Bananbrød - katastrofe eller suksess !

Det er øsende pøsende regn her i Geoje, når vi endelig har fått en liten smak på vårlivet så kommer regnet med temperaturen, en ren innedag idag da, og siden jeg også har hjemmeskole, satte vi igang i de to siste timene og lage bananbrød/kake

Jeg har hatt hele  bananer liggende i frysen, og fant ut at det var på tide å få brukt dem, det samme med fløte som også hadde vært fryst og yoghurt naturell som var tenkt å bruke før jul til en eller annen bakst jeg har glemt ut nå..

Da var det bare å sette igang da, tok meg en tenke runde på hva som er godt i kake, jeg elsker kanelkake, så fant ut at jeg måtte ha kanel, samt sist jeg lagde bananbrød som var fra en ferdig pakke fra Iherb, ja den var det sjokoladebiter i, klart vi måtte ha sjokoladebiter i hadde to plater liggende som også skulle vært brukt til julebakst.. godt for alt som kan bli brukt. 

Hevemiddel er jo selvsagt, da falt jeg på natron siden jeg har syrnet melk i røren, hvorvidt det var en suksess eller katastrofe vil jo vise seg :p

oppskriften min ble iallfall slik

6 bananer som ble tint og blendet

6 egg 
2,5 dl sukker

dette ble vispet til lett eggedosis

vi hadde så i 5 dl hvetemel, 
3 ts natron
2 ts kanel
3-4 dl yoghurt naturell
3-4 dl fløte
ca 120 gr. smeltet smør

jeg stekte begge brødene samtidig på gassovn og ca 200 gr. i bortimot 35-40 min

 

ut av dette fikk jeg 2 brødformer og en 20 cm form, i brødformen så drysset jeg oppå litt salte peanøtter og rosiner
den andre bare rosiner, så gjenstår det å se da, og vi kan spise dette eller om det blir fuglemat ;)

--------------------------------------------------------------------------

 

Etter en liten time var brødene endelig så avkjølte at jeg kunne skjære i dem, spente på smaken så prøvde jeg den med peanøtter og rosiner først.... den var god, så får vi se om prøvekaninene mine i kveld blir like begeistret. Gode smaker som harmonerte godt sammen. 



 

 

Stay tuned.....

2 kommentarer

elisebr

22.02.2017 kl.11:35

Så godt det så ut! :)

mat i dag

27.02.2017 kl.04:55

ja det ble veldig godt ??

Skriv en ny kommentar

Matbloggtoppen Blogglisten
hits