hits

Kvitsøykomla i fiskesuppe


Kvitsøykomla i fiskesuppe

 

I snart 12 år har jeg vært bosatt i Skudenshavn, øya på siden av kvitsøy, men aldri smakt kvitsøykomla, Jeg spurte rundt på jobb idag om noen hadde smakt kvitsøykomla, men det var få som visste hva det var. Noen påpekte " er ikke det den store komla de selger på ferja ? " NEI det er det ikke, det er sørlandskompe :) og ikke kvitsøykomla,  overrasket som jeg var trodde jeg dette var vanlig her, men det er det visst ikke. til tross for at Kvitsøy ligger et steinkast unna :) dagens middag ble iallfall kvitsøykomla i fiskesuppe :)

Jeg forhørte meg heldigvis med en bekjent som har laget kvitsøykomla tidligere, og fordi hun ikke hadde brukt fersk fisk så ble væskemengden feil, dette kunne jeg heldigvis ta i betraktning. Så tusen takk AK :)

Jeg fant oppskrift på matoppskrift.no, men fordi jeg også skulle bruke frossen fisk, hadde jeg kun 1/2 dl melk og ikke 3 dl som står i oppskriften.

600 gr. fisk
1/2 -3 dl melk ( alt etter om du bruker fersk eller frossen fisk )
1 ss potetmel
1 ss hvetemel
1 egg
salt
pepper
ingefær
reven muskatnøtt
smør

Slik gjør du:
bland alt unntatt smøret i en mikser, miks til farsen er glatt og smidig
form runde kuler store som tennisballer, og ha en liten bit med smør i midten
legg i kald kraft og kok opp, la dem trekke i 10-15 min. 

kok fiskesuppe av kraften og server

Jeg hadde også fiskesuppe liggende i frysen fra før, som jeg valgte å bruke, komlene kokte jeg derfor bare i ren buljongkraft og tilsatte heller noe av buljongen i suppen når komlene var ferdig. resultatet var fantastisk ;) Jeg kommer garantert til å spise kvitsøykomla igjen, og er du glad i fisk er det absolutt noe du burde vurdere ;)

Fremgangsmåten er så enkel at det ikke er unnskyldninger for at det tar lang tid, maks 1 time fra du begynner til middagen er på bordet ;)


Kutt fisken i biter
 


Ha alt, untatt smør i mikser. Husk farsen skal være fast i fisken, så tilsett heller litt og litt melk, så er du på den sikre siden ;)


Ha en liten bit smør i ( dotten )


Pakk den godt sammen


La vannet være kaldt når du har komlene i, kok opp og la dem trekke i 10-15 min. 
Legg komlene til side og kok opp suppe på kraften. om ikke du har gjort som meg, at du hadde en ferdig liggende i frysen. bruk da litt av kraften til å tynne ut suppen litt :)


Komlene i fiskesuppen

Retten kan serveres med poteter smeltet smør og flatbrød, selv hadde vi bare suppe og komla, men kan godt anbefale poteter eller brød til. 

 

BON APETITT :)

 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

mat i dag

mat i dag

43, Karmøy

Hei Jeg heter Jill Tanja, gift med Magne sammen har vi 2 barn på 10 og 12 år, jeg har 2 voksne fra tidligere Lene 24 år og Tor Erik 22 år, og har nå fått 1 barnebarn. Er bosatt i Skudeneshavn på Karnøy. Bloggen er for gøy, og inneholder i hovedsakelig mat i alle bauger og kanter, men hobbyer vil også være sentralt i bloggen.

Matbloggtoppen Blogglisten

Kategorier

Arkiv