hits

Torsk med surret spekeskinke og paprikasaus



 

Idag var det min svigerinne som kom med et supert tips til fiskemiddagen vår. Surr spekeskinke rundt, dette hadde jeg aldri smakt før, men nølte ikke et sekund med at dette ville vi prøve. 

jeg kuttet fisken i passelige stykker så jeg fikk stryn skinke rundt fisken. Hadde litt salt og fiskekrydder på fisken først.
la fisken oppå grønnsaker som var krydret og oljet, hadde også noe flytende smør så ikke grønnsakene skulle tørke i ovnen.
Grønnsakene jeg brukte var fra rema1000 ( grønnsaker med urter og olje ) ferdig i pakken.


Fisken sto i ovnen i ca 15 min på 230 gr. 

Jeg lagde en paprika og purresaus til fisken, noe som smakte aldeles fortreffelig.

oppskriften fant jeg på nettet, men gjorde om mengdene til å passe oss.

til 4 pers. trenger du

2 ss smør
1 ss mel
0,5 paprika
0,5 purreløk
1 ss paprikakrydder
0,5 dl fløte
1,5 dl fiskekraft/buljong

surr smør og paprika krydder, ha i purreløk og la det bli mykt, ha i mel og rør rundt ha i kraft/buljong og kok opp
ha i paprika og la det koke i 5-10 min , ha vispet fløte i ( til den så vidt har tyknet ) rør rundt og smak til med salt og pepper.
Dette er den beste fiskesausen jeg noen gang har laget, og heretter blir det ikke kjøpt en eneste fiskesaus :)

Jeg serverte poteter til, men synes rett og slett de ble litt overflødig, 

men nå er jeg av den type som liker grønnsaker bedre enn karbohydrater :)

 

retten smakte aldeles nydelig, noe av spekeskinken ble sprøstekt og smakte utrolig godt til den milde torskesmaken, sausen hadde en passelig krydret smak og passet godt til både fisk og spekeskinke, grønnsakene sammen med dette ble aldeles nydelig og var på restaurant nivå :)

4 kommentarer

lisarorvik

25.04.2016 kl.20:50

Dette så kjempe godt ut :)

mat i dag

25.04.2016 kl.21:14

Hei Lisa ;) ja dette var aldeles nydelig ;) anbefales på det varmeste, passer fint som middag en hverdag eller som helgemat med et godt glass vin til sammen med gode venner :)

Pernille

25.04.2016 kl.22:12

Mmm, dette så veldig godt ut. Fin blogg du har :)

mat i dag

25.04.2016 kl.22:37

Takk for det Pernille ;) det var veldig godt ;) og anbefales virkelig :D

Skriv en ny kommentar

mat i dag

mat i dag

43, Karmøy

Hei Jeg heter Jill Tanja, gift med Magne sammen har vi 2 barn på 10 og 12 år, jeg har 2 voksne fra tidligere Lene 24 år og Tor Erik 22 år, og har nå fått 1 barnebarn. Er bosatt i Skudeneshavn på Karnøy. Bloggen er for gøy, og inneholder i hovedsakelig mat i alle bauger og kanter, men hobbyer vil også være sentralt i bloggen.

Matbloggtoppen Blogglisten

Kategorier

Arkiv