hits

Tips til å få barn til å jobbe i hjemmet :D

Jeg sitter av og til forferdet tilbake å ser på hvor bortskjemt unger er idag, og det gjelder beklageligvis mine egne også, Da jeg var 8-10 år, hadde jeg en seng og en skrivepult på rommet mitt, samt en stol og et bord, sengen var sovesofa i tilfelle overnattningsgjester enten i form av besteforeldre eller venninner ;), 

Lite visste jeg om mobiltelefon, playstation, appleprodukter, Viaplay, Netflix og den type ting, Det var stor stas i barneselskap å leie Moviebox og kunne se Den uendelige historie,  hva kunne bli bedre :)Tv og kanaler var NRK, var du riktig heldig når du var ungdom, hadde du foreldre som abbonerte på filmnet, Om vi ikke hadde det, Så var det NRK,  og for ikke å snakke om en stor glede kom da Tv2 kom i 91, wow enda en kanal å se på :)

Bursdager ble feiret med å hive i seg pølse og kake og løpe ut å leke. I hvite strømper med røde knebukser og hvit bluse, løp vi galmann i gaten å hoppet paradis, strikk eller slå på boksen. 
Nå skal sant sies at bursdager i dag ( til guttene mine ) er ikke så ulike, Men det går meg ikke hus forbi at kinobursdag, Lekeland bursdag, Paintball bursdag, Svømmehallbursdag, det er et hav av tilbud til de gode gammeldagse bursdagene, vi har vært innom Lekelandsbursdag, og la nå det være sagt, tilbudet er jo fantastisk. Det er jo ikke til å komme over. Men man ser presset over å ha det dyreste, beste opplegg om man er voksen eller barn. Hva skjedde egentlig med den gode gammeldagse bursdagen ? 

Idag har våre gutter i utgangspunktet 50 kr uken i ukepenger, kravet da skal være at rommet er ryddig på Fredag altså til helgen. Det har fungert bra og dårlig til tider, av og til som voksne har vi ikke hatt overskudd til å kreve og av og til har vi vært godtroende og sagt at da rydder du senere når pengene har blitt byttet mot et blad når helgehandelen har pågått.

MEN på et tidspunkt blir man lei av å mase, man blir lei av å gnåle om at ting må bli gjort ellers blir det ikke uke lønn. Man blir lei av å kjefte og smelle, og ikke minst man blir så indelig lei av å føle seg som den eneste mammen som kjefter og smeller så mye. Jeg fant ut at dette må det finnes en grei løsning på som kan virke både for oss foreldre og for barna.

Jeg lagde dette skjemaet som skal fylles ut for hver dag, en oversikt over arbeidsoppgaver de kan gjøre mot at de får poeng får det. på den måten kan de selv være ansvarlig for hvor mye penger de vil ha og tjene.

Skal de på kino, på klubb eller liknende en fredag eller lørdag, så vet de at dette må de spare til, hvis ikke de har penger fra før.

Dette er et skjema vi har hatt siden før jul, og forbruket for guttene har absolutt gått ned.( Nå har ikke forbruket vært stor på to gutter på 8 og 10 år, men alle munner drar  :) )

Skjemaet inneholde vanlige små ting som må gjøres hver dag i hus og hjem. 

De vet at de kan ikke bare komme å be om penger lenger, vil de ha penger så må de gjøre oppgaver. Vi er opptatt av at våre gutter skal vite at penger ikke kommer av seg selv, Dette har gjort dem selvstendig og har faktisk gitt dem mer selvfølelse av mestring. Senest igår så jeg minstemann på 8 år dra støvsugeren ned på rommet sitt for å støvsuge, hvor han i farten spurte meg, er jeg ikke sterk mamma :) 

Poengsummene indikeres i kroner ( 10 p = 10 kr ) 

Dette har hatt grei suksess hos oss, man ser absolutt at noen uker gidder ikke ungene gjøre noe, men da vet de også at de trenger ikke be om penger, men er det noe spesielt som skal skje er det raskt på pletten for å tjene seg noen kroner. 

ANBEFALES :D

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

mat i dag

mat i dag

43, Karmøy

Hei Jeg heter Jill Tanja, gift med Magne sammen har vi 2 barn på 10 og 12 år, jeg har 2 voksne fra tidligere Lene 24 år og Tor Erik 22 år, og har nå fått 1 barnebarn. Er bosatt i Skudeneshavn på Karnøy. Bloggen er for gøy, og inneholder i hovedsakelig mat i alle bauger og kanter, men hobbyer vil også være sentralt i bloggen.

Matbloggtoppen Blogglisten

Kategorier

Arkiv