Hjemmelaget hamburger !! + oppskrift

Nå måtte det bli noe hjemmelaget, etter å ha vært toro og fjordland tro i et par dager.. Jeg og eldstemann bladde i kokebøker og fant ut at hamburgere var det vi ville ha til middag ;)

Ja ned på butikken og handlet det vi trengte og hjem igjen, igang med deig til hamburgerbrød og hamburger"deigen" begge ble satt til "heving og hvile" og etter 30 min var det inn med hamburgerbrød i ovnen og hamburgerne på pannen.

Saftige hamburgere klare til steking, jeg kunne klappet dem enda flatere og enda "større" for de krympet veldig i pannen.

Hamburgerbrødene kunne jeg også hatt litt "lavere" før steking, med de har en tendens til å gå tilbake til opprinnelig størrelse... men gjerne gjøre de "mye" større enn det man skal ha de så de har litt å gå på ;)

For å lage disse blander du bare fibra og hvetemel ca 50/50 med gjær, olje og salt, penslet med melk og jeg har valmuefrø på toppen, sesamfrø er vel det vanligste, men det er smak og behag ;)

Hamburgeren ble fantastisk god på smak. den var saftig og smakte mye ;)

Jeg brukte på hamburgerdeigen :

600 gr. First Price karbonadedeig
1 rød løk
1 fedd hvitløk
2 ss ketchup
1 ss sennep
salt /pepper 
1 eggeplomme

Rørte alt sammen og laget 6 stk runde og flate "hamburgere" lot dem hvile i 30 min før jeg stekte dem. de skal bare være 1 cm høye, om du greier å få dem flatere er det sikkert mye bedre ;) mine ble litt for tykke, men de ble saftige og gode på smak :) 

Server med valgfri salat og dressing ;)

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Matbloggtoppen Blogglisten
hits