Sukkerfri suksessterte

Hvem elsker vel ikke denne deilige kaken med et hav av muligheter, men en skikkelig kaloribombe er det.

Her får du oppskrift på denne herligheten uten tilsatt sukker

5 eggehviter

200 gr malte mandler

100 gr sukrinmelis

1 ts bakepulver

Stekes i 45 min på 150 gr.

Krem

5 eggeplommer

100 gr. Sukrin

1 dl fløte

Røres sammen over svak varme til det tykner

Knus mandlene

Tillsett melis og bakepulver

Stivpisk eggehvitene

Rør forsiktig i til det er blandet godt

Ha i en smurt form og stek på 150 gr. I ca 45 min ( avhengi fra ovn til ovn )

Ha ingrediensene til kremen i en gryte, rør sammen under svak varme til den er tykk som grøt ( jeg rører ikke hele tiden ☺)

I den opprinnelige oppskriften min står det smør også, dette har jeg alltid kuttet ut, da jeg synes kremen blir for " blaut"

Men idag så synes jeg kremen ble litt blass, tilsatte dermed ca 20 gr smør for å få den litt blankere .

Kaken uten krem på

Bon aperitt

Sukkerfri suksessterte med gul krem ig ferske jordbær

8 kommentarer

lisarorvik

21.01.2016 kl.14:14

Dette så kjempe godt ut :)

mat i dag

21.01.2016 kl.14:27

lisarorvik: takk for det ??

RockstarDad

21.01.2016 kl.14:42

Den såg utrolig god ut :) Skal prøves :)

mat i dag

21.01.2016 kl.15:47

RockstarDad: det må du ?? et godt tips i tillegg er å ha krem og ferske bær på toppen

Iselin Renée

21.01.2016 kl.15:53

Ååh den så god ut, smaker den likt den originale? :)

RockstarDad

21.01.2016 kl.16:00

Fantastisk - gleder meg :)

mat i dag

21.01.2016 kl.16:01

Iselin Renée: den kunne nok ha gjort det :) har nok hatt litt for mye sukrin, vil nok redusere på mengden neste gang, virket litt tørrere, men eller like god som den med ekte sukker ??

mat i dag

21.01.2016 kl.16:08

RockstarDad: kutt gjerne noe av sukrin, ble nok litt mye "kald" smak av kaken. Men ellers veldig god ??

Skriv en ny kommentar

Matbloggtoppen Blogglisten
hits