hits

Kompe vs. Komle , Potetball, Raspeball hva er din tradisjon ??

middagen idag ble som i tidligere innlegg veldig enkel, stekte komler og pølser, aldeles nydelig og enkel middag, kanskje ikke den sunneste i rekken, med tradisjonsmat det er det ;)

men middagen idag fikk meg til å fundere litt, som den sørlandsjenta som jeg er er jeg vant med kompe med dott i, disse store ballene som gjør deg mer enn nok mett, men hver lille julaften fra jeg var en neve stor har vi hatt tradisjon med små komper hvor vi hadde saltkjøtt og kålrot til. denne tradisjonen kommer nok fra min bestefar som var fra Bømlo.


begge bildene er hentet fra internett !!
 

Nå når jeg er bosatt på karmøy er jeg da blitt vant med deres tradisjon, komler med pølse, saltkjøtt, bacon og kålrotstappe, noe som jeg også har adoptert til lille julaften middagen. det som er det spesielle med komlene lille julaften er at de er kokt i rullepølsekraft som jeg lager hvert år. så denne typen får jeg kun da ;) og de er verdens beste ;)

Men det er jo da jeg lurer på hva er din tradisjon med disse kompene/komlene/potetball/raspeball og hvor kommer din tradisjon fra ? ;) og ikke minst hva har du til dem sukker ? sirup ? ketchup ? Jeg bruker sukker til dem :) og det smaker deilig :)

Én kommentar

Signe

25.01.2012 kl.19:52

"Klubb" spises med stekt flesk, duppe og kokt gulrot og kålrot her :)

Lager alltid så det blir middag i to dager, dagen etter på skjærer jeg den opp i biter og steker den i panna...

Åh, nå fikk jeg lyst på "klubb å dupp" gitt.

Skriv en ny kommentar

mat i dag

mat i dag

43, Karmøy

Hei Jeg heter Jill Tanja, gift med Magne sammen har vi 2 barn på 10 og 12 år, jeg har 2 voksne fra tidligere Lene 24 år og Tor Erik 22 år, og har nå fått 1 barnebarn. Er bosatt i Skudeneshavn på Karnøy. Bloggen er for gøy, og inneholder i hovedsakelig mat i alle bauger og kanter, men hobbyer vil også være sentralt i bloggen.

Matbloggtoppen Blogglisten

Kategorier

Arkiv