1000 stairs - oepo ( Geoje)

Jaja så ble det skoletur idag også :) vet ikke helt hva guttene tenkte når de fikk vite at de skulle gå 1000 trappetrinn, men alt ser nå ut til å være bedre enn skole, så da var det bare å kjøre ut til Oepo.

1000 trappetrinn, høres utrolig mye ut, men hit ville vi, Jeg med mine gutter og Merete med sine to små, Merete som også bar sin minste på ryggen, hvordan skulle det gå, men opp ville vi. 


Ja, det var da bare å begynne oppstigningen......

I strålende solskinn, deilig vårvær begynte vi oppstigningen, vi tok oss god tid, men 1 time etter var vi på toppen, wow, noe svette, men med en fantastisk utsikt kunne vi se helt til Busan. noe skoddete var det da, men tross alt :)

Nå er disse trappene kjent som de 1000 stairs, men i virkeligheten er det rett over 900, nokså nøyaktig 912 trappetrinn om jeg skal følge en annen expat som har gått samme turen, 


blomstringen er i full gang her på Geoje, og vakre blomster fulgte oss på veien.

 


Noe forskjellig trappetrinn, og vi lurte jo litt på om disse også inngikk i de 912 trinnene.... desverre telte vi ikke :p


trapper sett nedover........


og trappene videre oppover...... Mye trapper med andre ord :D


og der var vi på toppen, mor som pakkesel, og selvsagt peacetegnet som er veldig viktig å få med her i Korea :)


Matpauser er viktig, boller, brus og te til barna, og toppremien en kjærlighet på pinne. 


Fantastisk utsikt, og i bakgrunnen skimter man broen over til Busan.
 

Hit brukte vi 1 time, og vi antok av vi var halvveis, lite visste vi hvordan ruten var videre, på vei ned antok vi vel at det var likt som vi hadde gått, hvor feil kan man ta, men Merete som bar tyngst, gikk med godt mot, og lille Ronja på bare 5 år, gikk uten å mukke, fantastisk

men først hadde vi litt trapper igjen.... da nedover nesten hele veien ;)


Ja disse gikk nedover......men...disse skulle vi opp.... ser jo ikke så gale ut, men sammenhengen med disse trappene var nokså enorm,
og jeg elsker måten Koreanere lager disse "turveiene" er så flotte å gå på :)

Men etter disse trappene fant vi ingen fler trapper og det var bar mark, greit nok det også, men det var uhyrte bratt og nokså glatt ( løs grus/ lauv ) noen plasser, ennå imponert over Merete som bar lille Sivert på ryggen.... trenger ikke trene på ei uke du nå Merete :D


Slik var resten av veien, noen plasser smalere, brattere, og ja til og med steinrøys endte vi opp i, men med litt latter og undring kom vi oss frem. Var vel ikke helt slik vi hadde sett for oss nedturen, da vi egentlig trodde vi skulle gå 2000 trappetrinn, men ut i fra kartet så viste det nå en rundtur.... mente vi iallfall :)


Naturfag fikk vi inn i denne skoleturen på flere måter, her med de blomstrende kirsebærtrærne, som var vanvittig vakre og luktet aldeles nydelig :)


Se her da, og dette er bare begynnelsen på det som skal bli et fargerikt landskap.
Azaliefjellet skal være så og si Lilla i beg. April, så der har vi selvsagt planer om å dra.


på rekke og rad, på denne smale stien, men vi greide det alle med glans :)


Men så kom guttene over dette, Hva i all verden er dette, måtte jo ta en opp og studere, kikke, myke mark-aktige med masse hvite prikker inni...egg ???? 
Vi blir veldig glad om noen forteller oss det ja :)


ser nokså ekle ut, men når man aldri har sett slik, ja da blir man litt nyskjerrig :) Disse lå i en liten bekk som lå noen meter over sjøen, så rogn fra fisker tror jeg neppe det er, froskeegg/paddeegg vet jeg jo hvordan ser ut, og salamander er det lite trolig.... så hva kan det være ????


Enda litt mer kirsebærtrær :) 


vel nede, måtte vi over en liten bro for å hente bilen, og der så vi jammen et par fisker, ikke disse småfiskene du alltid ser ved kaiene, nei disse var 20-25 cm lange, og på meget grunt vann..... stilig :)


Og der var vi tilbake ved turens begynnelse, men torskestatuen i gull, de tre store barna som var kjempeflinke under hele turen :) 

 

Tusen takk Merete for en fantastisk kjekke tur ;) kose meg skikkelig på tur i lag med dere :)

 


 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Matbloggtoppen Blogglisten
hits