hits

Haugalandet Zoo

I snart 13 år har jeg bodd på Karmøy, og det var først idag vi tok turen til dyreparken på Karmøy. Nå skal det si at det tok noen år før jeg i det hele tatt visste at det var noe dyrepark her, men underlig hva mange måneder i utlandet gjør med deg, personlig har jeg gitt meg selv et løfte om å utforske nærmiljø og utflukter rundt haugalandet. Derfor turen hit idag.


 

Fremkommelighet

Helt tilfeldig kjørte vi forbi dyreparken for et par år siden, i forbindelse med en av guttenes fotballkamp på Torvastad, så jeg visste hvor vi skulle, men for turister er det nesten umulig å finne frem, da det ikke er skilting langs "hovedveien" før man nærmer seg selve parken, og det er dårlig, her burde dyreparken få lov å sette opp skilt. besøkstallet hadde nok uten tvil vært mye større.

Parkering

Nå var det allerede en del biler når vi kom, men sjefen selv dirigerte hvor vi kunne sette bilen, ellers hadde det nok ikke gjort noe om parkeringsområde hadde vært større, men når vi kjørte fra parken så vi at folk hadde parkert langs veiene, så alt går jo, om man kan spasere litt før man kommer til selve inngangen.


 

Parken

i det øyeblikket vi trådde inn porten i parken, kom vi inn i en avslappet og flott atmosfære. vakre blomster og planter langs stiene, og flott tilrettelagt med dyrene underveis.


 

Nå er det ikke dette en park man sammenlikner med dyreparken i Kristiansand, går man med den innstillingen vil man bli skuffet, men en flott park med masse rasteplasser hvor det sto griller tilgjengelig, til å nyte medbrakt. Det var også en kafeterie, men skuffende nok var det ikke folk som betjente den, den var åpen, men i de 10 min. vi sto å ventet var det ingen som viste seg. synd egentlig, for det var flere som sto i kø for å kjøpe. en lapp om når betjeningen var ventet tilbake hadde vært på sin plass. 


 

Prisen er slettes ikke avskrekkende heller, 200 for voksne og 100 for barn, barn under 3 år går gratis. vi brukte rett over timen i parken, men hadde vært ennå lenger om kafeen var åpen, jeg var svinsulten, og da vi ikke fikk betjening i cafen, følte jeg vi hastet gjennom resten av parken, fordi jeg var så sulten, Det ble lunsj på Mc donald for oss idag, og det var litt synd, så tar du turen til parken, kan det være lurt å ta med litt snacks eller mat. evnt grillmat og det som trengs for å grille.


betjeningsløs kafeteria, de solgte pølser, vafler, cips og is, noe slikk. Hvofor det ikke var betjening her idag mens vi var her er uvisst, og det har nok en naturlig forklaring, men en lapp om når de evnt hadde vært ventet tilbake hadde nok hold oss i parken lenger, og spist her istedefor å haste gjennom resten av parken for å få i oss mat en annen plass.. Et noe minus idag.


Påfugler var det flere av, og selv om jeg prøvde riktig hardt så var det ingen som ville briske seg med fjærprakten. men flotte fugler lell :)

Parken er et unikt tilbud burde flere visst om. Skoler burde hatt parken som obligatorisk tur hvert år, både for lærdom og for å støtte opp om viktige tilbud.

Vi hadde en flott tur i parken, og guttene var godt fornøyd med dagens utflukt. og jammen på tide at vi kom oss dit etter å ha bodd i så mange år på samme øy som parken :)


Geiten sto så vakkert på steinen, og var virkelig fotogen :)


Strutsen vandret frem og tilbake, og så ut til å like seg med besøkende.


skjønne bomulsaper, og andre typer småaper var det i parken. 


Reptilhuset var noe mørkt, men det er nok til dyrenes beste, det var fasinerende bur, med god størrelse i høyden. 


Iguanen lå fint å slappet av den stunden vi var i reptilhusetIdyll i parken. fantastisk å gå rundt i parken.


mating av skillpadde, denne karen spiste med god appetitt :)

 


Jeg bare elsker fargene og mønsteret til påfuglen, må alltid ha nærbilde av haleprakten ;)

 

Haugaland zoo anbefales virkelig, personlig synes jeg det er unikt tilbud, og det burde uten tvil vært mer markedsført. Så for å gjøre mitt for at denne parken blir mer kjent, setter jeg pris på deling av innlegget. denne parken burde få flere besøkende, og kanskje har nettopp du også lyst til å besøke den i sommer :)

For mer info søk opp Haugalandzoo på facebook.
 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

mat i dag

mat i dag

43, Karmøy

Hei Jeg heter Jill Tanja, gift med Magne sammen har vi 2 barn på 10 og 12 år, jeg har 2 voksne fra tidligere Lene 24 år og Tor Erik 22 år, og har nå fått 1 barnebarn. Er bosatt i Skudeneshavn på Karnøy. Bloggen er for gøy, og inneholder i hovedsakelig mat i alle bauger og kanter, men hobbyer vil også være sentralt i bloggen.

Matbloggtoppen Blogglisten

Kategorier

Arkiv