hits

Salt lange - en god gammeldags middag

Salt fisk er noe av det beste jeg vet, men siden jeg har gjort barna våre en bjørnetjeneste med sjelden og aldri ha det, så er det nå slutt, guttene kan slettes ikke begynne å like salt fisk hvis de aldri får det servert. så idag var det salt lange med potet, gulrot og sprøstekt baconfett :) 

Saltfisk er lett å lage, og du kan bruke det meste, men torsk og lange er blandt de beste synes jeg ;)

Du kan salte fileter, men jeg liker best når det er skinn på, synes det er enklere. Salt fisken med havsalt og la det trekke i minst 8 timer. ha godt med salt på :) er det skinn på fisken legges det med den skinnfrie siden ned i saltet.

Når fisken skal tilberedes skylles saltet av og den trekkes i 15-20 min alt etter hvor store stykkene er. Men en god tommelfingerregel er, når fisken begynner å slippe beinet, eller at den flaker seg fint, da er den ferdig ;)

 

Server med kokte poteter, gulrøtter og sprøstekt bacon. Hvit saus er også veldig godt til salt fisk, og tilsett gjerne litt sennep i sausen, så blir den ekstra god :)

 

Restene av fisken ja, de renser du så lager du plukkfisk av det. Og ønsker du ikke fisk to dager på rad så legger du det i frysen til du har lyst å bruke det ;) Her i huset blir det plukkfisk i neste uke :)

Fisk klar til bruk i plukkfisk -  neste uke, så stay tuned :D

  

4 kommentarer

facelessfashiion

15.03.2016 kl.17:37

Nam :)

mat i dag

15.03.2016 kl.20:00

facelessfashiion: Ja det er veldig godt ;)

JSH

15.03.2016 kl.17:53

Synst det er så godt med salta, kokt, torsk! Pleier alltid å blande det med potet, pepper og smør på dagar der eg har dårleg tid, men samtidig ønske noke sunt til middag :-)

mat i dag

15.03.2016 kl.20:01

JSH: det var slettes ikke dumt og blande det med pepper og smør ;) smaker nok kjempegodt det også ;)

Skriv en ny kommentar

mat i dag

mat i dag

43, Karmøy

Hei Jeg heter Jill Tanja, gift med Magne sammen har vi 2 barn på 10 og 12 år, jeg har 2 voksne fra tidligere Lene 24 år og Tor Erik 22 år, og har nå fått 1 barnebarn. Er bosatt i Skudeneshavn på Karnøy. Bloggen er for gøy, og inneholder i hovedsakelig mat i alle bauger og kanter, men hobbyer vil også være sentralt i bloggen.

Matbloggtoppen Blogglisten

Kategorier

Arkiv