JAMBALAYA - Kreolsk rett til klubbmat

JAMBALAYA - En smak fra det kreolske kjøkken.

Det er klubbtid for meg igjen, og klar jeg er for tiden for alt som er nytt, så vil jeg prøve meg på noe helt nytt. Ja nytt iallfall for meg, JAMBALAYA, Ideen fant jeg fra kokeboken som fulgte med crock poten. så da går vi igang da. :)


 

JAMBALYA er en rett fra det kreolske kjøkken mattradisjon fra delstaten Louisiana, nærmere bestemt New Orleans  og området rundt. 
Elementene i kreolsk mat er hentet fra Frankrike, USA, Middelhavet, Karibien og Afrika
Det kreolske kjøkken kan du lese mer om her

Jambalaya kan lages i mange varianter og former, det passer fint å lage det av rester, så rydd ut av kjøleskapet og lag din egen variant ;)

Retten jeg lager idag inneholder følgende:

1 pk kyllingfilet a 650 gr
100 gr Chorizo pølser i skiver
1 boks hakket tomater a 500 gr.
3 sjamingjong
1 løk hakket 
3 paprika ( rød, grønn og gul )
3 ss Kyllingfond
2 Ts kreolsk krydder ( oppskrift på kreolsk krydder finner du ved å søke på google eller kvasir )
2 ts Sweet chilli sauce
2 Laubærblad
1 ts tørket Timian
ris

Jeg valgte å lage baguetter også å servere med retten.


stek først løk, tilsett paprika og sopp, stek det i 5-10 min. ha det i en gryte og tilsett hakket tomater, chilli saus og laubærblad.
Stek kyllingen litt først før du tilsetter chorizo pølsen, jeg skar min i strimler. ha kyllingfond i og la dette surre inn i kjøttet, 
ha kyllingen også i gryten og la dette koke litt før du tilsetter risen. 
om du ønsker kan risen serveres på siden. 

 Jeg lagde pariserloff til retten, her til heving

 


Deilige pariserloff klar til servering ;)

 


Surrer løk, paprika og sopp i pannen 

 


Kylling og chorizo blandet i, før Laubærbladene er fjernet

 


Klar til servering.... Bon Apetitt :)

Da skal jeg har ein kjekke kveld med damene i Nabodrøs :D  Ha ein ellers fin kveld du også :D

 

2 kommentarer

Elise Vågsholm

29.05.2017 kl.12:30

Hei

Hvor mange holdt dette til?

mat i dag

29.05.2017 kl.20:49

Elise Vågsholm: det holder til 6-8 personer ;)

Skriv en ny kommentar

Matbloggtoppen Blogglisten
hits