Baconkjøttkaker med ostegratinerte grønnsaker

Jeg er vanligvis av den formening om at tradisjonsmat tuller man ikke med. Men av og til er det kjekt å "spice" opp den tradisjonelle retten også.

Jeg hadde bacon i kjøleskapet som jeg måtte få brukt, og da tenkte jeg baconkaker med en gang, baconkaker smakte jeg første gang for mange år siden i Farsund på butikken som da het Torvets kolonial,  de var så vanvittig gode at man kjøpte de for å spise de der og da.

Å gjenskape disse baconkakene, trodde jeg nok ikke jeg fikk til, og jeg fikk rett 😊, men smaken var allikevel veldig god, men mektige.

Baconkjøttkaker lager du enkelt ved å kutte baconet opp i biter og tillsette det i farsen.

Stek på pannen slik du pleier, 2-3 min på begge sider.
Ta kjøttkakene ut, lag brun saus og la kakene koke seg ferdig i sausen.

Server med poteter og de grønnsakene du liker best ☺
Kålstuing og ertestuing er jo knakande godt til dette måltidet, men hos oss ble det ostegratinerte rød blomkål, rødkål, løk og romanesco.😊

2 kommentarer

Victoria Larsen

16.03.2017 kl.15:54

Ser kjempe godt ut! :D

mat i dag

20.03.2017 kl.03:33

Victoria Larsen: De var faktisk veldig gode, men veldig mektige :D

Skriv en ny kommentar

Matbloggtoppen Blogglisten
hits