hits

Søndagsmiddagen ble en smaksbombe :)

Jeg hadde tatt opp en røkt svinekam som skulle bli søndagsmiddag idag. Og da tenkte jeg meg at da skulle jeg jammen prøve meg på en nye saus. søkte litt rundt på matprat og matoppskrift og fant til slutt ut at appelsinsaus skulle være godt til svinekam. jaujau. gikk i gang med godt mot og sausen ble god den, men du verden hvor mye smak det ble i den. den smakte aldeles nydelig til potetene og gulrøttene, men fikk den ikke helt til å stemme til svinekammen. hvorpå jeg er veldig kresen med saus til svin i det store og det hele, finner liksom aldri  helt den helt "store".

Oppskriften jeg brukte på sausen var

ca: 50 gr. margarin
1 ss mel
kraft fra svinekammen
vann ( ca 5-7 dl væske totalt )
saften fra 1/2 appelsin
skallet fra 1/2 appelsin 
Salt & pepper etter smak 

Oppskriften som gav meg ideén fant jeg på matprat.no ;)


 Om jeg skal servere dette igjen, blir det med sausen i en egen liten skål så man selv kan beregne hvor mye man vil ha på maten. slikt som på bilde ble det nok veldig mye.
 

men smaken av sausen ga meg en idé til dessertsaus, og før jeg skryter på meg å skal lage en slik skal jeg nå sjekke rundt forbi på nette om jeg finner en god en ;) for det må jeg prøve, det tror jeg er mega godt  til is og annen fruktdessert ;)

Ha en ellers fine søndag :)

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

mat i dag

mat i dag

43, Karmøy

Hei Jeg heter Jill Tanja, gift med Magne sammen har vi 2 barn på 10 og 12 år, jeg har 2 voksne fra tidligere Lene 24 år og Tor Erik 22 år, og har nå fått 1 barnebarn. Er bosatt i Skudeneshavn på Karnøy. Bloggen er for gøy, og inneholder i hovedsakelig mat i alle bauger og kanter, men hobbyer vil også være sentralt i bloggen.

Matbloggtoppen Blogglisten

Kategorier

Arkiv