Buddahs bursdag

Igår var det Buddahs bursdag, Fødselsdagen til Siddartha Gautama som senere ble Buddha. Dagen foregår ved templer, og det lages istand med masse lyslanterner. og angivelig masse mat. 


Vi måtte jo bare fotografere statuen som vi kom til ved det første tempelet, men at vi skulle få følelsen av at vi gjorde noe aldeles galt,
og flaue og forlegne dro kjapt, nesten som vi hadde halen mellom beina... men en god latter fikk vi. 

 

Hele måneden har vi sett lyslanterner hengt opp i nærheten av templer, så stort sett overalt har koreanere små og store templer.

Så igår kveld da, tok jeg og Kathrine turen for å se hvordan kveldslivet var på Buddhas bursdag, men stor tro på at det måtte være masse folk rundt på templene kjørte vi avgårde. og lanternene måtte jo være vakre i mørket.

Første tempel vi kom til, var stille og forlatt, selv om Buddhastatue og lanterner var opplyst var det lite og ingen folk å se, jeg som må ha bilde av alt som heter buddha, måtte jo ut å fotografere, Kathrine satte bilen slik at vi fikk fjernlysene på den ene statuen, i mørket begynte vi å fotografere, og det blitzet godt fra to damer fra Norge ( Karmøy ) som ville ha med seg disse fantastiske lysene... et par minutter etterpå hører jeg stemmer, tenker ikke noe på det før jeg går mot bilen igjen, Og en rimelig irritert koreaner roper noe..

Snakker han til oss, spør jeg Kathrine, og snur meg rundt å skal til å si noe, da hører jeg en dame på Koreansk svarer...
Kathrine repliserer, han kjefter kanskje og så sier hun at hun ikke vet hva de gjør her.... 

I en rimelig heftig fart kommer vi oss inn i bilen flaue og forlegne og om enn noe lattermilde .... Ups... tror kanskje ikke det er noe særlig på kveldstid her...Buddhas bursdag er over :P


masse lanterner rundt tempelstatue bæerende av løver, bilen sto fint plassert så statuen ble godt opplyst... 


Men desto bedre var det på tempelet i Aju, selv om de ifølge Kathrine hadde tatt ned det meste, så synes jeg personlig det sto mye igjen, Og med litt undring, hvorfor alt foregår på dagtid, og vi  ( nordmenn ) er vant med at det meste foregår på kveldstid ( med unntak av 17 mai da )

Men kjekt var det at Kathrine hadde lyst til å sjekke ut templene kveldstid, og fikk meg med ;) Så tusen takk til deg Kathrine :) Du er Best :D 


Alu tempel lyst opp med mengder lanterner... et flott skue, og enda flottere i "real" life.


Lanternene hang tett i tett bortover en paviljong, og lyste flott opp i kveldsmørket..


Flott skue, og flotte høner.... En ting her i Korea, de er flinke til å stelle istand store dager :)
Legger masse arbeid i 1 dags feiring. Men vi gjør vel det samme dog til 17 mai feiring hjemme...


flotte fuglelanterner... skulle hatt slike i hagen hjemme jeg... det hadde vært noe...:) 

 

Tusen takk for en kjekke kveld Kathrine, det ble mye latter og noe flauser, men desto gøyerer å se tilbake på det i ettertid :)

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Matbloggtoppen Blogglisten
hits