Skoletur til Jisimdo Island ( Camellia Island )

Skoletur er alltid populært, og når min gode nabo Merete ville over på øya Jisimdo, før hun setter nesen hjem til Norge, hev vi oss med, å ta båt her nede alene er ikke noe jeg har så veldig lyst til selv om det sikkert går bra nok det, men kjekkere er det når vi reiser sammen, hun med sine barn og jeg med mine ;) supert. da var det bare å sette av gårde.  

Jisimdo Island er 500 meter vid, og 1,5 km lang og ligger 5 km fra jangseungpo havn. Øyen er fyllt med tre, 37 forskjellige sorter, og mesteparten av disse er camellia trær. Blomstringen på disse er fra begynnelsen av desember til April, Mars er i følge "visitkorea" den beste tiden å besøke øya på å få med seg blomstringen. Et kort google søk viser at Camellia er en plante som blir 6-9 m høy, disse blomstene som er på Jisimdo er de vanligste, men over 2000 hybrider finnes det.
blomstene har 5 kronblader og har en diameter på 5-8 cm utrolig vakre.

 

På øyen var det stier merket opp, vi gikk rundtturen helt rundt, med unntak av en avstikker som kun var utsiktsplass. ellers var vi overalt, et par kafeer, hvor vi satte oss ned på den ene, og bestille er ikke like lett her i Korea, vi prøvde oss på strawberry smoothie til guttene, men de fikk noe helt annet, smaken greide jeg slettes ikke identifisere, men sterk smak av noe som minnet om tang og parfyme, Merete likte den da ;) Og koreansk pannekake ja det måtte vi jo bare ha, Merete er nok litt mer på koreanske retter enn meg, siden hun hadde smakt dette før, men jeg liker da nye ting, og med den japanske pannekaken jeg fikk på Mathallen i Stavanger for et års tid siden var jo friskt i minne, den var jo god, så da må jo nabolandet også være flinke til pannekaker :) Men selvsagt en helt annen type enn vi er vant til i Norge med bacon til. Her var det squid og blåskjell med en masse vårløk.


Koreansk pannekake med løk, squid, blåskjell og sikkert noe annet jeg ikke vet navnet på, men det var riktig god, veldig mettende da. og for oss europeere, passer det nok best å spise med gaffel og kniv, men vi greide da å få i oss selv med pinnene ;)

 

Det var ingen tvil at minstemann på laget var en populær prins, på et punkt var lille Sivert like populær som om selveste Justin Bieber hadde ankommet øyen, koreanere smilte og stakk til han både slikkepinne, sjokolade, koreansk sukkertøy, og ja litt falt på de tre andre store ungene også, men det var uten tvil denne lille sjarmøren som stakk av med det meste :)


Lille Sivert omringet av Koreanere som vil ta bilde, gi snop og holde på sjarmøren, ved et par tilfellet ble han bare løftet opp av koreanerne og tatt med for å bli tatt bilde av ved den populære skulpturen av hendene som er formet som et hjerte :)


Denne skulpturen var vanvittig populær, og med rette, selv synes jeg den var super, og få bilde av denne alene var en bragd, det strømmet koreanere til hele tiden, og i køer her nede har vi lært å måtte være frekke, her var det bare å stille seg nærmest mulig den som sto bak og forte seg bort så man fikk bilde, litt tålmodige var de nok når de så vi hadde 4 barn med. 


Guttaboys med skulpturen :)

 

Videre var det også en kanon stilling, det vil si det som var igjen, for kanonene var ikke der. her var bare jeg og guttene da Merete og sine to små valgte å vente på oss. så mye gikk de ikke glipp av.


Guttene står midt i kanonstillingen.


jeg prøvde å ta litt fine bilder av litlekaren, men det var slettes ikke lett, her kom det jammen en koreaner og satte seg rett ned med han. 

 

Passerte denne snåle plassen hvor planter, blomster, figuerer ja all slags pynt var satt opp, 


flott blomstring - kirsebærene er i ferd med å sprette over alt, og som vi har hørt hele året, våren i Sør Korea er fantastisk.


Hjerte laget av Camellia blomster


Det koreanske flagget til topps på øya.


innimellom dukket det opp litt andre ting, som jeg vil tro er jomfru Maria !!?


Og en stor og flott marihøne. 


bambustrær i lange baner. 


Fin utsikt til bukta vi bor ;) 

For å komme til øya, tar man båt fra Jangseungpo, billettene koster 12000 for voksne, 6000 for barn, turen tar omlag 20 min og båten går hver time med siste retur 1650.

For å komme seg gjennom hele øyen uten å stresse, med en liten kafepause, bruker du omlag 2-3 timer. stien er laget slik at man kommer tilbake til start.

Vi har planer om Oedo Botania også før vi reiser hjem, dette vil bli når blomstringen er i full gang om 1 mnd tid. samt det som på folkemunnen kalles Azaliefjellet, det skal visst være spektakulært med den flotte blomstringen... 

 


Stay tuned ......  
  

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Matbloggtoppen Blogglisten
hits