Røkt kolje .... på en ny måte for meg iallfall ;)

Normalt når jeg har røkt kolje har jeg alltid trekt fisken i vann, men så tipset en bekjent meg om at det var kjempegodt å trekke den i hvit saus. som sagt så gjort, idag gjorde jeg nettopp det, og det smakte slettes ikke værst ;9 men tror jeg foretrekker smeltet fett enn saus til kolje, og kanskje spesielt også når guttene helt klart foretrakk fett fremfor saus, så blir det nok det det blir i fremtiden. Men om du har lyst å prøve, var det slettes ikke noe usmak i det :)


Et nydelig måltid var det ;)

Har du en spes måte å tilberede koljen på ???

Fajita.... Nammmmm :)

Når man har små barn i hus blir helgematen klartgjort litt tidligere enn når man bare er voksne, så da var også fajitaen fortært og den smakte fortreffelig... som alltid :)

herlige wraps fylt med kylling og sprø knasende grønnsaker med en liten dæsj tacosaus og litt rømme ;) mmnam:)

Da var guttene her plassert foran barnetv, med litt helgesnop, og gjett om de koser seg :)

Ha en fin kveld :)

barnehagemiddag !!!

idag var det middagstid igjen for de små, og da ble de servert karbonader, poteter og grønnsaker med smeltet smør. 

grønnsakene jeg bruker er disse frosne ferdigposene, og en ting jeg har oppdaget med dem er at det er KJEMPEVIKTIG å ha i salt og SMØR for å få disse gode. Uten det har de en tendens til å smake/lukte kaninfor og tro meg det lukter ikke godt ;(. Men som sagt med smør ( meierismør) og salt så blir det helt supert ;) Og ungene spiser masser av det ;)


det smakte godt med karbonader idag :)

Ikveld ble det kyllingfajitas på oss her hjemme, det er noe som faller i smak hos de små,når man kan velge hva man vil ha i wrapsene ;)

Ha en flotte helg dere der ute :)

Mat i barnehage

Idag var det brødmåltid i barnehagen jeg klargjorde til og da er det påleggsfat som er tilberedningen ;), og som den matglade personen jeg er så synes jeg at man spiser vel så mye med øynene, og det tror jeg de små også synes. så da gjør jeg jo alltid litt ekstra, kroner som de minste kaller det, gjør mye på påleggsfat og de er kjempelette å lage. en spiss liten kniv er alt du trenger ;) kutt i "v - mønster rundt hele tomaten/agurken/appelsinen og voila du har to flott "kroner"

Flotte tallerkner med grønt og kjøttpålegg ;)

Under er det rundstyker til en samling idag, og de smakte fortreffelig ;)

Jeg oppdaget at kokt skinke med italiensk salat er fantastisk godt :)

 

En smak av varmere strøk :)

Det blåser fælt her i skudenes idag, og værre skal det visstnok bli, da måtte jeg jo bare lage noe guttene likte så godt når vi var i spania i fjor sommer. På en kjede "Hollywood" fant guttene ut dette som skulle bli favoritten på ferien,

kyllingfingrer, en barnvennlig rett som med rette tilbehører også smaker nydelig for oss voksne ;) jeg kuttet opp kyllingfilet, som lange fingre, dyppet dem i egg og geriljemel som var blandet med chillikrydder, salt og pepper, stekte dem på pannen i olje. og voila vi har kyllingfingre ;) 

Jeg hadde wooket grønnsaker til og ris, som saus brukte jeg chilisaus, mens guttene var fornøyd med ketchup :)


Et nydelig måltid på en lillelørdag ;)


 

 

Kjøttboller / kjøttkaker hvor kommer det fra ?

Vi eller iallfall jeg har alltid gått i den store tro på at Norske kjøttkaker er ja nettopp en norsk tradisjon, og ifølge en matbok jeg har fra Arne Brimi "Norges Nasjonalretter" så er kjøttkaker fra oppland/Hedmark i innlandet. og det har jeg ingen problemer med å tro, men så fikk jeg høre da fra en som går på kokkeskole, at læreren demmes har fortalt dem at kjøttkaker ikke er norsk.. kjenner jeg koker her jeg sitter, hvor i huleste heiteste hesteræ... har man det fra. Går med på den at i enkelte land har man matretter som kan minne om vår tradisjonsrett, men ikke at våre kjære kjøttkaker ikke skulle være norske !!!...

vel vi hadde de svenske til middag idag.. for svenske kjøttboller er vel svensk  ?? hehe ;)


Nydelig var det iallfall, med kjøttboller fra sverige med potet gulrot og ertestuing, En sikker vinner i huset vårt :) 
 

Fruktfat

Hvem synes ikke det er vanskelig å få nok frukt i ungene til tider, mine to gutter har iallfall en tendens til å ikke spise nok, men når jeg kutter opp frukt til dem, da er de i sitt ess. Så en liten talerken med oppkuttet epler og appelsiner, litt banan og druer og de kan ikke få nok ;)


fruktskålen ser lekker ut med alle fargene ;), og delikat blir det også når man kutter appelsiner som "kroner" en enkel til som får ting til å se uimotstålig ;)

kos dere med frukt ;)

Stekt fiskepudding med potet og gulrot

Dagens middagsrett i barnehagen bestod av fiskepudding med potet og gulrot, ungene kunne velge mellom hvit saus el. smeltet smør. Det er en slager i barnehagen og blir alltid spist opp. 

En enkel og lettvindt middag med mye d vitamin ;) sunt og godt på en vintersdag :)

Kompe vs. Komle , Potetball, Raspeball hva er din tradisjon ??

middagen idag ble som i tidligere innlegg veldig enkel, stekte komler og pølser, aldeles nydelig og enkel middag, kanskje ikke den sunneste i rekken, med tradisjonsmat det er det ;)

men middagen idag fikk meg til å fundere litt, som den sørlandsjenta som jeg er er jeg vant med kompe med dott i, disse store ballene som gjør deg mer enn nok mett, men hver lille julaften fra jeg var en neve stor har vi hatt tradisjon med små komper hvor vi hadde saltkjøtt og kålrot til. denne tradisjonen kommer nok fra min bestefar som var fra Bømlo.


begge bildene er hentet fra internett !!
 

Nå når jeg er bosatt på karmøy er jeg da blitt vant med deres tradisjon, komler med pølse, saltkjøtt, bacon og kålrotstappe, noe som jeg også har adoptert til lille julaften middagen. det som er det spesielle med komlene lille julaften er at de er kokt i rullepølsekraft som jeg lager hvert år. så denne typen får jeg kun da ;) og de er verdens beste ;)

Men det er jo da jeg lurer på hva er din tradisjon med disse kompene/komlene/potetball/raspeball og hvor kommer din tradisjon fra ? ;) og ikke minst hva har du til dem sukker ? sirup ? ketchup ? Jeg bruker sukker til dem :) og det smaker deilig :)

Kamskjell

Idag blir det visst ikke den helt store middagen her hjemme , så innlegget idag blir fra en tidligere anledning ;)

Kamskjell, det finnes ikke noe bedre, fremgangsmåten er mange, så det er bare å gjøre hva lysten føler.

fremgangsmåten jeg bruker er følgende :)

kutt gulrøtter, purreløk evnt løk i passelig biter, ha dette sammen med kamskjellmuskelen opp et rent skjell, krydre litt med sitronpepper og hell litt fløte oppi som blir saus. ha på en osteskive.

Stekes på grillen el i ovnen til osten har smeltet :)

En nydelig forrett eller bare kosemat ;)

 

Søndagsmiddagen ble en smaksbombe :)

Jeg hadde tatt opp en røkt svinekam som skulle bli søndagsmiddag idag. Og da tenkte jeg meg at da skulle jeg jammen prøve meg på en nye saus. søkte litt rundt på matprat og matoppskrift og fant til slutt ut at appelsinsaus skulle være godt til svinekam. jaujau. gikk i gang med godt mot og sausen ble god den, men du verden hvor mye smak det ble i den. den smakte aldeles nydelig til potetene og gulrøttene, men fikk den ikke helt til å stemme til svinekammen. hvorpå jeg er veldig kresen med saus til svin i det store og det hele, finner liksom aldri  helt den helt "store".

Oppskriften jeg brukte på sausen var

ca: 50 gr. margarin
1 ss mel
kraft fra svinekammen
vann ( ca 5-7 dl væske totalt )
saften fra 1/2 appelsin
skallet fra 1/2 appelsin 
Salt & pepper etter smak 

Oppskriften som gav meg ideén fant jeg på matprat.no ;)


 Om jeg skal servere dette igjen, blir det med sausen i en egen liten skål så man selv kan beregne hvor mye man vil ha på maten. slikt som på bilde ble det nok veldig mye.
 

men smaken av sausen ga meg en idé til dessertsaus, og før jeg skryter på meg å skal lage en slik skal jeg nå sjekke rundt forbi på nette om jeg finner en god en ;) for det må jeg prøve, det tror jeg er mega godt  til is og annen fruktdessert ;)

Ha en ellers fine søndag :)

Tacoboller og tacohorn :)

Vi har vel alle hørt om tacosuppe, tacolasagne, tacogryterett, tacopizza osv...  og personlig har jeg bare smakt tacosuppe og tacolasagne, begge kommer garantert til å lages igjen ;) Men idag prøvde jeg meg på tacoboller og tacohorn, dette har jeg ikke hørt om før, men det kan like gjerne være fordi jeg ikke er så viden kjent med den type mat ;)

Jeg bruke grov pizzabunn på disse, noe som er sunnere og metter mer. Så det kan rett og slett bli en poppis i matboksen frem over :)

Idag var jeg også så heldig at jeg fikk hjelp av min yngste hjelper, han viser stadig større interesse for å lage mat, til mammas store glede :)

Og så de ferdige tacobollene og tacohornene ;)


 Yammi :)

Kaffi, café latte, Capputino, caféchockolat ...

Kaffi, dråpene som får deg våken, drikken som gjør deg sosial og ikke minst avhenig ;). For ikke så lenge siden fikk jeg kaffi maskin av min kjære, en Dolce Gusto, en liten sak jeg var umåtelig takknemmelig for ;) 

Så ha det seg sånn da at jeg begynner å bli nokså så avhengig av disse dråpene og hva er vel bedre enn å kunne lage seg akkurat den man har lyst på ;)

Idag ble det capputino i mine nye kaffekopper som jeg fikk til jul.... av ja også min kjære ;)

Bodum koppper ;) flotte kopper som kan brukes til alt ;) kaffe - te-  brus - iste  ja alt ;) anbefaler dem på det varmeste ;),  Men min kaffe idag smakte bare himmelsk ;)

MEN... Ikveld er det lørdagskos som står på menyen ;) og som tradisjon tro blir det noe med kjøttdeig ;) så da får vi se da... hva jeg greier å tryllle frem :)

 

Julebord i januar :)

Igår var jeg på julebord med jobben, noen vil kanskje kalle det januarbord, men uansett så var det kjempekoslig å treffe kollegaer utenfor barnehagen også.

Vi kunne velge mellom to retter, pinnekjøtt eller ribbe, jeg valgte ribbe og den var aldeles nydelig. Maten var bestilt fra lanternen, en uteplass her hvor jeg bor og jeg har bare hørt positivt om restauranten :9, det er billig, og mye mat for pengene ;)

Den deilige maten jeg fikk servert ;)

 

Kan nevne en annen uteplass her i byen jeg bor er Smiå, her serverer de flotte middager som virkelig smaker. litt dyrere enn lanternen, men desto mer ekslusiv ;) det vil nok komme bilder av mat derfra også ;)

 

Begge plassen er virkelig verdt et besøk om du kommer til Skudeneshavn en gang ;)

Tomatsuppe og makaronigryte

jobben er over for idag og jeg kan sette meg fornøyd tibake etter å ha servert deilige tomatsuppe og makaronigryte i barnehagen.

Tomatsuppen ble servert med egg, makaroni blandet med skinke og brød


Makaronigryten ble laget pga et barn som ikke tåler tomat.  jeg brukte da skinke og makaroni som jeg allerede hadde klar til tomatsuppen, så kuttet jeg videre opp en halv løk og en paprika og hadde en boks med mais oppi og freste alt på panne.

voila et nydelig måltid for de som ikke tåler tomat :)

 

To små enkle men kjempegode måltider ;)

 

Tomatsuppe i barnehagen

Idag er det middagsdag i barnehagen, og på menyen står tomatsuppe med egg, makaroni og brød, enkelt men veldig godt. Idag lurte jeg på om jeg skulle ha i litt skinke også, for å få litt kjøtt også med, Og en anne årsak er at en av ungane tåler ikke tomat, så da må jeg lage litt utenom til han, tenkte gjerne jeg skulle gjøre litt ekstra idag, med å frese løk, skinke, mais og paprika til makaronien,... det tror jeg hadde blitt kjempegodt. Men vi får se hva det blir, bildet kommer iallfall senere :)

 

Bollefrikassé

Idag besto middagen i Bollefrikassé, det tar litt tid å lage, men du verden det er verdt det ;)

Man trenger Medisterfarse, masse gulrøtter og poteter

skrell og skjær gulrøtter i passelige biter  ha i passelig med salt og kok dem til dem er møre. ( ta vare på kraften )
lag passelige boller av medisterfarsen, og kok dem opp ( når dem kommer opp på toppen er de ferdig ) ( ta vare på kraften )

Sett på potetene før du begynner på sausen ;)
sausen : smelt smør og ha i mel til en jevning, ha så kraften fra gulrøttene i sausen, om det skulle være for lite, bruker du videre kraften fra bollene til du får den slik du vil ha den.

Legg så bollene og gulrøttene oppi sausen og vips bollefrikassén er ferdig ;) 

Så var det bare å vente på potetene var ferdig og du har den perfekte middag som store og små vil elske ;)

 

Velkommen til min blogg!

Jeg har nå startet en blogg jeg har tenkt en stund på. og vil bruke denne i forbindelse med jobben og privat.

Jeg er i 30 årene og er bosatt på karmøy med mann og barn. I August 2011 fikk jeg jobb i barnehage som kjøkkenassisten, Jeg hadde tidligere litt erfaring fra kjøkken el. "bysse" så jeg ble superglad da jobben var min.

Jeg er glad i mat, og jeg er glad i å lage mat, god mat, og idag er det viktig å få i seg sunn og næringsrik mat. En utfordring både på jobb og privat. Men som det matmonsteret jeg til tider er er jeg veldig glad i norsk tradisjonsrik mat. og mye av det vil jeg nok legge ut her. men nye smaker er også spennende og jeg håper at du som leser her vil finne det interesant og lærerikt. Og skulle du hatt spørsmål er det bare å spørre :)

 

Av andre blogger jeg har vært å sett på er det kjempemye spennende, men desverre ikke alt man har på hus, og man må gjerne tråle land og strand for å få ingredienser, så bloggen min vil være inspirert av hva man har i kjøleskapet og hva man får på nærmeste butikk ;) 

 

Ha en ellers fine dag ;)

Matbloggtoppen Blogglisten
hits