Pizzahorn til skolemat

Har tidligere laget pizzahorn til guttene med fyll fra pasta bolognese?? idag laget jeg med bogskinke!

Den siste tiden har det blitt mye skiver med nugatti, og til tross for at det er aldri så godt så er det ikke mye de får i seg! Eldstemann synes det blir for tørt, og som liten synes jeg det samme matpakken var aldri god, så da får jeg igjen begynne å produsere litt sunnere matpakken som guttene vil spise :)

Hornene idag brukte jeg halvgrov deig
Hadde 3/4 hvetemel 1/4 speltmel og 1/4 sammslt hvete grov
Deigen slumper jeg bare så den har jeg ingen oppskrift på

Men fyllet har jeg oppskrift på

Fyll til horn/pizza etc

1 løk
1 hvitløk ( de som ikke har fedd)
1 bx bogskinke
1 pk mais
1 paprika
1 pk hermetiske tomater
2,5 dl Kjøttbuljong

Ingrediensene til fyllet

Rull deigen til en runding og del den i passelige "pizzastykker" ta en skje med passelig mengde fyll og ta på den bredeste delen ! Rull så sammen fra den bredeste delen

1 melk - 2 forskjellige kaffekos

Idag er der planleggingsdsg for skoler og barnehager, noe som innebærer fri for meg og guttene:) da er det vel lov å kose seg litt ekstra??

Jeg hadde 1 kulturmelk som måtte bli brukt, så da tok jeg halvparten i en kake og halvparten til lapperøre :) yammi yammi vi skal kose oss :)

Først lagde jeg kanelkake denne oppskriften fikk jeg av min gode barndomsvenninne Hæge for mange år siden og den er fantastisk god ;)

Kanelkake ( liten langpanne )
2 kopper sukker
2 kopper kulturmelk ( 5dl )
3 kopper melk
1/2 kopp smør ( Ca 100gr )
2 ts kanel ( eller kakao hvis du ønsker sjokoladekake )
1,5 ts natron

( ved stor langpanne ( vanlig) så dobles oppskriften selvsagt )

Ha alt det tørre i, ha i melken og tilslutt smeltet smør

Stek i 180 gr i 30-45 min (varierer fra ovn til ovn )

Glaset
50 gr melis
50 gr smeltet smør
1 ss kakao
1/2 ts vaniljesukker
2 ss kaffi

Videre fortsatte jeg med lapper, og disse er verdens beste :) , de er ikke sunne eller grove, men av og til er det lov med litt godt ??
Oppskriften har jeg fått fra Svigers, og det er alltid denne som blir laget av oss:)

3 egg
1 kopp sukker
3 kopper hvetemel
2 kopper kulturmelk ( 5 dl)
1 ts natron

( opprinnelig oppskrift er det doblet men denne er slik jeg laget den idag ;)

Vips egg og sukker til eggedosis
Bland i surmelk og mel
Bland natron i den siste koppen med melk og hell i røren !
Trenger ikke å svelle, men gjør ingen ting om den står en liten stund lell ;)

Lapper er jo best å steke på takke, da er det fort unnagjort, og alt fra 5 til 7 lapper om gangen:) men det fungere fint i en stekepanne også.
I tillegg har jeg dette vidunderet :)

Den bruker jeg fra alt til pannekaker, lapper og muffinsrøre:) denne får du kjøpt på ebay, har sett den på et lite utvalg av norske nettbutikker også, men husker dessverre ikke hvilke :(

Vidunderet i bruk :)

Takken er ikke ofte i bruk, men den kan brukes til det meste:) er du av den som liker fiskemat, burgere, osv er Takken et fantastisk hjelpemiddel

Jeg rengjør den med zalo når den er varm, og tørker av med våt klut, dette for å bevare den lenger

Da var vi klar til å kose oss med lapper

Kake og lapper klare til servering :)

Kyllingsuppe med pasta og foccacciabrød

Kyllingsuppe hadde vi i barnehagen på Fredag og stor takk til en av kollegaene som ville lage foccacciabrød til:) det ble himmelsk

Tenkte jeg skulle dele oppsktiften med dere :) og den er helt fantastisk :)!
Oppskriften er hentet fra kosthold og mantglede i barnehage, skole og SFO utgitt av skole og kulturetaten Karmøy kommune
 

500 gr kyllingfilet
1 ts karri
1 ts cayennepepper
1 purreløk
3 paprika
2 ss olje
2 ss hvetemel
12 dl vann
2 hønsebuljongterninger
1,5 dl creme fraiche

Skjær grønnsaker og kylling i biter og fres dem i en gryte. Strø over karri og pepper, dryss på hvetemel og ha i vann og Buljong. La suppen koke i 10 min ha i creme fraiche til slutt og smak til med salt :)

Kok en passelig mengde pasta og server til :)


Bon appetitt

Faccociabrød finnes det et hav av oppskrifter:) anbefaler deg og ta et søk på nettet og finne din favoritt :)

Grunnoppskrift grove rundstykker - verdens beste ??

For ikke så lenge siden kom jeg over oppskrift på opplysningskontoret for meieriprodukter, og der fant jeg skatten min:) den lille gleden i å kunne spise et hjemmelaget rundstykke dagen etterpå og det smaker "FERSKT " ohhh lykke :)

Jeg lagde deigen litt annerledes fordi jeg hadde frø jeg ville bli kvitt og fordi jeg ikke hadde alle ingredienser på hus !
Orginaloppskriften finner du på linken under

http://www.melk.no/oppskrifter/kaker-bakst/gjaerbakst-scones/grunnoppskrift-grove-rundstykker/

Oppskriften jeg brukte var

12 dl melk
1 pk gjær
2 ts salt
1 dl flytende melange
2,5 dl solsikkekjerner
5 dl sammslt hvete grov
6 dl havregryn
Ca 1,4 kg hvetemel

Eller ha i mel til deigen er passelig i konsistens
Men husk ta det grove melet først og det fine til sist ! Dette fordi at det grove trekker til seg mer væske enn det fine og det vil regulere mengden mel !

Et annet lurt tips - bruk olje når du arbeider ut deigen, det sparer deg for mye Melsøl og er lettere å gjøre rent etterpå :)

Smør litt olje på benken og du er igang.

Frikasse til middag- enklere kan det ikke gjøres ??

Bollefrikkase, kyllingfrikasse, lammefrikasse - ja vi har utallige muligheter :) på søndag var det kyllingfrikasse som sto på menyen her og enklere middag er det ikke mulig å lage :)

Oppskrift
1ss smør
800 gr kyllingfilet, medisterfarse eller annen farse/kjøtt
500gr gulrot ( halv pakke )
5-10 dl vann

Lag hvit saus av vann
Ha i gulrot kuttet i biter
Ha i medisterfarse/ kylling/ kjøtt kuttet i paselige biter
Litt salt
La dette koke i 1-1,5 time
Server med kokte poteter

Denne middagen har jeg ikke opplevd at små barn ikke liker, bruk samme fremgangsmåte ved medisterfarse eller kjøttfarse og du har en kjempegod middag :)

Vær forsiktig med salt i gryter med gulrot fordi gulrotene trekker til seg saltet og kan bli for salte, men pass samtidig på at du får nok, det kan bli noe "veigt" med for lite :)
Man kan event salte når maten er servert :)

Bob appetitt
 

Matbloggtoppen Blogglisten
hits