hits

Gdansk - Sopot - Gdynia

I forrige uke reiste jeg og min kjære på Kjærestetur for første gang etter at vi fikk guttene, at de er 8 og 10 år sier vel sitt ;).

 

 

Iallfall valget falt på Gdansk, mye positivt hadde vi hørt om Polen, og trekantbyene, det var billig og ikke minst lett å reise fra Helganes når vi bor i distriktet. Supre flytider var heller ikke å forakte ;)

Flytet gikk Tirsdag 12.20, og vi var innlosjert på hotellet Novotel Hotell i Gdansk 14.30, fantastisk, rett ut i gamlebyen for å utforske. Hotellet lå 2-3 min fra gamlebyen, så det var fantastisk beliggenhet, Hotellet hadde flott uteplass, med en liten lekeplass som egnet seg fra barn fra 3-5 år.


 

Den ene sjørøverskuten som tilbyr timesreise, i bakgrunnen bryggen utenfor selve gamlebyen. kjempekoslig å gå her.

Jeg har alltid hatt lyst til å besøke Hard Rock Cafe, så det ble middagen på Tirsdags kveld.

Jeg bestilte meg classic Nachos, ( som ble laget som en hovedrett ) og min kjære bestilte seg Biff, med grønnsaker og potet. Jeg synes maten var god, men min kjære ble svært skuffet av Seig biff, potet som lignet en mellomting mellom kompe/komle og stappe, og grønnsaker som var vassne, trist, og det fristet jo ikke til gjentakelse når maten ikke var perfekt og prisen var som på en hvilken som helst kjent kjede, rett og slett dyrt til å være polen.


 

( bildet hentet fra Internett )

Onsdag, Vi hadde frokost på hotellet, noe som jeg elsker, og da må jeg jo alltid ha egg ( enten stekt eller eggerøre ) her var det eggerøre som var kjempegod,  bacon var også kjempegodt, Ellers var det som hotell frokost flest, Ellers tok vi turen til Centrale museum Morskie a Gdansk, her besøkte vi et fantastisk musem som viste skipsfart fra den spede begynnelse, videre inn i kunstgaleri, hvor ikke mindre enn 3 vakter sto å passet på mens vi var rundt å kikket, så at maleriene hadde stor verdi var det liten tvil om, men ikke minst fantastisk flotte om man er kunstnerisk av seg. Videre bar det ombord i sotdek, dette var også veldig kjekke tur, Siste "museumstur" var innom kranen, dette var virkelig et unødvendig besøk, eller så var det jeg som hadde alt for store forhåpninger.


 

Her er museumet, bildet er tatt fra kranen, ( derav nettingen )


 

Båten vi var ombord å besøkte.


 

Ovverasket var vi da vi så at museumet hadde flere kopier fra Oslo Sjøfartsmuseum ;) så kjekt var det når vi kunne lese norsk ;D


 

Masse kanoner var å finne på dette museumet ;)

Torsdag da tok vi turen med båt ( Ewa ) til Sopot, turen tok bortimot 1 time, og ga et innblikk i Gdansk sin industri, den første halve timen var kun Industri, kraner, båtverft, plattform var bare noe av det vi så på turen før vi kom ut i åpen farvann og kunne nyte synet av strendene fra Gdansk til Sopot. 

da vi ankom Sopot, var det på piren som er en del av turistattraksjonen i Sopot, fantastisk, 500 m ut i havet strekker den seg, og jeg synes den minnet om pirer man ser på amerikanske filmer ;)

Innover piren var det masse mennesker, og i begynnelsen åpnet det seg et flott område som så veldig eksklusivt ut, 

Moloen sett fra luften, og det flotte området rundt. ( bildet er hentet fra nettet )fantastisk flott område før man går ut på piren, mange boder og resturanter gjemmer seg her ( bildet er hentet fra nettet  )

En annen ting jeg skulle ha med meg fra Sopot var Fyrhuset ( lighthouse ) og det rare huset ( Crooked house in Sopot )


Fyret var vi ikke inne på, men flott skue var det der det lå rett før inngangen til Piren. 
 

Vi valgte selvsagt å spise lunsj i Sopot når vi først var der, og siden jeg var sulten allerede i det vi gikk av båten, så var det bare å ta det første og beste. vi falt over en Thai restaurant som viste seg å være helt fantastisk, den heter Thai Thai, og befinner seg like ved torget ved piren. og under hotellet Bayjonn

flott og eksklusiv restaurant :)


Kylling med Cashew nøtter, grønnsaker og en fantastisk saus, med ris. Anbefales.
Var noe dyrere her enn andre plasser, men dette var kvalitet uten sidestykke ;)

 


The Crooked house in Sopot, Huset ligger i gågaten, så det er lett å få øye på :)

Alt i alt var Sopot verdt et besøk, det var en koslig liten by, og hadde mye å tilby turister.

Fredag da valgte vi å ta toget til Gdynia, vi var usikkre på om vi skulle ta båt ut til Westerplatte som er en historisk turistattraksjon der 2 verdenskrig startet. men vi valgte å heller se litt nærmerer på  den 3 byen i trekantbyene. 

Vi fant etter en stund togstasjonen som ligger et stykke ovenfor Madison, og inngang som ser ut som et marked :), omsider fant vi ut hvor vi kunne få kjøpt biletter og hvilken perong vi skulle på, når man har gjort det er jo alt enkelt ;) togturen skulle ta 30-35 min, ( brukte ca 10-15 min til Sopot ), og vi tullet litt med å finne frem til gå gaten, 

Gågate for meg er en bilfri gate med mange butikker, her viste det seg at gågate er vanlig vei, men brede fortau og biltrafikk, ikke noe for oss altså, det ente med at vi gikk langs hele "gågaten" og ved enden, så ser vi et stor senter, dette viser seg å være Riviera, et enormt senter med vannvittig mange butikker. Her var vi rett og slett så lite imponert at vi ikke fikk tatt bilder. så alle bilder nedenfor er hentet fra nettet  

Er du Shoppingglad, så anbefales dette, Dette kan du uten problem ta toget til fra Gdansk, du ser det fra toget så det er ingen problem når du skal av ;), 

Toget kostet fra Gdansk til Gdynia 6 Zloty som tilsvarte ca 15 Nkr.


 

Her på vei i båten fra Gdansk til Sopot.


 

Vasset litt på stranden i Sopot. :) denne dagen viste det seg å være 31 grader i Sopot, så stranden var kjærkommen i varmen ;)


 

Meg og min kjære på vei til Museumet ;)

 

Alt i alt en fantastisk tur, Anbefaler Gdansk som oppholdsplass, og bruk heller tog til å bevege seg rundt, det er enkelt og rimeligere enn drosje. 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

mat i dag

mat i dag

43, Karmøy

Hei Jeg heter Jill Tanja, gift med Magne sammen har vi 2 barn på 10 og 12 år, jeg har 2 voksne fra tidligere Lene 24 år og Tor Erik 22 år, og har nå fått 1 barnebarn. Er bosatt i Skudeneshavn på Karnøy. Bloggen er for gøy, og inneholder i hovedsakelig mat i alle bauger og kanter, men hobbyer vil også være sentralt i bloggen.

Matbloggtoppen Blogglisten

Kategorier

Arkiv