Middagstips - Bollefrikassé

Idag var det igjen barndommens minner som var på menyen, bollefrikassé, den nydelige retten med kjøttboller av svin, den nydelige sausen, og for ikke å snakke om de deilige litt salte gulrøttene ;) Det finnes ikke noe bedre for ganen, når man spiser mat som man hadde i barndommen ;)

 

Denne får man her jeg bor vanligvis bare tak i rundt juletider, fordi da er det medistersesong !!! På sørlandet derimot får man tak i det hele året - gjorde i allfall det for noen år siden ;)   hvordan det er der du bor vet jeg ikke, men om du ikke får tak i Gildes så er det like bra med andre merker, eller du går til din lokale slakter og får tak i medisterdeig og sper den ut selv :) 
Du kan også bruke kjøttdeig til denne retten, eller karbonadedeig :) kyllingkjøttdeig går nok også :)  Men jeg sverger alltid til Medisterfarse

Kok opp gulrøtter ( Det er kraften av gulrøttene du bruker til saus :)  så ikke kast vannet ut når de er ferdig kokt, og skulle du være så uheldig å alikevel gjøre det, så bruker du kraften av bollene, men ikke kast det heller da :)

Bollene formes til passelige baller .....

Legg dem i gryten til kok, Husk å ikke hiv denne kraften den kan komme godt med hvis du bruker opp alt gulrotkraften, da bruke du denne og sper ut med ;) Nå kan du også sette potetene på kok ;)

Lag sausen av kraften fra gulrøttene ( og bollene ) hvis det også trengs, når sausen har kokt ut melsmaken, så legger du gulrøtter og bollene oppi, og da er det bare å vente på potetene og vips middagen er ferdig ;)

Herlig bollefrikassé, dette var yndlingsmaten min som liten, og ennå den dag idag er det noe av det beste jeg vet :)

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Matbloggtoppen Blogglisten
hits