir lette løsninger som dette i barnehagen, men da de spurte om jeg kunne hjelpe til på en av avdelingene igår, så sa jeg selvsagt ja, og prioriterte bort potetskreller med lettvindt middag ;)

Lettvindt, men alikevel veldig godt

Jeg tilsatte 1 purre, 1 kålrot og ca 500gr gulrøtter 

Suppen kokte bortimot en time, så den ble kraftig og god ;) og sundt er det da også, med alle grønnsakene, en smart måte for å få mer grønnsaker i ungane :)

Fjordland komler ...iiik :D

Det er nesten så jeg ikke tørr å skrive det, og hadde det ikke smakt godt så er det vel nettopp det jeg hadde ungått også ;)


 

Men idag så var det bare meg og minstemann som skulle ha middag, og sliten som jeg var etter jobb var ikke lysten til å lage noe, særlig til stede, men mat måtte vi jo ha, så vi avgårde etter barnehage ned for å handle middag, Minsten ville helst ha grøt da, og det så jeg virkelig ikke syn på da vi hadde det på lørdag og riskrem i går.

Så da så jeg jo disse to pakkene da, fra fjordland så lyste mot meg med halv pris merke... sjekket dato, jo gikk ut idag,.. goe greier vi skal spise det idag... opp i kurven og frem til kassen.

Vel hjemme, gjør jeg klar dette, som jeg egentlig, når jeg tenker meg om, bare har hørt er helt greit...  jaja som sagt så gjort, opp i gryten med det, og vente 12-13  min.I mellomtiden leser jeg ingrediensene.. burde gjort det i butikken da, men gjort er gjort, blir overrasket over at det ikke finnes hverken E stoffer eller andre tilsetningstoffer, rett og slett bare rene produkter...hm... positivt overrasket ;)

Lukter etterhver som jeg åpner pakkene og legger dem på tallerken, joda, det luktet jo ikke gale da, men hvordan smaker det da ?, komlen ser jo mistenkelig tørr ut da, og kålrotstappe ser mer ut som puré enn noe annet, saltkjøttet ser seigt ut, og pølsene var det umåtelig mye fett rundt... ugh ugh... klar til å smake .....

Det er første gang jeg har kjøpt noe ferdig uten å bli dårlig i magen, og smaken, vel la meg si det slik, dette kan jeg kjøpe igjen om jeg er alene og sliten og trøtt ;) for dette smakte faktisk mye bedre enn forventet ;)


Så om du lurer på komlene, så er de ikke like gode som hjemmelaget, men det er ikke langt unna :)

 

BON APPETITT :)

Grove Scones - torodama fristet meg for mye !!!

Nå har jeg blitt så påvirket av rekalame at nå måtte jeg bare prøve den, kveld etter kveld har den samme dama vist hvor enkelt det var å lage disse grove sconesene... og ja det var enkelt, kjempelett var det jo....

Det var et tips på baksiden at man kunne tilsette 1 dl kesam og redusere vannmengden med 1 dl, og det gjorde jeg ;)

Bakte det sammen og hev det på et bakepapir .... så lang så godt

Inn i ovnen i 15 minutter og vips dampene hete hærlige grove scones...

Kjempelekre ble dem :)

De fikk kjølt seg bittelitt før jeg bare måtte bryte brødet og få litt pålegg på. 

De var helt greie på smak.. desverre ikke noe wow effekt - nå må jeg bare lære at hjemmebakt er og blir noe helt annet enn butikkbakt, sånn er det bare, så om jeg lager scones igjen, så blir det fra bunnen. :)

Kalkungryte og riskrem - en verdig søndagsmiddag :)


Dagens middag - Kalkungryte
 

Dagens dessert - Riskrem med hjemmelaget jordbærsaus 

 

 Da jeg skulle begynne på middagen, fant jeg rett og slett ut at jeg ikke orket å stresse så voldsomt - skrelte et par gulrøtter, et par poteter, litt kålrot , litt stanselleri og heiv oppi noen asparges jeg hadde liggene, alt oppi en form sammen biter av kalkun, 0,5 l vann og en klump hønsebuljon, inn i ovnen en halvtimes tid og voila middag ferdig ;)

 


Dette var den "kiwi" kalkunfilet til 16.90, den var helt grei på smaken, men 6 åringen i huset synes det ble for sterk. Så om den blir brukt igjen så skyller vi nok vekk kryddere som er på den ;)

Desserten var riskrem med ekte hjemmelaget jordbærsaus. Fantasisk god , faktisk den beste jeg har hatt til riskrem ;)

 

Sausen er laget av ca en halv kurv jordbær kutt de i biter, og tilsett litt melis deretter mixer du til det er blitt saus  og ingen biter :) kjempelett og utrolig godt :)

Søndagsfrokost !

Søndagsfrokost, dagen man kan unne seg litt godt til frokost, idag fikk jeg og minstemann endelig toasten med den nye fyldige norwegia gulost, fantastisk godt, Smakte den første gang da vi var å handlet på coop obs sist uke, vi måtte selvsagt han den ;) 

Denne anbefales på det varmeste :)

Toast til frokost - smakte godt med kun norwegia fyldigere ost :)

 

Så da skal vi fortsette søndagen med rengjøring - kjedelig, men må gjøres, så kan vi heller se frem til middagen 

* kalkunfilet, med grønnsaker og poteter med riskrem og jordbærsaus til dessert :)

Fredag - middagsmat i barnehagen - Fiskegryte :)

 

 Som vanlig var det middag i barnehagen på Fredag, noe som jeg har helt glemt å legge ut ....

Menyen besto av ovnsbakt fiskegryte og den anbefales også, den er superlett og lage og er kjempegod ;)
Jeg anbefaler selvfølgelig fersk fisk, men alt av fisk kan brukes- ta det du har i frysen eller det du ser i fiskedisken på butikken ;)

Fyll langpanne eller ildfast form med kuttet gulrot, purre og brokkoli, legg fisken på toppen, lag saus (hvit-hollandaise - karrisaus eller annen valgfri ) og hell i formen stek i ovnen mens potetene koker , ferdig når potetene er det ;) voila et herlige og sunt måltid for store og små :)

Jeg hadde nokså mye kraft denne gangen - men fiskegryten smakte alle tiders fordet ;)


 

Pizza Quatro og sjokoladefondant

Har hatt mye rester i kjøleskapet i de siste dagene og da måtte jeg jo få brukt dem opp, da fant jeg ut at jeg kunne lage pizza med forskjellig fyll, Jeg har nok sett det samme på nettet en plass, men kan ikke huske hvor så derfor har jeg ikke noe referansepunkt, men all ære kan jeg desverre ikke ta :)

Pizza delt i 4 soner - vegetar - ræger - skinke - pepperonoi 

Pizzabunnen er laget av fullkornshvetemel ;) og den var kjempegod :) - Så det anbefales :)

En helt super idé om man liker forskjellig fyll, og da får jo alle den de vil ha ;)

Pizzafyllet ble laget av 5-6 tomater 1 boks knuste tomater, 2 fedd hvitløk, oregano og basillikum

Min favoritt er pepperoni :)

Desserten var som minstemann bestilte når han hadde sett hva jeg spiste igår ;) Sjokoladefondant og is, Jeg lagde jordbærsaus av friske jordbær og litt melis og kjørte det med stavmixer. 

Sjokoladefondanten er laget fra bunnen og det er kjempelett, jeg hadde en oppskrift som skulle være til 8 pers. men jeg lagde nå 12 små muffensformer, så de er nok beregnet på stor former.

Oppskriften fant jeg på matprat.no, nærmere bestemt her ;) Denne anbefales også på det varmeste, og den var SUPERLETT å lage ;)

Smiå bistro og pianobar - en sann nytelse

Idag var en kjekke kveld med damene fra jobben, men samtidig en triste, siden det skulle være avslutningsmiddag for sjefen vår som skal slutte, så var det planlagt en middag på byens beste restaurant.

Menyen min besto av Surf & turf som hovedrett og sjokoladefondant til dessert...

Surf and turf med gratinerte poteter, grønnsaker og bearneiasesaus

Sjokoladefondant med is.

 

Smiå bistro og pianobar har en fantastisk god mat, god service og en god atmosfære i lokalene sine. 

Så skal du til Skudeneshavn er dette en plass du må få med deg før du reiser videre :)

 

http://www.smiaabistro.no/

Bruschetta & asparges med skinke - Perfekt forrett til middagselskap :)

Bruschetta, en aldeles nydelig forrett til middagselskap og så enkel å lage at det er nesten ikke gøy :D

Kutt en halv løk, ruccolasalat, skinke og tomat i små biter, ha litt olivenolje oppi og fyllet er ferdig ;)


rist brødet ( her har jeg brukt baguetter ) forsiktet ... og gni det med hvitløk ..

Legg brødene på en tallerken og ha på fyllet, voila du har herlige bruchetta 

Asparges med Serranoskinke og asparges med spekeskinke

Som dere sikkert vet er serranoskinke nokså så dyrt, så jeg valgte å prøve begge deler for å teste, konklusjonen min var som følger, Serranoskikne ble veldig mild i smaken og sammen med den søte aspargesen, var det lite smak i det. så bruk serranoskinken som den er ment, romtemperert sammen med annen tapas :)

Spekeskinken derimot var salt og god sammen med den søte aspargesen, en perfekt smakskompinasjon, så det er valget mitt når jeg skal lage forrett til middagselskap, asparges med spekeskinke, 


Det du gjør er : 
Rull skinken rundt 2-3 asparges og legg det i en illfast form med litt olivenolje, legg i ovnen på 200 grader i 10 min. Snu så buntene med asparges og stek videre i 5 minutter til. så er de klare til servering ;)

Et nydelig måltid, men det er nok smart å bare velge en av dem til forrett, hvis ikke blir man mett før hovedrett kommer :)

Jeg unte meg en flaste øl til dette måltidet, men selv øl er best til serranoskinke, så tror jeg nok at jeg vil velge rødvin neste gang :)

Bon Apetitt

Fra wraps til tacosuppe til tacogryte :D

Siste fredag hadde vi Taco, og så er det da slik at når mannen er ute i nordsjøen så er det bare jeg som spiser kjøttet ;),  og da er det jo alltid mye igjen,
så da jeg sist fant ut at jeg koker tacosuppe på det, så var jo det en kjempegodt idé. som sagt så gjort

tacosuppen ble kjempegod, men alt for mye til at jeg og guttene klarte å spise opp alt, så da satte jeg det kjølig frem til idag,  og lagde tacogryte nå til kvelds, kjempegodt ;) så der har vi altså hatt tre forkjellige måltider på et tilberedt  måltid, og hvor alle smaker kjempegodt ;)

Hvis noen lurer på om jeg er kjipe, så nei vil ikke si det, synes bare det er alt for gale å hive god mat :)

Tacogryten kan ikke sammenlignes med toro sin, man må bare lage sin egen gryte, den er fantastisk på smak ;)

 

Middagstips - Bollefrikassé

Idag var det igjen barndommens minner som var på menyen, bollefrikassé, den nydelige retten med kjøttboller av svin, den nydelige sausen, og for ikke å snakke om de deilige litt salte gulrøttene ;) Det finnes ikke noe bedre for ganen, når man spiser mat som man hadde i barndommen ;)

 

Denne får man her jeg bor vanligvis bare tak i rundt juletider, fordi da er det medistersesong !!! På sørlandet derimot får man tak i det hele året - gjorde i allfall det for noen år siden ;)   hvordan det er der du bor vet jeg ikke, men om du ikke får tak i Gildes så er det like bra med andre merker, eller du går til din lokale slakter og får tak i medisterdeig og sper den ut selv :) 
Du kan også bruke kjøttdeig til denne retten, eller karbonadedeig :) kyllingkjøttdeig går nok også :)  Men jeg sverger alltid til Medisterfarse

Kok opp gulrøtter ( Det er kraften av gulrøttene du bruker til saus :)  så ikke kast vannet ut når de er ferdig kokt, og skulle du være så uheldig å alikevel gjøre det, så bruker du kraften av bollene, men ikke kast det heller da :)

Bollene formes til passelige baller .....

Legg dem i gryten til kok, Husk å ikke hiv denne kraften den kan komme godt med hvis du bruker opp alt gulrotkraften, da bruke du denne og sper ut med ;) Nå kan du også sette potetene på kok ;)

Lag sausen av kraften fra gulrøttene ( og bollene ) hvis det også trengs, når sausen har kokt ut melsmaken, så legger du gulrøtter og bollene oppi, og da er det bare å vente på potetene og vips middagen er ferdig ;)

Herlig bollefrikassé, dette var yndlingsmaten min som liten, og ennå den dag idag er det noe av det beste jeg vet :)

 

Middag i hjemmet :) - Pølse og makaroni til ungenes glede ;)

Idag var det endelig guttenes tur til å bestemme menyen, og helt ærlig så vet jeg alltid hva det blir, makaroni og pølse. kan egentlig ikke tenke meg noe kjedeligere mat, men så er det da, den ene gangen innimellom at de også skulle ha noe de skulle sagt. kan jo absolutt prøve å lage det litt spennende, men idag passet det vel egentlig bra at det ble så enkelt.

først jobb og så videre med den ene til tannlegen og en handletur til Haugesund som er 3,5 mil unna, ja da var det godt å ha noe enkelt også :)

her er det selfølgelig priors kylling og kalkun  wienerpølser , samt fullkornsmakaroni

og ketchup, uff så kjedelig, men hva kan jeg si, ungane elsker det ;)

Desserten derimot var veldig god, hollandske jordbær med vaniljekesam, yammi, 

( de slår ikke de norske, men det var en god begynnelse på en smak av sommer ;)

 

Imorgen er det bollefrikassé som står på menye her hjemme, der skal jeg legge ut oppskrift også, her i distriktet er det ikke så  veldig vanlig med medisterfarse som jeg bruker, så jeg vil tro at noen plasser vil du kun få tak i det rudndt juletider, men du og du så utrolig godt det er  :)

 

Middag i barnehagen - Fiskekaker i brun saus

Idag var det middagstid i barnehagen igjen, og denne uken har jeg lagt fisk på menyen begge dagene. idag var det fiskekaker i brun saus, med grønnsaker og poteter.

Ungene er så søte når de kommer løpende bort til meg å spør " hva er det til middag idag ? " og hver gang jeg sier hva det er så klapper de i hendene og sier " å jeg elsker det, det er det beste jeg vet ;) " skjønne unger gitt ;) )

Fiskekaker med brun saus er jo en gammel slager som jeg selv er vokst opp på ;) og det er jammen godt å ha på skiven også det da ,)

Det er mange tallerkner som skal tilberedes til barna i barnehagen, det er som regel aldri mindre en 50 unger men på det meste kan det bli over 60 ;) så det er mange små mager å mette ;)

En herlig middag som smaker ;)

 

Middagen i barnehagen på fredag er ovnsbakt fisk på en seng av grønnsaker :) det er også kjempegodt ;)

 

Tradisjonell seibiff med poteter og raspet gulrot !!!

Det finnes nesten ikke noe bedre i hele verden, stekt seibiff med stekt løk, potet og raspet gulrot, yammi, jeg kjente lukten hvordan den spredte seg i huset, og gledet meg til middagen, jeg forberedte meg til og med på ungenens "jeg liker ikke" og fant ut at så lenge jeg fikk denne deilige middagen så skulle jeg holde ut både det ene og det andre :)


Findus Gourmet seifilet, ja kommer nok ikke i vårt hus igjen med det første :(

Når man er vandt med fersk fisk fra havet, ja da kan man spør seg hva skal man på butikken å kjøpe fisk for da ?, vel av og til er det sånn da at man skal ha tid til å fiske den også, og siden det ligger på min mann, så har han ikke hatt tid da, med oppussing av hus og sånnt, da må man ta til takke med butikkfisket fisk.  denne luktet desverre nokså så mye tran, noe som jeg tenkte ja, ja blir sikkert god fordet ;).....

....Gikk igang med melposen min som jeg anbefaler alle andre også, ikke bruk tallerken.. blir så mye søl.. en brødpose med mel, salt og pepper og hiv fisken i, vend og rull den til alle kanter og vips er fisken dekket ;) ( hadde den i egg først da ) ;D

På pannen med den, og sammen med en oppkuttet løk, ( ha en liten skje med sukker på løken, da blir den sååå mye bedre ;) ) gjett om det luktet godt da, å som jeg gledet meg :)

Revet gullrøtter med litt sukker og edikk ;) det er digg det ;)

Middagen var ferdig, åhhh så godt det ser ut :) satte tennene i gaffelen med potet, fisk og gulrot.... NEEEEIIII smakte nesten bare tran jo... prøvde litt til..... jo transmaken var det, men var litt ymse om det var lite eller mye transmak, men sant skal sies, det gikk fint ann å spise, det er nok bare jeg som er så inni granskauen bortskjemt på at fisk skal ikke smake tran ;), minsten likte også fisken så da ble jeg jo såpass glad at det hele gikk helt greit alikevel :)

MEN foretrekker fersk fisk eller egenfryst fisk fremover ja ;) får bare jage mannen ut i båten og få fisket litt ja :)

 

FIndus har som regel helt greie produkter, hvorfor denne skulle smake så mye tran er vel heller usikkert, kanskje jeg var uheldig med akkurat denne, eller kanskje den rett og slett har ligget for lenge i frysen, ( sjekket dato og den var ikke utgått ) men allikevel ;) men middagen ble nå spist og mett ble både jeg og guttene :) så får vi heller ta litt ekstra til kvelds da ,)

Ha en fin dag :)

 

 

Biffgryte og banansplit - Herlig søndagsmiddag :D

Søndagsmiddagen idag tok jeg fra en av kokebøkene for barn, Biffgryte -  jeg manglet desverre en ingrediens, og tullet litt med målene til kraften, men alt i alt ble det en kraftig og god biffgryte. 

Ingrediensene til biffgryten - det skulle ha vært noen strimler med apelsinskall også, men det hadde jeg ikke på hus.

Jeg begynte med å surre løk og gulrøtter et par minutter
tok dette ut og hadde kjøttet oppi og brunet det. 
så hadde jeg i grønnsakene igjen og tilsatte tomatpure, hvitløk, urter og kraft.
Lot dette koke i 2 timer og serverte med poteter og gulrøtter ;)

Det var en kraftig og smakfull gryte

Desserten ble bananasplit -  her med hjemmelaget sjokoladesaus.

vi har en tendens til å fylle opp frysen hos oss, og da må man jo bruke den også, og tilfeldigvis var det masse is i frysen, ja da måtte man jo bare lage litt ekstra dessert ;) 

Bananasplit til minsten uten sjokoladesaus, og som han sa til meg -  mamma jeg elsker når du lager sånn is :)

Bondeomelett til søndagsfrokost :)

Søndags morgen er det godt med litt god frokost, og da har man som regel også god tid til å lage seg litt ekstra, Idag falt valget mitt på bondeomelett, det er lenge siden jeg har hatt det, og det smaker godt og metter lenge ;) Denne er også ypperlig å ha med på tur, eller ha i matboksen ;)

Jeg hadde to oppskrifter på omelett i kokeboken min, en med mye sukker og en med lite sukker og litt mer salt, jeg likte ikke så godt noen av disse så jeg har funnet meg en mellomting av disse to.

Ingrediensene

Jeg brukte

6 egg
1ts salt
1 ts sukker
1 ts pepper
1/2-1 dl melk
1/2 paprika
1/2 boks mais
1/2 sjalottløk
1/2 bogskinke 

 

Alt på pannen på en gang, nå har vi en svær panne ( 32 ) så kanskje om du bruker en mindre panne å ha det i to omganger ;) Eller om du velger å lage flere små porsjonsstykker ;)

Etter ca 30 min på pannen har vi deilig bondeomelett klar til spising ;)

 

Bon Apetitt :)

 


 

Tortillawraps med rester til tacosuppe :=)

Det ble taco idag eller wraps som det egentlig heter, og det smaker jo alltid godt ;) 

Yammi, finnes vel nesten ikke noe bedre helgekos.....iallfall ikke for meg nå for tiden, har virkelig lagt min elsk på tex mex ;)

( Dette runde "tacofatet" er genialt, anbefaler alle som ikke har et slikt å invistere i det, vi fikk vårt i julepresang, med tror det er coop som har slike ;) passer også til smågodt, annet snacks og grønnsaker  med dipp i midten ;) )Alt må på, :)

Klar ferdig spis ;) himmelsk godt ;) men det er begrenset hva man greier å spise ;) restene har jeg klart føre hva jeg skal gjøre med ;)

Tacosuppe ;) Juhu... sen kveldsmat for meg, eller lunsj til imorgen ;) himmelsk smaker det hver gang iallfall :)

I tacosuppen hadde jeg i restene av løk, ( kuttet opp et fedd hvitløk) mais, paprika, tomater, hadde i krossade tomater, karbonadedeigen, og noe vann ;) lar det koke i 1 time ;) voila så har man tacosuppe ;) så serveres det med tortillacips, rømme og ost :)

Makaronigryte på stranden ( i kuling )

Middagen idag ble ferdig tilberedt på "Sandholmen" idag, hvor vi spiste og koste oss på formiddagen idag. 

Utsikten fra matbordet er jo absolutt upåklagelig ;)

Kokken igang med å tilberede middagen, denne kjekke lille kokeplaten greide seg så vidt i kulingen, men maten ble varm og alle var fornøyd :)

herlige makaronigryte ;)

To gutter som måtte ha litt ketchup til maten, men den smakte virkelig godt etter å ha lekt litt i sanden ja ;)

Mat i det fri :)

Idag skal jeg ta guttene med på stranden, hvor vi skal lage "lettvint middag" og kose oss masse med både kjeks, brus og litt godis. Jeg har jukset litt på forhånd med å kutte opp og koke litt her hjemme, for så å bare blande det sammen og varme det opp når vi kommer frem. Grunnen er at det er meldt kuling, og da sliter vel gjerne gasskokeren litt ;) men mat skal det bli ;)

en boks med bogskinke kuttet opp i små biter

1 løk, 1 boks mais og en paprika kuttet opp

makaroni kokt på forhånd.

Da gjenstår det bare å lage den ferdig ute ;) det skal bli godt altså ;)

 

Ha en fin lørdag :D

Middag i barnehagen :) ( pølse i brun saus )

Pølse i bruns saus, tror ikke det finnes en unge som ikke liker det ;), idag var det nemlig det som sto på menyen, et lite kritisk øyeblikk var det da jeg oppdaget at mobilen var tom for batteri, men heldigvis stiller gode kollegaer opp og låner meg kameret så jeg fikk tatt bildet til bloggen ;) Takk for D :)

Gildes røkte kjøttpølser med hjemmelaget saus, Bukett grønnsaker og potet. Dette er en virkelig godt middag ;) kanskje ikke blandt de helt sunne med tanke på fett og saltinnhold i pølsen med du og du så godt det er ;) 

Ikveld har guttene her bestilt taco ;) Det gleder jeg meg til :)

Ikke undervurder kokebøker til barn ;)

Det er først etter at vi bestemte oss for å legge om kostholdet at kokebøkene er kommet til sin rett, og når man bare gav dem en sjanse var det jo kjempelette måltider å lage ;) spesielt barna sine kokebøker som jeg i god tro har kjøpt tidligere, heldigvis sier jeg nå, for nå er de sååå inspirerende ;)

Disse kjøpte jeg for en tid tilbake siden, og de ble liggende i hyllen en god stund før jeg gav dem til guttene for å be dem om å finne hva vi skulle ha til middag, og det var da vår spagetti bolognese fra bunnen ble født, når man så hvor lett det var å lage den fantastiske gode italiense maten ga det blod på tann, og for ikke å snakke om at guttene niåt maten ;)

dette er en oppskrift fra tøff mat for gutter og jenter

Dette er en oppskrift fra kokebok for barn, i begge bøkene er det lett for barn å forstå hvordan de skal gå frem, så om du er ung å leser dette, kanskje dette kan være på ønskelisten ;)

Denne fikk vi på skolen når eldstemann begynte i 1 klasse ;), og her er det mange gode tips med alt i fra frokost, lunsj, middag, desserter og kveldsmat, enda en suveren bok ;)

Oppskrifter fra mathjelp til foreldre ;)

Grove vafler kan brukes like mye i matpakken som på kveldsbordet ;)

Alle er kjekke bøker som jeg kommer til å bruke mye i fremtiden ;)

så får vi se etterhvert da om kokebøkene fra Jamie Oliver også kommer til å bli brukt eller blir stående pent i hyllen:) 

Ha en fin dag ;)

 

kveldskos

når unger er gått til sengs og man sitter alene og sløver foran tv, da er det jo godt med litt god mat også ;) ikveld har jeg lagd meg "ruller" disse kan varieres i det uendelige, alt etter smak og behag ;) og de er kjempefine og bruke til tapas også, Her har jeg brukt:

1 tortillalefse
kryddersmør ( hvitløk)
paprika, mais og løk
krydret skinke 

andre varianter er:

lefse smurt med kryddersmør og ha på spekeskinke, rulles sammen og deles i 5-6 biter 

lefse smurt med hvitløkssmør, ha på laks og rull sammen og del

Eller forsøk det du har i kjøleskapet. tror det smaker godt uansett hva man putter i jeg ;)

Ha en fin kveld :)Barnegryte med strimlet svinekjøtt

KJEMPEGOD ;)

Dagens middag søkte jeg opp på matprat.no, hadde funnet noe First Price svinefilet i frysen og gikk så inn for å se hva jeg kunne lage av det ;) da fant jeg denne oppskriften så viste seg å være fantastisk god, desverre var jeg litt uheldig med kjøttet som ikke ble mørt i det hele tatt, men da vet jeg det til en annen gang ;)

Oppskriften var kjempelett og det tar ikke lang tid å lage dette ;) 

jeg brukte

3 First price svine filet ( kan bli vel så god med kylling el. okse/ku)
2ss margaring/olje til steking
3 dl kjøttbuljong ( kan gjerne bruke mer om du ønsker en tynnere saus ) oppskriften sa 2 dl men det ble alt for lite ;)
1 liten lettrømme
2ss hvetemel
1ss soyaolje
1ss tacokrydder

Kutt kjøttet i biter og Stek det,
pisk sammen buljong, rømme, hvetemel, soyasaus og tacokrydder,
Ha det over i kjøttet og la det koke i 10 min.

Server med ris og ferdikuttet grønnsaker, jeg brukte som oppskriften anbefalte mais, løk og paprika.

Dette smakte KJEMPEGODT :) 

Matbloggtoppen Blogglisten
hits