Monkey Mountain - Hua Hin, Thailand

Monkey mountain ser vi fra leiligheten vår, og i flere dager har jeg sett opp mot det og gledet meg til å ta turen dit. 


Oppe på toppen, vi kjørte opp med taxi, og den stakkars bilen kjørte det den kunne hale og dra oppover, men opp kom vi til slutt ;)
 


Utsikt fra toppen av "tempelet" 

Monkey mountain var min utflukt idag, og det er noe av det mest fantastiske og spektakulære jeg har vært med på, å gå i en dyrepark å se apekatter er koselig det, men å vandre blandt hundrevis av apekatter som springer rundt deg, slåss, leker og koser var helt utrolig. jeg har problemer med å velge bilder i dette innlegge så det blir nok litt apekatter å se ;) de var så herlige, og så heldige vi var å se en nydelig liten nyfødt liten ape, som ble passet godt på av mor.


en av de første apekattene vi fikk øye på, ble et øyeblikk litt skuffet over at vi hadde kjørt forbi alle apekattene og trodde ikke vi skulle se noe mer til dem, men der tok jeg sannelig feil gitt ;) bare følg med nedover så får du en del i den fantastiske opplevelsen vi hadde idag ;)

 

tempel er det selvsagt også på Monkey mountain, og munker som feiet, vasket, ja rett og slett hadde sitt dagelige liv, nå trodde jeg at munker var uten det meste av teknologi, men jammen var det ikke en munk som satt i skyggen av et tre og fulgte med på mobilen sin :)


først trodde jeg munken satt og ba, eller mediterte, men det var helt til jeg så mobilen i hånden hans. hadde vært et vakkert bilde uten vannflasken og mobil da, men så lever de vel nokså likt oss, avhenig av teknologiske remedier ;)


Se dette fantastiske mesterverket, jeg er så fasinert av Buddismen og dets levemåter, jeg hadde veldig lyst å gå opp til denne statuen, men man måtte ta skoene av seg, noe min kjære frarådet meg da det overalt var fullt av apeskit, så jeg måtte nøye meg med å fotografere fra avstand.


fantastiske skulpturer av buddha og drager, er helt utrolig.
 

jeg gikk glipp av en av statuene da vi bare hadde 1 time til rådighet, men om jeg føler for det kan jeg nok spasere langs stranden en dag om jeg får mulighet til å få bilde av den spektakulære høye buddhastatuen som rager høyt mot fjellet. 


har du sett noe så vakkert, denne drageskulpturen hadde jeg veldig lyst til å fotografere så jeg fikk sjøen i bakgrunnen, men det var de skoa da, og den ape skiten som lå overalt :p


jeg spurte Magne, tror du jeg kan fotografere når de ber, ja det må du spørre om.. hallo kan jo ikke spørre når de ber jo, tenker jeg..."jammen hvis jeg gjør det diskret da"... "ja diskret da svarte han"... så tok jeg et par bilder... hvorpå han repliserte...det var ikke diskret...ups... men et fint bilde fikk jeg iallfall..... tror de er vant med det jeg ;) er jo turister der hele tiden, og de lever vel godt på dem vil jeg tro, donerte litt til dem også gjorde vi, så da er det vel ok ?.....eller ???

 


en sliten ape i varmen, trøtt etter alle turistene kanskje ;)


se på alle disse apene, guttene helt i bakgrunnen og studere dem, så utrolig heldige vi var som fikk oppleve dette.


guttaboys med apene i bakgrunnen ;) godt fornøyd med dagens opplevelser ;)


En av apene med buddha statuene, tror de er rimelig vandt til å bli fotografert.


har du sett noe så nydelig ;) ikke gamle karen denne her, men den ble godt passet på av både mor og far, far kom og satte seg rett foran oss, for å demonstrere at her trengte vi ikke finne på noe tull. så herlig å se personligheten tll disse små knøttene.


Se denne karen da, har du sett en skjønnere ape med måten han sitter på, han var så herlige :)


var man rolig kunne man komme nokså nærme disse flotte apene, og da fikk man flottere bilder :)

litt kos i trestammen, noe trette kanskje :)


Denne sjarmøren klatret fort opp på statuen og satte seg tilrette for fotografen, men de ble fort utålmodige, så det måtte knipses fort ;)Godt å slappe av litt etter solnedgang....


Et fantastisk skue, og dette er ikke alle apekattene... de var overalt, foran bak, på sidene og ja over alt på fjellet. 


En munk på veien var ikke et uvanlig skue her oppe. 

Monkey mountain anbefaler jeg på det sterkeste, det er noe av det mest fantastiske jeg har vært med på, så er du i Hua Hin, eller i nærheten og har lyst på en utflukt, så er dette plassen, område bar preg av å være gammelt, slitt og skulpturer var noen plasser knust eller knukket, men det var ekte, og det var det som gjorde det så fantastisk, en ekte opplevelse selv om fjellet er et øynet turistmål.

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Matbloggtoppen Blogglisten
hits